City Navigator 2026.30
-
Wojtas81
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
Re: City Navigator 2026.30
Dopóki nie zmienią HERE na coś lepszego, jest to nieużywalne, a wręcz niebezpieczne w Polsce.
Błędy są tak duże, tak karygodne, tak ordynarnie ignorowane, że aż trudno uwierzyć, że HERE to żywy projekt.
Jeśli idzie o Garmina, to lepiej zostać choćby przy OpenMapChest.
Aktualność o 15 lat do przodu
Błędy są tak duże, tak karygodne, tak ordynarnie ignorowane, że aż trudno uwierzyć, że HERE to żywy projekt.
Jeśli idzie o Garmina, to lepiej zostać choćby przy OpenMapChest.
Aktualność o 15 lat do przodu
Są: Garmin GPSMAP 66sr, GPSMAP 64sx, Montana 680t, Oregon 700, Drive 40
Były: Garmin Forerunner 955 i inne perfekcyjnie bezużyteczne smartwatche.
No i klops w Nuvi DriveSmart 61 rozmiar pliku do aktualizacji to 11,52 GB i brak miejsca w pamięci urządzenia 
nuvi 660,1390T lmt, Drive Smart 61
"Jeśli idzie o Garmina, to lepiej zostać choćby przy OpenMapChest." - na żarty ci się zebrało.
Pozdrawiam, Papillon
Montana760i, Oregon 600
były: DriveSmart 61, nüvi 3760, StreetPilot 7200, GPSMap 60cs, Becker Professional .6
Montana760i, Oregon 600
były: DriveSmart 61, nüvi 3760, StreetPilot 7200, GPSMap 60cs, Becker Professional .6
-
Wojtas81
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
Takie merytoryczne komentarze to wiesz..... są dobre w knajpie po dwóch piwach. Nie ten poziom.
Ja natomiast wiem co to jest HERE i wiem, że nieaktualności kilku-kilkunastoletnie są tam normą jak świat szeroki (nie, nie tylko Polska).
Nikt tam nic nie poprawia, nawet jeśli mają na tacy podane zgłoszenia w ich własnym Map Creatorze - tj. dobrze zrobione, profesjonalnie opisane, z podaniem źródeł.
Ta mapa to jest bieda z nędzą, dobra dla ludzi, którzy mentalnie zatrzymali się w 2008 roku, gdy nie było zbyt wielkiego wyboru. Dzisiaj każda, dowolna mapa, dowolnego producenta jest lepsza. Po prostu nie widziałem gorzej, bardziej zdezaktualizowanej.
A testowałem, jeździłem. I nie, wieloletnie zaniedbania nie dotyczą ścieżek w Pcimiu Dolnym, ale samych centrów wojewódzkich miast - jak Katowice.
Ale ktoś woli jeździć na padace z poprzedniej epoki, zamiast mieć coś 1000x lepszego na pierwszym lepszym smartphonie za 150 zł, to jego sprawa.
Świadomi ludzie jednak omijają garminy, jeśli idzie o samochód. Bo poza niezrozumiałym sentymentem, niczego dziś nie oferuje.
Są: Garmin GPSMAP 66sr, GPSMAP 64sx, Montana 680t, Oregon 700, Drive 40
Cześć, podpowie mi ktoś gdzie mogę te mapy pobrać ?
Garmin express melduje że mapy są niedostępne
Pomoże ktoś ?
Garmin express melduje że mapy są niedostępne
Pomoże ktoś ?