Nuvi 3597 - opinia

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez lotiss » Cz, 01 maja 2014 13:59

miałem podobny problem ... ginął głos Agata Directions.
wyłącz włącz urządzenie lub wybierz English, wyjdź z menu i ponownie wejdź do menu i pojawi się liście głos Agata Directions
taki problem miałem na początku po kupnie urządzenia, potem problem już nie pojawił się :)
zaktualizowałeś urządzenie po kupnie ???? aktualna wersja dżwięku to: 2.00 (Polski-Agata)
lotiss
Garmin Nuvi 300 / Garmin Nuvi 3597
lotiss
Bywalec
 
Posty: 199
Dołączył(a): N, 17 cze 2007 9:11
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez Zachu » Cz, 01 maja 2014 14:16

lotiss komunikaty o utrudnieniach u Ciebie działają? Jak masz ustawione auto czy informuj? U mnie na ręcznie sam przelicza :)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez lotiss » Cz, 01 maja 2014 15:11

Zachu napisał(a):lotiss komunikaty o utrudnieniach u Ciebie działają? Jak masz ustawione auto czy informuj? U mnie na ręcznie sam przelicza :)

ad komunikaty - muszę sprawdzić - w ostatnich dniach jeżdziłem tylko na UMP
ad 'optymalizuj trasę' Na żądanie
lotiss
Garmin Nuvi 300 / Garmin Nuvi 3597
lotiss
Bywalec
 
Posty: 199
Dołączył(a): N, 17 cze 2007 9:11
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez aro121 » Pn, 12 maja 2014 10:48

Czy po aktualizacji do 4.30 widoczna jest jakaś poprawa w kwestii samoistnych restartów ?? Nie planuję w najbliższym czasie podróży więc proszę o info od częściej podróżujących z navi.
aro121
Newbie
 
Posty: 9
Dołączył(a): Śr, 12 mar 2014 15:06

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez Zachu » Pn, 12 maja 2014 15:15

U mnie się nie restartuje.
Inaczej niż w starych tylko zachowuje się przy przypięciu jako wyłączony do uchwytu. Kiedyś Nuvi się samo włączało tego trzeba kliknąć.

Nowi frmware przyniósł trochę zmian dla nowych użytkowników. Teraz chyba nikt nie będzie się pytał jak wgrać nową mapę.

W menu ustawienia doszła opcja Aktualizacje. W zasadzie to jest skrót do Pomocy gdzie jest odnośnik do Garmin Expressa.

4075.png


4260.png


To samo doszło w menu map.

163904.png


Przy okazji zaktualizowano pliki Help i Txt.
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=6365
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=6185
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez lotiss » Pn, 12 maja 2014 20:48

cytat:
Inaczej niż w starych tylko zachowuje się przy przypięciu jako wyłączony do uchwytu. Kiedyś Nuvi się samo włączało tego trzeba kliknąć.

co masz na myśli ??? :?: - wyłączone urządzenie przypinam do uchwytu, uruchamiam stacyjkę (pojawia się zasilanie) ... i urządzenie włącz się samo lub mocuję wyłączone urządzenia do uchwytu z zasilaniem i też samo się włącza
lotiss
Garmin Nuvi 300 / Garmin Nuvi 3597
lotiss
Bywalec
 
Posty: 199
Dołączył(a): N, 17 cze 2007 9:11
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez lotiss » Cz, 15 maja 2014 22:08

Witam,
Garmin 3597 potrafi zaskoczyć:
uruchamiam urządzenie, ... wyświetla się logo Garmin, ... łądowanie map ... i komunikat .... "Urządzenie wykona restart za x sekund w celu ponownego pobrania danych mapy" :shock:
i tak za każdym razem po uruchomieniu urządzenia ... bez zmian map czy innych zmian ... komunikat pojawił się kilka dni po aktualizacji softu 4,30 więc raczej nie ma to związku z nowym softem

w końcu ponownie wgrałem nowy soft (webupdater'em), usunąłem historię podróży i log'i ... i komunikat zniknął

mieliście taki komunikat ???
lotiss
Garmin Nuvi 300 / Garmin Nuvi 3597
lotiss
Bywalec
 
Posty: 199
Dołączył(a): N, 17 cze 2007 9:11
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez Guziol » Pt, 16 maja 2014 11:32

U mnie do tej pory nic takiego się nie pojawiło.
od 17.04.2014r .---> nüvi 3597LMT
Guziol
Newbie
 
Posty: 5
Dołączył(a): Cz, 24 kwi 2014 9:31

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez Dako23 » So, 06 wrz 2014 19:13

Tytułem opinii o mojej Nuvi 3597LM.
Jest to moja 2 nawigacja, poprzednio użytkowałem Harman/Kardon 810 z wgraną Automapą.
Nuwi 3597 jest sprzętem z nowej epoki jeżeli weźmiemy pod uwagę jakość wykonania i design jest zbudowane z aluminium i szkła, wygląda jak smartfon-super.
Działa szybko nie gubi sygnału, no i ma aktywny uchwyt z mocowaniem navi na magnes-rewelacja. Z tego powodu tak naprawdę kupiłem tą nawigacje;)
Z punktu widzenia codziennego użytkownika ma to niebagatelne znaczenie-chwytasz nawigację i ja pop prostu ściągasz z uchwytu i wkładasz do schowka bez plątania się o kable.
Nawigacji używam tylko do odnajdywania adresów klientów, nie zwracam uwagi na wydumane dodatki typu kalkulator, czytniki e-booków lub inne softwerowe wodotryski, których tu nie ma i bardzo dobrze bo według mnie nie są potrzebne.
Natomiast zawiodłem się dostarczonymi przez producenta mapami ponieważ:
- po tygodniu używania widzę sporą różnicę na korzyść Automapy jeżeli chodzi o odnajdywanie trudnych komunikacyjne dojazdów np. na osiedlach, gdzie bloki są ponumerowane np 20A i kolejne litery B..C..itd.(Tam gdzie automapa podprowadzała dosłownie pod sam blok Nuwi 3597 wskazuje z duuużą ogólnością)
- nie można wpisać do lokalizacji numeru budynku w formacie aa/bb np. ul. Żelazna 34/38, tzn. niektóre można, wiele numerów brakuje.
- nie widać na mapie numerów budynków.
Powyższe niedogodności(tylko i wyłącznie dotyczą map) sprawiają że praca z tą nawigacją jest o wiele mniej komfortowa od urządzeń z automapą.

Pozdrawiam
nüvi 3597
Dako23
Newbie
 
Posty: 7
Dołączył(a): So, 06 wrz 2014 15:09

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez Zachu » Cz, 18 wrz 2014 21:19

Nowa aktualizacja przyniosła wyświetlanie etykiet dróg.

24113.png
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez h007 » Cz, 18 wrz 2014 23:33

Wyraźny krok do przodu.
Przy większych skalach numery dróg również są widoczne?
Dakota 20, UMP-pcPL, PL_TOPO | Nuvi 2545LMT
Forerunner 110
Avatar użytkownika
h007
Bywalec
 
Posty: 427
Dołączył(a): So, 01 paź 2011 18:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez Zachu » Pt, 19 wrz 2014 14:41

Nie.
Najsłabsze w tym jest to że drogi krajowe i wyżej są oznaczone numerami szklaków międzynarodowych, których praktycznie u nas się nie używa. Ale w Here to na porządku że "dzikusów" traktują inaczej i troszkę sobie poczekamy by wyglądało to np tak jak w Niemczech.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez lotiss » So, 20 wrz 2014 17:58

re: Nowa aktualizacja przyniosła wyświetlanie etykiet dróg.

fajne = pomocne - dzisiaj sprawdzone w praktyce :D
... fakt szkoda, że cześć dróg posiada tylko numerację europejską (np. E77) :( ... pod Tomtom'em była widoczna lokalna i europejska numeracja :twisted:

w nowym sofcie (4.50) w końcu poprawiono komunikat "oczekiwanie na wyższą dokładność" - nie było polskich liter (w ich miejscu były 'krzaki') - teraz jest OK :D
wkurzało mnie to jak wyjeżdżałem z podziemnych parkingów ... drobiazg a cieszy :D
lotiss
Garmin Nuvi 300 / Garmin Nuvi 3597
lotiss
Bywalec
 
Posty: 199
Dołączył(a): N, 17 cze 2007 9:11
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez Zachu » So, 20 wrz 2014 18:13

To już dawno poprawili. Chyba plików językowych nie aktualizowałeś.
Dziennik podróży teraz zamiast błękitu jest granatowy.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 3597 - opinia

Postprzez lotiss » So, 20 wrz 2014 18:58

Zachu napisał(a):To już dawno poprawili. Chyba plików językowych nie aktualizowałeś.

błąd występował tylko przy tym komunikacie, codziennie sprawdzałem aktualizacje pod GE, dopiero wgarnie softu 4,50 rozwiązało problem ...
jak aktualizujesz pliki językowe poza GE i WebUpdaterem ??? :?:
Ostatnio edytowano N, 21 wrz 2014 6:20 przez sdsyc, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zamknięcie znacznika cytatu
lotiss
Garmin Nuvi 300 / Garmin Nuvi 3597
lotiss
Bywalec
 
Posty: 199
Dołączył(a): N, 17 cze 2007 9:11
Lokalizacja: Gdańsk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość