Garmin drivesmart 65
Garmin drivesmart 65
Witam Wszystkich !!!
Zakupilem używany garmin drivesmart-65 i mam taki dylemat ? a mianowicie nie ma opcji ustawienia Profilu-pojazdu tzn czyli zeby wpisać parametry pojazdu i przez to co zaóważyłem po jednym dniu uzywaniu to prowadzi gorzej niż poprzednia ma navi !
Wczesniej uzywałem chinskiej Navi-Igo tylko ze ma problem taki ze zacina sie na kazdym rondzie i odwiesza za rondem i to mnie strasznie wkyrzało chociaż miała 512 ram pamieci ! i była opcja profilu pojazdu chociaz na półciezarówke ale po za tym jednym problemem działała dobrze.
Wiec napaliłem sie na zakup Garminka i tu wielka chyba porażka?
Czy mógł by mi ktos pomoc i doradzic czy w tej sprawie jest jakas możliwosc cos z tym dylematem poradzic czy do kosza garminek? bo myslałem ze we wszystkich navi wystepuje profilowamoe pojazdu osobowy/półciezarowka
Pozdrawiam Wszystkich forumowiczow i prosze o Pomoc!!!
Dziekuje z góry.
Zakupilem używany garmin drivesmart-65 i mam taki dylemat ? a mianowicie nie ma opcji ustawienia Profilu-pojazdu tzn czyli zeby wpisać parametry pojazdu i przez to co zaóważyłem po jednym dniu uzywaniu to prowadzi gorzej niż poprzednia ma navi !
Wczesniej uzywałem chinskiej Navi-Igo tylko ze ma problem taki ze zacina sie na kazdym rondzie i odwiesza za rondem i to mnie strasznie wkyrzało chociaż miała 512 ram pamieci ! i była opcja profilu pojazdu chociaz na półciezarówke ale po za tym jednym problemem działała dobrze.
Wiec napaliłem sie na zakup Garminka i tu wielka chyba porażka?
Czy mógł by mi ktos pomoc i doradzic czy w tej sprawie jest jakas możliwosc cos z tym dylematem poradzic czy do kosza garminek? bo myslałem ze we wszystkich navi wystepuje profilowamoe pojazdu osobowy/półciezarowka
Pozdrawiam Wszystkich forumowiczow i prosze o Pomoc!!!
Dziekuje z góry.
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
- Kontakt:
Re: Garmin drivesmart 65
Parametry pojazdu możesz wpisać w dedykowanych do tego odbiornikach. Musisz wybrać dla ciężarówek.
Dziękuję za szybka odp.
Tak wiec nic nie mogę zrobic ?
A nie można wgrać jakiegoś pacha albo jakieś latki
Nie jestem w tym kumaty ! A dalio by wgrać jakis inny soft ?
Czy jest to mozliwe
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje !!
Tak wiec nic nie mogę zrobic ?
A nie można wgrać jakiegoś pacha albo jakieś latki
Nie jestem w tym kumaty ! A dalio by wgrać jakis inny soft ?
Czy jest to mozliwe
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje !!
-
Wojtas81
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
W tych odbiornikach Garmina i wszystkich nowszych, nie ma już mowy o patchowaniu czegokolwiek.
Szyfrowany firmware, podpisy cyfrowe. Kupujesz jak jest i nic zrobisz.
Szyfrowany firmware, podpisy cyfrowe. Kupujesz jak jest i nic zrobisz.
Są: Garmin GPSMAP 66sr, GPSMAP 64sx, Montana 680t, Oregon 700, Drive 40
Były: Garmin Forerunner 955 i inne perfekcyjnie bezużyteczne smartwatche.
Dziekuje !
Szkoda bo tak przeglądam internet i nic nie mogę znaleść , bo nawet jestem zdesperowany jak by byla mozliwosc to wgrał bym inny soft albo system i korzystać z innych mam !
Pozdrawiam
Szkoda bo tak przeglądam internet i nic nie mogę znaleść , bo nawet jestem zdesperowany jak by byla mozliwosc to wgrał bym inny soft albo system i korzystać z innych mam !
Pozdrawiam
-
Wojtas81
- Bywalec
Mapy możesz sobie wgrać, bo Garmin tego nie zabrania.
Jednak na nie-garminowskich mapach tracisz wszystkie dodatki, jak: asystent pasa ruchu, informacje o ograniczeniach prędkości, informacje o ruchu drogowym na żywo.
Tylko fotoradary możesz sobie dograć.
Nie ma jednak mowy o żadnych nieoficjalnych modyfikacjach oprogramowania.
To pieśń przeszłości i te czasy już raczej nie wrócą. Bo nikt nie złamie podpisów cyfrowych ani szyfrowania, co jest standardem w nowych firmware'ach i w nowych urządzeniach.
Jednak na nie-garminowskich mapach tracisz wszystkie dodatki, jak: asystent pasa ruchu, informacje o ograniczeniach prędkości, informacje o ruchu drogowym na żywo.
Tylko fotoradary możesz sobie dograć.
Nie ma jednak mowy o żadnych nieoficjalnych modyfikacjach oprogramowania.
To pieśń przeszłości i te czasy już raczej nie wrócą. Bo nikt nie złamie podpisów cyfrowych ani szyfrowania, co jest standardem w nowych firmware'ach i w nowych urządzeniach.
Dziekuje!!
Wszystko zrozumiałem poprostu brak nie wiedzy kosztuje! myslałem ze wszystkie navi maja taka opcje , ze wczesniej nie sprawdziłem czy ma zmiane parametrów pojazdu , a jak bym se sprawił Garmina Campera w przyszłosci to z tych map jakie ma on to bedzie działac na Ciezarówkę ? bo parametry czyli wyskosc i szerokosc mam podobna ustawiona na Igo i jest dobrze nawet
Pozdrawiam !!!!
Wszystko zrozumiałem poprostu brak nie wiedzy kosztuje! myslałem ze wszystkie navi maja taka opcje , ze wczesniej nie sprawdziłem czy ma zmiane parametrów pojazdu , a jak bym se sprawił Garmina Campera w przyszłosci to z tych map jakie ma on to bedzie działac na Ciezarówkę ? bo parametry czyli wyskosc i szerokosc mam podobna ustawiona na Igo i jest dobrze nawet
Pozdrawiam !!!!
-
Wojtas81
- Bywalec
iGo to inna sprawa. To nawigacja na starym Windowsie CE (chyba, że masz Androidową wersję).zorrek67 pisze: 25 sty 2026, 23:04bo parametry czyli wyskosc i szerokosc mam podobna ustawiona na Igo i jest dobrze nawet![]()
Tam jeszcze są jednak rozmaite modyfikacje.
Garmin ma swoje urządzenia, swój system operacyjny i swoje oprogramowanie. I to jest od jakiegoś czasu tak totalnie poblokowane, że nie ruszysz się nawet o milimetr ponad to, na co pozwala ci producent.
Z TomTomem z resztą jest już podobnie.
Nie ma co się z resztą dziwić. Producenci walczą z moderami, bo ci zabierali im przychody. I są w tej walce coraz skuteczniejsi, bo i technologia poszła na przód (wspomniane podpisy cyfrowe i szyfrowanie).
Tak też myślałem ale wiesz ze my polacy mamy glowe na karku i lubimy sie troche pobawić i ułatwić dostęp do różnych technologi .
Ale skoro tak mowisz to musi cos byc w tym temacie , tak mysle ze po prostu wojek Google troche psuje sprawe bo wszyscy ida na latwizne !
Mozesz mi wytumaczyc tak lapotycznie mianowicie to
navi jak przyszla do domu to corka zaktualizowała mapy I wszystko sie sciaglo do navi i jest prawie pamięć zapełniona ! Chociaz zakupiłem wczesniej karte SD 64gb i zamiast zapisac mapy na karcie to nie .
Czytałem troche o usowaniu map z nawi i spowrotem zrobic aktualizacjie map ale wgrać na karte SD żeby lżej miala navi , tylko nie jestem na 100% pewny ktore i gdzie sa te mapy zeby usunac i cos nie spartolic bo potem moze okazac sie Zonk
navi sie nie uruchomi !!
W BaseCamp widzialem ze sa 2 mapy !!
1 to ameryka bardziej dokladna a Europa jest skromna
2 to Europa dokladna i ameryka skromna !
Jak podlaczylem do programu Totalcomander to nic takiego niema jest tylko 1plik mapy okolo 4gb nie pamietam jaki symbol ma
i po za tym nic wielkiego same pliki po pare kb lub Mb
Bo tez moze mozna przywrocic Garmina do stanu początkowego bez map , to bym jeszcze raz zaktualizowal go tylko tym razem na SD..
A czy jest mozliwosc gdzies sciagniecia map na innego garmina to bym sprobowal wgrac np da rade tak

Pozdrawiam i dziekuje za odp ..
Ale skoro tak mowisz to musi cos byc w tym temacie , tak mysle ze po prostu wojek Google troche psuje sprawe bo wszyscy ida na latwizne !
Mozesz mi wytumaczyc tak lapotycznie mianowicie to
Czytałem troche o usowaniu map z nawi i spowrotem zrobic aktualizacjie map ale wgrać na karte SD żeby lżej miala navi , tylko nie jestem na 100% pewny ktore i gdzie sa te mapy zeby usunac i cos nie spartolic bo potem moze okazac sie Zonk
W BaseCamp widzialem ze sa 2 mapy !!
1 to ameryka bardziej dokladna a Europa jest skromna
2 to Europa dokladna i ameryka skromna !
Jak podlaczylem do programu Totalcomander to nic takiego niema jest tylko 1plik mapy okolo 4gb nie pamietam jaki symbol ma
Bo tez moze mozna przywrocic Garmina do stanu początkowego bez map , to bym jeszcze raz zaktualizowal go tylko tym razem na SD..
A czy jest mozliwosc gdzies sciagniecia map na innego garmina to bym sprobowal wgrac np da rade tak
Pozdrawiam i dziekuje za odp ..
Moim zdaniem mapy predefiniowane w Garmin Drivesmart 65 są umieszczone w ukrytym katalogu .System.śzorrek67 pisze: 26 sty 2026, 21:13 tylko nie jestem na 100% pewny ktore i gdzie sa te mapy zeby usunac i cos nie spartolic bo potem moze okazac sie Zonknavi sie nie uruchomi !!
W Base Camp kliknij w Mapy - Zarządzaj mapami, powinieneś uzyskać informację o ścieżce dostępu.
Można je przenieś na kartę SD.
-
Zachu
- Radny
- Kontakt:
Zarządzanie mapami jest w Garmin Expressie. Nic nie trzeba wiedzieć o komputerze i katalogach.
Takie pytanie, co ci przeszkadza że jest pamięć zajęta jak Ty tam nic nie wgrałeś i nawet nie wiesz jak to zrobić?
https://www.youtube.com/watch?v=VOdU_jxsX0s
Takie pytanie, co ci przeszkadza że jest pamięć zajęta jak Ty tam nic nie wgrałeś i nawet nie wiesz jak to zrobić?
https://www.youtube.com/watch?v=VOdU_jxsX0s
Witaj !!
Jak podlacze navi do kompa to pokazuje nowy dysk i z okolo 14gb jest zajete 13gb i troszke jeszcze ze mam nie cale 800mb wolnego miejsca i tak mysle ze jak by te mapy przezucic na karte SD to by sie zwolnila pamiec w navi i by lzej mu bylo
Bo jak znowu beda aktualizacjie map to nie wiem czy usowa stare i dogrywa nowe ? Czy nadpisuje nowe i moze zabraknac miejsca ?
Jak podlacze navi do kompa to pokazuje nowy dysk i z okolo 14gb jest zajete 13gb i troszke jeszcze ze mam nie cale 800mb wolnego miejsca i tak mysle ze jak by te mapy przezucic na karte SD to by sie zwolnila pamiec w navi i by lzej mu bylo
Bo jak znowu beda aktualizacjie map to nie wiem czy usowa stare i dogrywa nowe ? Czy nadpisuje nowe i moze zabraknac miejsca ?
-
Zachu
- Radny
- Kontakt:
To nie ta pamięć jest brana pod uwagę przy "liczeniu" trasy.
Przy aktualizacji sam zaproponuje jeśli się mapy nie będą mieścić albo przerzucić na kartę albo wgrać tylko jakiś region.
Lepiej oddaj to, bo się będziesz tylko męczył.
Wszystkie informacje są na forum tylko trzeba poszukać i poczytać.
Przy aktualizacji sam zaproponuje jeśli się mapy nie będą mieścić albo przerzucić na kartę albo wgrać tylko jakiś region.
Lepiej oddaj to, bo się będziesz tylko męczył.
Wszystkie informacje są na forum tylko trzeba poszukać i poczytać.