garmin.openstreetmap.nl

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

garmin.openstreetmap.nl

Postprzez Awers » Cz, 24 maja 2012 11:27

Witam.
http://garmin.openstreetmap.nl/
Mam problem z tym serwisem już na wstępie. Chciałem pobrać mapę, wybrałem kraj i wyczytałem, że po tym powinienem wpisać swój adres e-mail i kliknąć „Build my maps”.

Problem w tym że nie widzę miejsca gdzie mógł bym wpisać ten swój adres mailowy.
Nie widzę też przycisku „Build my maps”.

Jak by mi mógł ktoś wyjaśnić to proszę o pomoc.

Nie wiem czy coś u mnie jest nie tak, czy coś nie tak jest tym serwisem bo słyszałem że były już z nim problemy.
Awers
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz, 24 maja 2012 11:08

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez pelsta » Cz, 24 maja 2012 11:50

Wybrałem kraj i pokazał się ekran jak w załączniku.
Wpisałem adres, kliknąłem Build my map.
Za moment dostałem link do ściągnięcia mapy.
Może masz wyłączone wykonywanie skryptów?
Załączniki
screen.png
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Avatar użytkownika
pelsta
Bywalec
 
Posty: 885
Dołączył(a): Pt, 04 sty 2008 16:52
Lokalizacja: Kęty

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez Ajger » Cz, 24 maja 2012 11:50

Najpierw musisz wybrać mapę, jaka Ciebie interesuje, np. Poland. Wtedy pojawi się możliwość wpisania adresu i przycisk do tworzenia mapy:
osm.JPG


Edit:
Pelsta był szybszy :)
Pozdrawiam Jano

Garmin: Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: GPSMap 76CS, Foretrex 201, Quest, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300
Smartphone: Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Obrazek
Avatar użytkownika
Ajger
Bywalec
 
Posty: 852
Dołączył(a): Wt, 13 lis 2007 8:07
Lokalizacja: Nowa Sarzyna 50°19'N, 22°20'E

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez popej » Cz, 24 maja 2012 11:55

Witam,

jeżeli wybierzesz predefiniowany kraj, to często zamiast adresu i guzika od razu dostaniesz link do pobrania danych.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 3 Pro, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6830
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez Mariusz65 » Cz, 24 maja 2012 12:29

A u mnie ta strona nie działa na przeglądarce IE a bez problemu np. na Google Chrome.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4451
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez Freud » N, 27 maja 2012 15:59

U mnie równiez tak jest. Pewnie jakieś JS nie są kompatybilne z IE albo IE z JS ;)
Odbiornik: Garmin GPSMAP 62st
Avatar użytkownika
Freud
Bywalec
 
Posty: 134
Dołączył(a): Pt, 16 gru 2011 19:27
Lokalizacja: Zielona Góra / Łódź

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez wug » Cz, 21 cze 2012 15:55

Sciagnelem mapy kilku panstw, ale ku mojemu zaskoczeniu tylko jedna z nich mozna zainstalowac w MapSource, gdyz kazda nastepna nadpisuje poprzednia. Czy mozna tego uniknac?
Pozdrawiam.
____________________ Nüvi Nuvi760T ; Nuvi1490T; Nuvi 3590LMT +CNE NT 2017.10
wug
Bywalec
 
Posty: 304
Dołączył(a): Pt, 09 lis 2007 18:43
Lokalizacja: Strasbourg

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez popej » Cz, 21 cze 2012 16:46

Tak to bywa z OSM. Może spróbuj ściągnąć wszystko razem jako jedną mapę.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 3 Pro, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6830
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez Gsm Liberty » Pt, 22 cze 2012 11:01

Wysłałem całą Polskę do Oregona, nie ma polotu do CNE ale też nie ma tragedii :lol:
Obrazek
Na stanie - 5000, 3790LMT, 3590LMT, 1490LMT, 775LMT, 765, 760 i inne
Na szybie - 3590LMT/775LMT
Na spacer - Oregon 550T, Montana 650T - PL Topo 2014.1
Avatar użytkownika
Gsm Liberty
Bywalec
 
Posty: 259
Dołączył(a): So, 20 lut 2010 14:28

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez szymonk1 » N, 29 maja 2016 11:04

popej napisał(a):Tak to bywa z OSM. Może spróbuj ściągnąć wszystko razem jako jedną mapę.

Popej proszę napisz jak ściągnąć kilka mapy kilku państw razem, aby umieścić je na kartę pamięci w moim nuvi 760.
I czy mój nuvi pociągnie w ogóle te mapy.
Ściągnąłem kolejno mapy Słowacji, Węgier i Chorwacji i próbowałem połączyć je w programie GMap Tool, ale niestety wyświetlało mi komunikat, że wysttąpiły błędy. Proszę pomóż.
Pozdrawiam,
Szymon
szymonk1
 
Posty: 25
Dołączył(a): N, 29 mar 2009 12:12

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez popej » N, 29 maja 2016 11:53

Na stronie zaznaczasz opcję "Enable manual tile selection" i potem na mapie wybierasz obszary, które chcesz załadować. Dalej działasz jak z pojedynczym krajem, tyle że być może trzeba poczekać trochę na email z informacją o zbudowaniu mapy.

Co do łączenia przez GMapTool, to pewnie problem polega na powieleniu tych samych kafelków mapy w różnych krajach. Ale taka połączona mapa może nadal działać poprawnie w GPS, spróbuj.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 3 Pro, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6830
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez sdsyc » N, 29 maja 2016 13:33

Albo powieleniu id kafli.
Kafle trzeba "przenumerować"
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: viago + UMP, Locus / Brouter + OSM (było 7Ways, Oruxmap, OsmAnd)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2756
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez szymonk1 » N, 29 maja 2016 21:49

Dziękuję Wam bardzo za pomoc.
Mam już w moim nuvi 760 mapy Polski, Słowacji, Węgier i Chorwacji.
Proszę napiszcie mi jeszcze, czy ten mój gps poradzi sobie na takiej trasie z tymi mapami. Szczerze mówiąc jest to moja pierwsza podróż za granicę.
Jak jeżdzę po Polsce to czasem jak się nagrzeje i wyłączy na jakimś postoju to potem nie chce się uruchomić, musi chyba ostygnąć. A jak się uruchomi to nie transmituje dźwięków. Nie wiem czy już nie pora czasem zmienić go na coś nowszego i szybszego. Ale z drugiej strony ma takie funkcje, których nie mają te nowe: transmiter fm, kabel zasilający wpinany do uchwytu, możliwość tworzenia i zapisywania tras.
szymonk1
 
Posty: 25
Dołączył(a): N, 29 mar 2009 12:12

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez sdsyc » N, 29 maja 2016 21:52

:idea: Sprawdzenie, czy przeliczy trasy :arrow: zrób symulację trasy (przy wyłączonym odbiorze sygnału gps).
Co do reszty objawów... hmm...
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: viago + UMP, Locus / Brouter + OSM (było 7Ways, Oruxmap, OsmAnd)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2756
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: garmin.openstreetmap.nl

Postprzez Goldizmor » Cz, 08 gru 2016 19:46

Cześć.Chciałem sobie ściągnąć na swojego Edge 520 mapki z Openstreetmap.
Dostaje link aktywacyjny w drugiej wiadomości,ale nie mogę go otworzyć (wyskakuje błąd przy klikaniu w link)
Coś robię nie tak?
Goldizmor
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz, 08 gru 2016 19:37


Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość