City Navigator 2017.10

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Re: City Navigator 2017.10

Postprzez Fotodetektor » Wt, 05 lip 2016 22:19

Nuwi 2460. Dałem szczegółowośc map na najniższą i motyw map mam tylko Garmin.
Po włączeniu ponownym pokazują się ulice, ale po chwili znikają. Miałem już tak trzy razy, że już myślałem, że zadziałało.

Nie mogę zmienić map ani wgrać okrojonej wersji nie całą Europę.
Pozdrawiam
Fotodetektor
------------------
Garmin NüviCam
Avatar użytkownika
Fotodetektor
 
Posty: 15
Dołączył(a): Pt, 17 maja 2013 7:58
Lokalizacja: Wołów

Re: City Navigator 2017.10

Postprzez Zachu » Śr, 06 lip 2016 6:42

janoox napisał(a):Wygląda to tak jakby w nuvi (nie piszesz jaki masz sprzęt)
Napisał, tylko w dwóch tematach. Śmietnik teraz jest tu a po połączeniu będzie magiel bo posty będą chronologicznie.
viewtopic.php?f=1&t=16543&p=193107#p193107
Fotodetektor napisał(a):Nie mogę zmienić map ani wgrać okrojonej wersji nie całą Europę.
Możesz tylko nie uważnie czytasz co proponuje Garmin Express. Jednak gdyby to wystarczy zapełnić pamięć jakimiś plikami tymczasowo i pojawi się brakująca opcja.

Tak zupełnie poza tematem to mam podejrzenia do tego wydania mapy że coś z nim nie tak. Jednak zaraz powinno pojawić się nowe wydanie.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez MaciekP » Wt, 16 sie 2016 14:26

2017.10 bardzo dziwnie sie zachowuje.
Uaktywniła A1 koło łodzi, ale przeliczał wczoraj czasy dodając ze dwie godziny.
Pusciła mnie jakimis polnymi drogami koła Kluczboka.
Zwiedziłem piękne waskie drogi przez gorskie wsie w Czechach koło Nysy.
Pokazuje bardzo dziwne czasy przewidywanego dojazdu, szczegolnie po przeliczeniach.
Ciagle musze wszystko weryfikowac na google maps, bo kompletnie nie moge miec zaufania do CNE.

Moze 2017.20 bedzie lepsza
Forerunner 935 na codzień, Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1030 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30, Edge 1000
MaciekP
Bywalec
 
Posty: 540
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 19:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez MaciekP » Wt, 16 sie 2016 14:33

kp@ napisał(a):Wygląda na to że jedna aktualizacja rocznie to będzie sukces. :(
Trzeba dać na msze za tych co działają przy UMPpc-PL bo nie było by na czym jeździć.


http://www8.garmin.com/aboutGarmin/invR ... Slides.pdf

Auto:
2nd Quarter Business Review
• Revenue declined 18%

Garmin zarabia przede wszystkim na MARINE i FITNESS. "Auto" sie marginalizuje....
o 18% spadł udział AUTO w portfolio Garmina w ciągu roku. Fitness wzrosł o 34%
Forerunner 935 na codzień, Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1030 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30, Edge 1000
MaciekP
Bywalec
 
Posty: 540
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 19:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez Tomek B. » Wt, 16 sie 2016 18:37

MaciekP napisał(a):2017.10 bardzo dziwnie sie zachowuje.

Kazał skręcić w lewo z Marszałkowskiej w Świętokrzyską (W-wa). Zakaz skrętu w lewo od zawsze ( w obie strony).
Pozdrawiam :-)
Tomek B.
Garmin: nüvi 765T +CNE (Lifetime) +UMP-pcPL
Nie-Garmin: "jakieś coś od Orange" z Mapamap
Tomek B.
 
Posty: 89
Dołączył(a): So, 17 maja 2008 17:27
Lokalizacja: Warszawa

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez lotiss » Wt, 16 sie 2016 19:30

MaciekP napisał(a):2017.10 bardzo dziwnie sie zachowuje.
Uaktywniła A1 koło łodzi, ale przeliczał wczoraj czasy dodając ze dwie godziny.
.....


potwierdzam dziwne zachowanie na A1 - w zeszłym tygodniu jechałem na trasie Gdańsk-Katowice
przed węzłem Łódz Północ (węzeł A1 i A2) kieruje na A2 - jakby nie widział nowego odcinka ....
jednak po wjeździe na nowy odcinek prowadzi dalej ale podaje dziwne czasy dojazdu ....

Tomek B. napisał(a):Kazał skręcić w lewo z Marszałkowskiej w Świętokrzyską (W-wa). Zakaz skrętu w lewo od zawsze ( w obie strony).


..... od prawie dziesięciu lat używam Garmina (nawigacji samochodowej)
szczerze ... z sentymentu do Garmina, znajomym polecam jednak inną firmę
przy każdym dłuższym wyjeździe w Polskę z rodziną słyszę od żony ... kiedyś to ten Garmin był super (w domyśle nuvi 300 + GP Mapa), kup coś w końcu innego niż Garmin .... :(
lotiss
Garmin Nuvi 300 / Garmin Nuvi 3597
lotiss
Bywalec
 
Posty: 199
Dołączył(a): N, 17 cze 2007 9:11
Lokalizacja: Gdańsk

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez Tomek B. » Wt, 16 sie 2016 20:05

No nie, to nie jest prawda. Garmin jest OK, pod warunkiem, że mapa jest UMP-pcPL :-). I jest się członkiem forum garniak.pl ;-). W innym przypadku to rzeczywiście kaszana.
Pozdrawiam :-)
Tomek B.
Garmin: nüvi 765T +CNE (Lifetime) +UMP-pcPL
Nie-Garmin: "jakieś coś od Orange" z Mapamap
Tomek B.
 
Posty: 89
Dołączył(a): So, 17 maja 2008 17:27
Lokalizacja: Warszawa

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez lotiss » Wt, 16 sie 2016 21:10

:D :D :D ... i to mnie trzyma przy Garminie
Ostatnio edytowano Wt, 16 sie 2016 21:33 przez Mariusz65, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunięty zbędny cytat
lotiss
Garmin Nuvi 300 / Garmin Nuvi 3597
lotiss
Bywalec
 
Posty: 199
Dołączył(a): N, 17 cze 2007 9:11
Lokalizacja: Gdańsk

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez GPS Maniak » Śr, 17 sie 2016 5:44

W moim przypadku z A1 nie zauważyłem kłopotów. Przejechałem po 2 razy tam i z powrotem z Poznania do Leska, a więc odcinek Stryków (węzeł z A2) <-> Piotrków i dalej "gierkówką" do Siewierza i to z nawigacją "z wolnej ręki", tj. bez planowania trasy z punktami pośrednimi. Po prostu - odbiornik tak właśnie wyznacza trasę Poznań <> Lesko. Być może zatem problem nie leży w samej mapie, ale w tym że jest to odcinek z "zakodowaną" datą oddania do użytkowania i nie każdy odbiornik sobie z tym prawidłowo radzi.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez pgordzialkowski » Śr, 17 sie 2016 20:33

Witam wszystkich
U mnie A1 koło Łodzi działa OK - trasę Katowice - Wawa wyznacza prowadząc przez A1 do Strykowa a nie przez S8 (skręt za Piotrkowem), czas się generalnie zgadza.
przy powrocie z Wawy też prowadzi do Katowic przez A1 , też przelicza realnie , z poprawką na to , że może być kicha w Częstochowie i Siewierzu ale to widać dopiero jak dojdzie zasięg Smartphone Link.

Czy teraz Garmin jest lepszy czy gorszy trudno mi ocenić - mój "stary" 3490 z najnowszą mapą (2017.10) jest na razie niezawodny, ma już ponad 100 000 km "na liczniku" i uratował mi skórę w wielu krajach Europy.
Pozdrawiam, Przemo 3490LMT
pgordzialkowski
 
Posty: 33
Dołączył(a): Cz, 16 maja 2013 10:04
Lokalizacja: Katowice

Re: City Navigator 2017.10

Postprzez kolos » N, 28 sie 2016 20:12

Mam w opcji z urządzeniem całą Europę, czy jest możliwość przesłania tylko Polski i krajów ościennych za pomocą Map Tool ?
Nuvi 205+GPMapa ,UMP-pcPL NI, Nuvi 58LM
Avatar użytkownika
kolos
Bywalec
 
Posty: 142
Dołączył(a): N, 29 mar 2009 20:00
Lokalizacja: Poznań

Re: City Navigator 2017.10

Postprzez sdsyc » N, 28 sie 2016 22:07

Chyba lepiej Garmin Express zainstalować na PC, a potem MapInstal-em wysłać fragment do nawigacji.
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, 7Ways + UMP, OSM (było Oruxmap, OsmAnd, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2838
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: City Navigator 2017.10

Postprzez Zachu » Pn, 29 sie 2016 23:03

Na A1 jest jakiś śmieszny problem. Nam trzy takie same odbiorniki w rodzinie i kazdy tam miał jechać i każdy co innego liczył. W następnej będzie (chyba) lepiej.
lotiss napisał(a):przy każdym dłuższym wyjeździe w Polskę z rodziną słyszę od żony ... kiedyś to ten Garmin był super (w domyśle nuvi 300 + GP Mapa), kup coś w końcu innego niż Garmin .... :(
Lepiej zainteresuj się powstającą infrastrukturą i sam układaj trasę. Google sobie daruj.
kolos napisał(a):Mam w opcji z urządzeniem całą Europę, czy jest możliwość przesłania tylko Polski i krajów ościennych za pomocą Map Tool ?
Możesz sobie wgrać sam rejon jaki proponuje Garmin Express.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: City Navigator 2017.10

Postprzez kolos » Wt, 30 sie 2016 10:27

Dzięki za odpowiedź.
Nuvi 205+GPMapa ,UMP-pcPL NI, Nuvi 58LM
Avatar użytkownika
kolos
Bywalec
 
Posty: 142
Dołączył(a): N, 29 mar 2009 20:00
Lokalizacja: Poznań

Re: City Navigator 2017.10

Postprzez Zachu » Śr, 31 sie 2016 9:20

Autostrada A1 w Rumunii, 130 po polu. Ciekawostka jest taka że odcinek, który dopiero otworzą we Wrześniu widnieje na mapie i po nim prowadzenie :)

1197334.png


P.S. Jest stosowny temat do zgłaszania błędów.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia strona

Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości