Jak wgrać własne punkty - fabryczna navi

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Jak wgrać własne punkty - fabryczna navi

Postprzez ernins » Pn, 03 lip 2017 10:04

Cześć,

aktualnie w samochodzie mam nawigację Kenwood z naviboxem Garmina z wyjściem na kartę SD - wszystko pięknie działa, producent dostarczył najnowsze mapy. Tylko teraz mam pewien problem.
Wybieramy się na wakacje objazdowo po Norwegii i chciałbym szybko dodać własne punkty na mapie (noclegi, atrakcje).

Na Dakocie to nie problem - jednak nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić w przypadku fabrycznego navi.

Dodam, że nie posiadam mapy EU do wgrania w mapsource (jedynie PL pod Dakotę). Czy są jakieś programy lub strony, które umożliwią mi wygenerowanie pliku z własnymi punktami, który wgram na kartę SD do navi w samochodzie ?

Serdecznie dziękuję za pomoc
ernins
 
Posty: 17
Dołączył(a): Pn, 06 gru 2010 11:36

Re: Jak wgrać własne punkty - fabryczna navi

Postprzez Zachu » Pn, 03 lip 2017 12:13

Ja bym zaczął od instrukcji obsługi i przeszukania netu ale ..
W MapSource możesz zainstalować OSM i zaznaczyć punkty, trasy. Zapisać jako gpx i może to przyjmie po kopiowaniu. Może jest nawet USB to by było już banalne.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Jak wgrać własne punkty - fabryczna navi

Postprzez ernins » Pn, 03 lip 2017 12:18

USB mam wyciągnięte do schowka - problem mam tylko z zaznaczeniem konkretnych miejsc, a mamy ich sporo i to nie przy głównych drogach.
ernins
 
Posty: 17
Dołączył(a): Pn, 06 gru 2010 11:36

Re: Jak wgrać własne punkty - fabryczna navi

Postprzez Zachu » Pn, 03 lip 2017 12:25

Nie widzę problemu. Nawet bez mapy można punkty utworzyć w MS.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Jak wgrać własne punkty - fabryczna navi

Postprzez ernins » Pn, 03 lip 2017 14:17

Zbyt dokładne to nie będzie.

OK poradziłem sobie z pomocą użytkownika roro - mapa + basecamp + punkty. Tylko teraz jak to wgrać do navi czyli jak przenieść te punkty i zapisać do pliku, który następnie wgram na SD do naviboxa Garmin.
ernins
 
Posty: 17
Dołączył(a): Pn, 06 gru 2010 11:36

Re: Jak wgrać własne punkty - fabryczna navi

Postprzez ernins » Pn, 03 lip 2017 14:21

Ok mam :) jestem nieogarnięty - znalazłem eksport gpx.
ernins
 
Posty: 17
Dołączył(a): Pn, 06 gru 2010 11:36

Re: Jak wgrać własne punkty - fabryczna navi

Postprzez Zachu » Pn, 03 lip 2017 15:26

ernins napisał(a):Zbyt dokładne to nie będzie.
Dlaczego? Jam masz punk i współrzędne to będzie bardziej dokładne niż sobie klikniesz na mapie.
ernins napisał(a):OK poradziłem sobie z pomocą użytkownika roro
Koledze to się dzień dziecka w końcu skończy z tymi prywatnymi wiadomościami.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości