City Navigator 2017.20

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez bubuu77 » Śr, 02 lis 2016 19:51

już można pobierać dla starszych urządzeń mapy 2017.20
nuvi 660,1390T lmu
bubuu77
 
Posty: 71
Dołączył(a): Pt, 01 lip 2011 18:48

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez roro » Śr, 02 lis 2016 22:41

Mapa CNE 2017.20 NT jest do pobrania.
Załączniki
NT.JPG
roro
Bywalec
 
Posty: 474
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez Zachu » Śr, 02 lis 2016 23:24

W Here na telefon można pobrać nową mapę. Taka zapowiedź co można zobaczyć w przyszłym wydaniu. Rewolucji nie ma się co spodziewać. Planowanych nie ma, otwartych na dniach też. Na nowe wydanie troszkę poczekamy to może coś się pojawi z nowych otwarć i zamknięć ;)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez yaris » Pt, 04 lis 2016 9:55

Zaktualizowałem swojego Garmina nuvi 750
wszystko przebiegło bez najmniejszego problemu ale jedna rzecz mnie zastanawia
mam kartę SD 4GB (wiadomo że nigdy nie jest to pełne 4GB) jak na obrazku poniżej zainstalowana w urządzeniu mapa zajmuje 3,75GB a aktualizacja zajmuje 3,79GB
To co się stało z 400MB ? czyżby zainstalowało mapę niepełną ?
sdsyc napisał(a):ciach - przeniesione pytanie

CropperCapture[8].jpg

CropperCapture[9].jpg
CropperCapture[9].jpg (11.55 KiB) Przeglądane 3677 razy
Ostatnio edytowano Pt, 04 lis 2016 12:07 przez sdsyc, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przeniesione pytanie nt. karty sd
Jak ci mapa nie pomoże to cię Garmin wspomoże.
Obrazek
Avatar użytkownika
yaris
Bywalec
 
Posty: 119
Dołączył(a): N, 20 sty 2008 1:21
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez roro » Pt, 04 lis 2016 12:29

yaris napisał(a):To co się stało z 400MB ? czyżby zainstalowało mapę niepełną ?

Moim zdaniem podczas pobierania mapa została podzielona w pamięci odbiornika powinien być plik o nazwie gmapprom.img
roro
Bywalec
 
Posty: 474
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez yaris » Pt, 04 lis 2016 15:27

Nie ma takiego pliku gmapprom.img jest tylko z końcówką .sum .unl
Jak ci mapa nie pomoże to cię Garmin wspomoże.
Obrazek
Avatar użytkownika
yaris
Bywalec
 
Posty: 119
Dołączył(a): N, 20 sty 2008 1:21
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez sdsyc » Pt, 04 lis 2016 19:08

Może JCV został wrzucony do odbiornika, a IMG na kartę?
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, 7Ways + UMP, OSM (było Oruxmap, OsmAnd, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2822
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: City Navigator 2017.20 NT - Map Updater nie widzi aktualizac

Postprzez Dariusz Młyński » Wt, 15 lis 2016 22:27

Może komuś pomoże i w końcu rozwieje wszelkie wątpliwości odnośnie 2017.20 NT czy jest czy jej nie ma

Map updater 3.3.4 pokazuje , że jest dostępna wersja 2017.10
Garmin Express pokazuje, że jest dostępna wersja 2017.20 - w tej chwili ją ciągnę.
Na stronie myGarmin jest informacja o zainstalowanej wersji 2017.10 i dostępnej aktualizacji
(bez podania numeru wersji) z użyciem Garmin Express
Co ciekawe jak klikniemy na nią mając zainstalowany Windows XP to przekierowuje na
ściąganie Map Updatera 3.3.4 (Express nie chodzi na XP)

Myślę, że jak Express skończy ściąganie to na stronie pokaże się, że zainstalowano 2017.20 NT
Ciekawe czy wtedy zobaczy ją Map Updater ?
Żeby nie było wątpliwości mam 765T - czyli potrzebuje wersji NT

Po kilku godzinach.
Garmin Express zainstalował w komputerze i urządzeniu wersja 2017.20 NT
Na stronie mygarmin.com pojawiły się klucze odblokowujące i kod do wersji 2017.20
Map Updater 3.3.4 zobaczył, że jest nowsza wersja mapy.
Ale każe ją kupić albo podać klucz produktu.
Niestety klucz z konta mygarmin.com jest dla niego niepoprawny

Kod: Zaznacz cały
2016-11-16 00:02:43 (UTC+01:00)] |
Get version request sent to server:
   Language: PLK
   Map Part Numbers: 006-D0323-24, 006-D0323-33
   Product Key: XXXXXXXXX
   RMU Version: 2
   Unit ID: YYYYYYYYYY
   Update Client ID: Onetime
   Card ID: 0


[2016-11-16 00:02:44 (UTC+01:00)] |
Get version response received:
   Action Code: 1
   Current PC Client URL:
   Error Message: Wprowadzony klucz produktu nie jest prawidłowym kluczem.
   EULA Code:
   Is Lifetime: False
   Is Newer Map Available: False
   Is NuMaps Guarantee: False
   Min PC Version:
   Name:
   Product Key:
   Is Reinstall: False
   Space required (MB): 0
   Version: 0
   Year: 0


Resumując -wygląda na to , że z poziomu XP nie da się już aktualizować urządzeń.
No i będzie problem z tymi, które można było aktualizować tylko za pomocą Map Updatera
Dariusz Młyński
Bywalec
 
Posty: 254
Dołączył(a): Wt, 23 wrz 2008 22:14

Re: City Navigator 2017.20 NT - Map Updater nie widzi aktualizac

Postprzez roro » Śr, 16 lis 2016 0:57

Dariusz Młyński napisał(a):Map Updater 3.3.4 zobaczył, że jest nowsza wersja mapy.
Ale każe ją kupić albo podać klucz produktu.
Niestety klucz z konta mygarmin.com jest dla niego niepoprawn

Na stronie mygarmin jest podany "kod: " siedmio lub ośmio znakowy, ten kod powinien pasować.
roro
Bywalec
 
Posty: 474
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez Dariusz Młyński » So, 19 lis 2016 17:36

Support Garmina potwierdził, ze wersję 2017.20 NT można ściągnać tylko za pomocą Garmin Express
Dariusz Młyński
Bywalec
 
Posty: 254
Dołączył(a): Wt, 23 wrz 2008 22:14

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez JacekN » Pt, 30 gru 2016 23:17

Witam!W MS ustawienie szczegółów :ŚREDNIE ,miejscowość Brzesko zamienia się w KROSNO.
Czy tak ma być?
Załączniki
krosno.png
176C&FF320C&SP7200&sporo innych gratów i na dodatek 64st
JacekN
Bywalec
 
Posty: 604
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 11:41
Lokalizacja: Rzeszów

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez JacekN » N, 01 sty 2017 20:01

Dla mnie pewnie bez różnicy, ale dla wyszukiwarki to chyba nie.Trochę lipa.
176C&FF320C&SP7200&sporo innych gratów i na dodatek 64st
JacekN
Bywalec
 
Posty: 604
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 11:41
Lokalizacja: Rzeszów

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez roro » N, 01 sty 2017 20:20

JacekN napisał(a): ale dla wyszukiwarki to chyba nie.

Ten chochlik nie ma znaczenia dla wyszukiwania ( przynajmniej w moim odbiorniku).
Brzesko zostało przykryte przez Krosno przy niektórych zoomach.

Krosno.JPG
roro
Bywalec
 
Posty: 474
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: City Navigator 2017.20 NT - Map Updater nie widzi aktualizac

Postprzez kolos » Pn, 02 sty 2017 18:11

roro napisał(a):Na stronie mygarmin jest podany "kod: " siedmio lub ośmio znakowy, ten kod powinien pasować.



Pytanie, gdzie w mygarmin jest podany kod ? na moim koncie tego nie mam, musiałem napisać do Garmin pomoc techniczna i przysłali.
Nuvi 205+GPMapa ,UMP-pcPL NI, Nuvi 58LM
Avatar użytkownika
kolos
Bywalec
 
Posty: 142
Dołączył(a): N, 29 mar 2009 20:00
Lokalizacja: Poznań

Re: City Navigator 2017.20

Postprzez roro » Pn, 02 sty 2017 19:04

Moje mapy > Urządzenie > Szczegóły.
To co zauważyłem, nie dotyczy nüMaps Lifetime,
może są też inne zależności.
roro
Bywalec
 
Posty: 474
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości