Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez gainer4000 » Pt, 23 paź 2020 23:04

Czy kabel tmc gtm-36 będzie pracował z Garmin nuvi 205? Ma ktoś może możliwość sprawdzić? Chodzi mi o odbiór komunikatów drogowych.
gainer4000
 
Posty: 13
Dołączył(a): Wt, 13 paź 2020 13:29

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez sdsyc » So, 24 paź 2020 21:33

Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (był: N250)
Nagarstek: Fenix 5 Plus Sapphire + TopoActive Europe + OSM Freizeikarte + UMP (był: Fenix, Epix)
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd + OSM, 7Ways + UMP (był: Oruxmap, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 3179
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez gainer4000 » So, 31 paź 2020 0:14

Info dla zainteresowanych. Starsza nawigacja Garmin nuvi 205 odbieraja sygnał tmc na kablu gtm-35 i gtm-36. Kabel gtm-36 dziś do mnie dotarł. Wszystko działa jak nalezy :) Przy odrobinie szczęścia używany kabel można nabyć w świetnej cenie :)

Garmin nuvi 255 łapie mi sygnał tmc tylko na kablu gtm-35.

Posiadam jeszcze kabel gtm-25 ale w moim przypadku ma tylko subskrypcje na US i Canade. Obie nawigację wykrywają ten kabel. Pod Warszawą łapie mi jakieś darmowe pasmo tmc ale nie miałem okazji testować.
Ostatnio edytowano Śr, 11 lis 2020 19:15 przez gainer4000, łącznie edytowano 1 raz
gainer4000
 
Posty: 13
Dołączył(a): Wt, 13 paź 2020 13:29

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez yakov » Cz, 05 lis 2020 23:10

Świetnie, że działa! Mógłbyś zamieścić jakieś screenshoty z nuv 255?

Pozdrawiam
Pozdrawiam Kuba
Nuvi 255 (CNE nüMaps Lifetime , UMP)
62st (Walker Mapset, UMP Topo) eTrex 10
Samsung A70 OsmAnd, Waze
TomTom Runner 3
Avatar użytkownika
yakov
 
Posty: 65
Dołączył(a): N, 23 sie 2009 17:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez gainer4000 » N, 08 lis 2020 9:44

Przesyłam zdjęcia z nuvi 205 w 255 jest identycznie
Załączniki
IMG_20201020_060656370.jpg
IMG_20201020_144551670.jpg
IMG_20201020_144525506.jpg
gainer4000
 
Posty: 13
Dołączył(a): Wt, 13 paź 2020 13:29

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez yakov » N, 08 lis 2020 11:38

Dziękuję, znalazłem gtm-26 w dobrej cenie. Zobaczymy czy będzie działać.
Pozdrawiam Kuba
Nuvi 255 (CNE nüMaps Lifetime , UMP)
62st (Walker Mapset, UMP Topo) eTrex 10
Samsung A70 OsmAnd, Waze
TomTom Runner 3
Avatar użytkownika
yakov
 
Posty: 65
Dołączył(a): N, 23 sie 2009 17:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez gainer4000 » Śr, 11 lis 2020 19:10

Kabel gtm 26 działa mi z nuvi 205. Nuvi 255 nie wykrywa mi go.
gainer4000
 
Posty: 13
Dołączył(a): Wt, 13 paź 2020 13:29

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez yakov » Śr, 11 lis 2020 22:57

Jak tylko dostanę przesyłkę to sprawdzę i dam znać jak w mojej 255

Jaki masz firmware w 255?
Pozdrawiam Kuba
Nuvi 255 (CNE nüMaps Lifetime , UMP)
62st (Walker Mapset, UMP Topo) eTrex 10
Samsung A70 OsmAnd, Waze
TomTom Runner 3
Avatar użytkownika
yakov
 
Posty: 65
Dołączył(a): N, 23 sie 2009 17:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez gainer4000 » Cz, 12 lis 2020 21:48

Nuvi 255 wylądował u taty. Ale z tego co pamiętam Firmware to chyba 7.80. Ostatnia dostępna aktualizacja od Garmina.

Mam nadzieję że będzie działał ;) jeśli nie to możemy się dogadać i odkupie bo u mnie gtm-26 łapał sygnał w 205.
gainer4000
 
Posty: 13
Dołączył(a): Wt, 13 paź 2020 13:29

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez yakov » Pt, 13 lis 2020 15:07

Potwierdzam, kabel gtm-26 działa prawidłowo z nuvi 255. Szybko czyta komunikaty, praktycznie natychmiast.
Pozdrawiam Kuba
Nuvi 255 (CNE nüMaps Lifetime , UMP)
62st (Walker Mapset, UMP Topo) eTrex 10
Samsung A70 OsmAnd, Waze
TomTom Runner 3
Avatar użytkownika
yakov
 
Posty: 65
Dołączył(a): N, 23 sie 2009 17:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez gainer4000 » So, 14 lis 2020 23:23

Wrzuć jakieś zdjęcia z tmc ;)
gainer4000
 
Posty: 13
Dołączył(a): Wt, 13 paź 2020 13:29

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez yakov » N, 15 lis 2020 21:46

Witam,

Testowałem stacjonarnie czyli nie będąc w ruchu jedyne czego brakuje w funkcjonalności to po wyborze opcji " Pokaż mapę ruchu" nuvi nie wyświetla konturów ulic w kolorach odpowiednich do natężenia.
W CNE giną mi w ogóle kontury ulic i całość jest szara, natomiast w UMP i OSM jest znaczenie lepiej ale też nie uwzględnia kolorów.
Załączniki
493.jpg
493.jpg (17.68 KiB) Przeglądane 205 razy
193.jpg
193.jpg (27.57 KiB) Przeglądane 205 razy
101.jpg
101.jpg (14.01 KiB) Przeglądane 205 razy
Pozdrawiam Kuba
Nuvi 255 (CNE nüMaps Lifetime , UMP)
62st (Walker Mapset, UMP Topo) eTrex 10
Samsung A70 OsmAnd, Waze
TomTom Runner 3
Avatar użytkownika
yakov
 
Posty: 65
Dołączył(a): N, 23 sie 2009 17:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Kabel TMC GTM 36 do nuvi 205

Postprzez yakov » N, 15 lis 2020 21:48

I jeszcze trochę zrzutów... jutro przetestuję w godzinach rannych jak będą korki koło mojej lokalizacji.
Załączniki
563.jpg
563.jpg (23.69 KiB) Przeglądane 205 razy
116.jpg
116.jpg (24.31 KiB) Przeglądane 205 razy
Pozdrawiam Kuba
Nuvi 255 (CNE nüMaps Lifetime , UMP)
62st (Walker Mapset, UMP Topo) eTrex 10
Samsung A70 OsmAnd, Waze
TomTom Runner 3
Avatar użytkownika
yakov
 
Posty: 65
Dołączył(a): N, 23 sie 2009 17:20
Lokalizacja: Kraków


Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości