Komputer nie widzi Nuvi 1490 CNE

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Komputer nie widzi Nuvi 1490 CNE

Postprzez doox » Pt, 20 maja 2016 15:06

Dobra mam dość. Jak to było gdzieś na forum to zwyczajnie się do tego nie dokopałem a próbowałem już chyba wszystkiego.
GPS miał mały problem ze współpracą, już chyba ze 2 lata temu nagle przestał się ładować. Włączał, się pokazywało się logo Garmina i koniec.
Miałem otworzyć okno i się go pozbyć bo było już grubo po gwarancji ale kolega co się na tym zna powiedział że zerknie do środka. Okazało się że (nie pamiętam już dokładnie) padł ram i udało mu się go wymienić.
Po paru dniach dostałem w pełni sprawne urządzenie. Parę dni później zaktualizowałem mapy używając Garmin Express i wszystko było ok.

Jak można się domyśleć po tytule posta mam dożywotnie aktualizacje. Od ponad roku próbuję go zaktualizować i mam podstawowy problem, żaden komp, na żadnym kablu, podłączonego do wszystkich gniazd usb na świecie nie widzi sprzętu.
Po podłączeniu Garmin się odpala i tyle. Nie wchodzi w tryb połączenia z kompem. Próbowałem już wszystkiego do czego się dokopałem na różnych forach. Resetów, kupiłem z 5 rodzajów kabli na Allegro (wszystkie dedykowane do G), używałem oryginalnego kable z opakowania, tłukłem nim w stół, zrzucałem z wysokości sufitu na posadzkę i nic się nie dzieję. Sprzęt działa ale ni cholery żaden komp na świcie (próbowałem na pewno z 5) nie widzi go i już.

Co mam z tym zrobić? Otworzyć okno czy do końca życia jeździć poza nowymi autostradami i obwodnicami, prostować nowe ronda i przekraczać wpław rzeki?
Może jest jakaś opcja żeby zaczął w końcu współpracę a może da się załadować jakoś nowe mapy przez kartę?
Będę szczerze, szczerze zobowiązany za pomoc!
doox
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pn, 22 cze 2009 22:11

Re: Komputer nie widzi Nuvi 1490 CNE

Postprzez wodzirej » Pt, 20 maja 2016 17:13

doox napisał(a):Jak można się domyśleć po tytule posta mam dożywotnie aktualizacje.

Z Twojego posta nie można się domyśleć. Twoja teza byłaby prawdziwa gdybyś napisał: 1490 LMT
Zakładając, że jednak masz 1490 LMT - czy próbowałeś tego poniżej?
viewtopic.php?p=192279#p192279
Oregon 750, Nuvicam, Virb XE, vivoactiv 3 Music
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1922
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: Komputer nie widzi Nuvi 1490 CNE

Postprzez doox » Pn, 23 maja 2016 7:04

Faktycznie pomyliłem literki. Oczywiście chodzi o LMT, co nie ma tak naprawdę nic do rzeczy.
Tak dotarłem do tego posta ale z tego też nic nie wynika. Próbowałem aktualizować urządzenie na 5 różnych komputerach i w każdym wypadku jest to samo. Komputer go nie widzi!
doox
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Pn, 22 cze 2009 22:11


Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości