Nuvi 3590

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Re: Nuvi 3590

Postprzez Zachu » N, 25 paź 2015 21:36

W BC działa stary numer z plikiem xml.
Nie pamiętam czy jest tam opcja wysyłania na komputer.
Na kartę kopiujesz katalog Garmin. Odłącz odbiornik a zostaw kartę/pena podłączonego i wysyłasz jak by do GPS. Później tylko przenosisz temp.gpx
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7774
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 3590

Postprzez jackuc » Pn, 26 paź 2015 7:25

A mógłbyć coś więcej napisac o "starym numerze z plikiem xml." ? :)


A ok czyli kartę mam włożoną np w jakimś czytniku ? I póżniej z niej przenoszę temp.gpx do fodelru GPX w Nuvim ?
Popróbuję. Nie wiem co jest ale jak wysyłam trasy to np jak jest utowrzonych 5 w jakiejś liscie to prześlą się np 2 i tyle :-(


A tak na marginesie jest jakiś sposób aby w Nuvim ustawić punkty alfabetycznie ? On srotuje wg odległości I to jest jakaś masakra normalnie jak wgram np 50 punktów ... :-(
Jacek
Nuvi310, Nuvi 1490T, Nuvi 3590
CNE, UMP-pcPL
jackuc
Bywalec
 
Posty: 202
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 12:56

Re: Nuvi 3590

Postprzez jackuc » Wt, 27 paź 2015 11:49

Zachu napisał(a):W BC działa stary numer z plikiem xml.
Nie pamiętam czy jest tam opcja wysyłania na komputer.
Na kartę kopiujesz katalog Garmin. Odłącz odbiornik a zostaw kartę/pena podłączonego i wysyłasz jak by do GPS. Później tylko przenosisz temp.gpx


Zachu tak zrobiłem, ale nie pojawił mi się plik temp.gpx

Przekopiowałem natomiast pliki Base Campa gpx (np morze.gpx, góry.gpx czyli tak jak tworzę listy do poszczegołnych zdarzeń) do katalogu GPX w nuvim i punkty się przeniosły poprawnie. Następnie wysłałem na kartę w czytniku trasy i pokazały się routes, które przeniosłem również do katalogu GPX (widziałem w ukrytym katalogu System podkatalog Trips, ale tam pliki mają inne rozszerzenia i pojawiają się po wysłaniu trasy bezpośrednio z BC do pamięci urządzenia) bez pliku waypoints. Trasy pokazały się w Nuvim, natomiast nie miałem mozliwości sprawdzić jak urządzenie działa z tak wgrana trasą. Niby w podglądzie pokazuje wyznaczoną w kompie trasę poprawnie na urządzeniu, ale nauczony doświadczeniem, wiem, że może to być złudne...

Chętnie bym się od Ciebie dowiedział czegoś o tym pliku xml


Dziękuję i pozdrawiam
Jacek
Nuvi310, Nuvi 1490T, Nuvi 3590
CNE, UMP-pcPL
jackuc
Bywalec
 
Posty: 202
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 12:56

Re: Nuvi 3590

Postprzez Zachu » Śr, 28 paź 2015 12:25

Masz katalog Garmin a w nim GarminDevice.xml
Tam jest zapisana konfiguracja urządzenia i inne. Poczytaj archiwum forum.

Transfer POI's Without Express
https://forums.garmin.com/showthread.ph ... ut-Express
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7774
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 3590

Postprzez jackuc » Wt, 03 lis 2015 7:41

Zachu jak zawsze dziękuję

Wysłałem każdą listę z BC pojedynczo na kartę/czytnik do katalogu Garmin\GPX a póżniej przeniosłem wszystkie pliki do katalogu GPX w urządzeniu i śmiga :D
Ostatnio edytowano N, 24 sty 2016 16:23 przez jackuc, łącznie edytowano 1 raz
Jacek
Nuvi310, Nuvi 1490T, Nuvi 3590
CNE, UMP-pcPL
jackuc
Bywalec
 
Posty: 202
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 12:56

Re: Nuvi 3590

Postprzez jackuc » N, 24 sty 2016 16:23

Witam
po dalszych testach stwierdzam, że dalej nie jest ok jeśli chodzi o przesyłanie tras i punktów z BC do 3590

- Wykreowałem sobie kilka list i w każdej z nich różne trasy.
- Wkładam zewnętrzne usb i wysyłam z BC listy do "danych użytkownika" na USB. Próbowałem już wysyłać jedna po drugiej listy poprzez "wyślij do..." oraz wyślij "Mój zbiór" jako całość
- Wówczas na usb pokazuje się katalog Garmin\GPX a w nim plik "Waypoints.gpx" oraz ileś tam "RouteX.gpx". Wszystkie te pliki kopiuję do katalogu GPX w Nuvim
- I wszystko wydaje się być w porządku, bo są posegregowane punkty w Dokąd\Zapisane wg list i to jest fajne, wchodząc w Aplikacje\Planow. podróży pojawiają się trasy
- Wszystko wygląda ok do czasu aż uważnie nie przejrzę każdej z tras. Okazuje się, że w niektórych z nich brakuje wpisanych w BC puntktów pośrednich i navi potrafi sobie zmienić trasę, w zapisanych brakuje też niektórych punktów np z 40 waypointów nie przekopiuje się 2-3.

Dodam, że te same zabiegi wysyłania na 1490 skutkują prawidłowym przeniesieniem danych z tym, że 1490 obrabia mniejszą ilość tras.

Czy za dużo na raz kopiuję np 3 listy, 40 waypointów i 13 tras ? czy po przesłaniu każdej listy powinienem odpiąć urzędzenie a potem podłączyć i przesłać kolejną listę ?
Przyznam, że już mnie krew zalewa z 3590 i jak tak dalej pójdzie to chyba go sprzedam. Może ktoś coś szerzej doradzić co robię nie tak ? :(

Pozdrawiam
Jacek
Nuvi310, Nuvi 1490T, Nuvi 3590
CNE, UMP-pcPL
jackuc
Bywalec
 
Posty: 202
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 12:56

Poprzednia strona

Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości