[1390T] Ilosc miejsca na slady (track)

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

[1390T] Ilosc miejsca na slady (track)

Postprzez Brt » So, 20 sie 2016 10:35

Cześć,
Z uwagi na przeniesienie map CNE na kartę SD, na urządzeniu znalazło się więcej miejsca do wykorzystania. W związku z tym, pomyślałem o modyfikacji zapisywanych śladów. Czy jest możliwe aby przechowywać ich większą ilość? Nie wiem jak to jest zaprogramowane czy limitem jest ilość punktów, czy przypisane miejsce w pamięci urządzenia. Czy ktoś wie jak to zmienić?

Pozdrawiam
Brt
Pozdrawiam
Brt
------
Było: Kenwood DNX7200 + CNE 2008 + UMP
Jest: Garmin 1390T LMU + CNE 2017.10 + UMP
Będzie: ??
Brt
 
Posty: 48
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 23:45
Lokalizacja: Warszawa-Zachód

Re: [1390T] Ilosc miejsca na slady (track)

Postprzez sdsyc » So, 20 sie 2016 20:17

Nie są mi znane ograniczenia na liczbę punktów śladu w nuvi.
Zwróć uwagę, że są dwa rodzaje śladu:
- dziennik (dociągany do dróg na mapie)
- tzw "ukryty tracklog" (nie dociągany do dróg, co 1s, włączany z trybu serwisowego) - mnie tylko ten interesuje
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, 7Ways + UMP, OSM (było Oruxmap, OsmAnd, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2838
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: [1390T] Ilosc miejsca na slady (track)

Postprzez Brt » Pn, 22 sie 2016 10:19

Po ściągnięciu śladów do MapSource, w zakładce "Tracks" mam aktywne logi. Jednak ich ilość jest jakoś ograniczana i stare wpisy są usuwane i zastępowane nowymi.
Pytanie, czy jakoś można zwiększyć ich ilość??
Pozdrawiam
Brt
------
Było: Kenwood DNX7200 + CNE 2008 + UMP
Jest: Garmin 1390T LMU + CNE 2017.10 + UMP
Będzie: ??
Brt
 
Posty: 48
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 23:45
Lokalizacja: Warszawa-Zachód

Re: [1390T] Ilosc miejsca na slady (track)

Postprzez sdsyc » Pn, 22 sie 2016 21:02

Poszukaj folderu gpx\archive
W nim powinny być starsze ślady.

Jeszcze raz zachęcam do korzystania z ukrytego śladu. Jak włączyć -> viewtopic.php?p=28059#p28059 (dla 13xx będzie tak samo jak 14xx lub 12xx)
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, 7Ways + UMP, OSM (było Oruxmap, OsmAnd, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2838
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: [1390T] Ilosc miejsca na slady (track)

Postprzez Brt » Śr, 24 sie 2016 11:54

sdsyc, Dziękuję :-) Faktycznie, w katalogu archive znalazłem stare logi(tracki).
Z opcji ukrytego TrackLoga postaram się korzystać w przyszłości.
Pozdrawiam
Brt
------
Było: Kenwood DNX7200 + CNE 2008 + UMP
Jest: Garmin 1390T LMU + CNE 2017.10 + UMP
Będzie: ??
Brt
 
Posty: 48
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 23:45
Lokalizacja: Warszawa-Zachód


Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości