Nuvi 205 vs 310 POI

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Stefan TABAK » Cz, 11 sty 2018 11:36

B.długo nie zabierałem głosu, ale teraz proszę o pomoc.
Mam dwa Garminy Nuvi 205 i jeden 310.
Niestety, POI wgrane POI-loaderem na Garminach 205 działają, a na 310 nie. Może ktoś potrafiłby pomóc?
Pozdrawiam, Stefan
Nuvi 205; Nuvi255; Nuvi310; Nuvi360; GPS48; GPSMap 60CSX
Stefan TABAK
 
Posty: 29
Dołączył(a): Śr, 14 maja 2008 7:47
Lokalizacja: Śląsk

Re: Nuvi 205 vs 310 poi

Postprzez Zachu » Cz, 11 sty 2018 13:41

Co nie działa?
Pobierz gotowce z UMP i sprawdź czy wszystko OK. Później wgrywaj swoje. Gdzieś robisz błąd.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7677
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez beetle-m » Cz, 11 sty 2018 13:54

Pisząc "POI" autor ma na myśli np. radary z powiadomieniami czy inne punkty bez powiadomień ?
"Nie działają" czyli ... nie widać ich czy nie słychać czy wszystko ?

Jeśli radary z powiadomieniami, to coś mi świta, że seria nuvi 3xx wymagała dawno dawno temu plików MP3. Teraz najczęściej stosowane są WAV.
Dobry trop ?

A może StreetPilot C310: :arrow: viewtopic.php?f=9&t=8150&p=94763&hilit=mp3#p94763
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6692
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Zachu » Cz, 11 sty 2018 14:10

Gotowce działają w starych i nowych.
Stare obsługiwały mp3 a nowe nie ;)
Moje Nuvi 300 cały czas działa i używam jak podstawowy jedzie z kimś w podróż.
Pozostajue ustalić "problem".
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7677
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 205 vs 310 poi

Postprzez Stefan TABAK » Pt, 12 sty 2018 20:15

Zachu napisał(a):Co nie działa?
Pobierz gotowce z UMP i sprawdź czy wszystko OK. Później wgrywaj swoje. Gdzieś robisz błąd.

Dzięki, tak zrobię (i zamelduję). Męczy mnie tylko fakt, że te POI (te same) działają w Nuvi 205.
Pozdrawiam, Stefan
Nuvi 205; Nuvi255; Nuvi310; Nuvi360; GPS48; GPSMap 60CSX
Stefan TABAK
 
Posty: 29
Dołączył(a): Śr, 14 maja 2008 7:47
Lokalizacja: Śląsk

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Stefan TABAK » So, 13 sty 2018 4:41

beetle-m napisał(a):Pisząc "POI" autor ma na myśli np. radary z powiadomieniami czy inne punkty bez powiadomień ?
"Nie działają" czyli ... nie widać ich czy nie słychać czy wszystko ?


Już nie pamiętam, ale "chyba" wszystko. Wgrałem "gotowca" i teraz muszę sprawdzić efekt.
Czy żeby sprawdzić, muszę pojechać do do punktu z POI, czy da się to zrobić prościej?
Ostatnio edytowano So, 13 sty 2018 11:56 przez sdsyc, łącznie edytowano 1 raz
Powód: korekta znacznika cytatu
Pozdrawiam, Stefan
Nuvi 205; Nuvi255; Nuvi310; Nuvi360; GPS48; GPSMap 60CSX
Stefan TABAK
 
Posty: 29
Dołączył(a): Śr, 14 maja 2008 7:47
Lokalizacja: Śląsk

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Zachu » So, 13 sty 2018 8:34

Wystarczy zrobić symulację.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7677
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Stefan TABAK » So, 13 sty 2018 12:35

Zachu napisał(a):Wystarczy zrobić symulację.

No i niestety chyba nadal POI nie działają. Wydaje mi się, że udało mi się zasymulować odcinek trasy, gdzie jest niebezpieczny przejazd. Zero komunikatu.

Czy takiego gotowca miałem wgrać: http://ump.waw.pl/update/Jacek.zip
Pozdrawiam, Stefan
Nuvi 205; Nuvi255; Nuvi310; Nuvi360; GPS48; GPSMap 60CSX
Stefan TABAK
 
Posty: 29
Dołączył(a): Śr, 14 maja 2008 7:47
Lokalizacja: Śląsk

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Zachu » So, 13 sty 2018 13:03

Może być. Dla "nowych" odbiorników ikony są w innej rozdzielczości.
Tu masz miejsce gdzie są dwa FS http://umapa.pl/9EhQo
Nie wiem jaki jest problem ale może to odwieczny plik "sox"? viewtopic.php?f=9&t=10
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7677
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Stefan TABAK » So, 13 sty 2018 13:58

Zachu napisał(a): ...Nie wiem jaki jest problem ale może to odwieczny plik "sox"? viewtopic.php?f=9&t=10

Nie, ja mam wgrany sox (właściwy) i w Nuvi 205 wszystko jest w porządku. Wolałbym jednak używać Nuvi 310, gdyż może współpracować z telefonem jako urządzenie głośnomówiące.
Pozdrawiam, Stefan
Nuvi 205; Nuvi255; Nuvi310; Nuvi360; GPS48; GPSMap 60CSX
Stefan TABAK
 
Posty: 29
Dołączył(a): Śr, 14 maja 2008 7:47
Lokalizacja: Śląsk

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Antonio » N, 14 sty 2018 1:39

A zaptaszkowałeś "własne punkty POI"?
Pozdrawiam

Nuvi 255 WT + CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100

Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Avatar użytkownika
Antonio
Bywalec
 
Posty: 792
Dołączył(a): N, 01 lis 2009 22:43
Lokalizacja: Pabianice (łódzkie)

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Stefan TABAK » N, 14 sty 2018 6:35

Mówiąc szczerze, to nie mogę znaleźć tego kwadracika do "zaptaszkowania" :(
Pozdrawiam, Stefan
Nuvi 205; Nuvi255; Nuvi310; Nuvi360; GPS48; GPSMap 60CSX
Stefan TABAK
 
Posty: 29
Dołączył(a): Śr, 14 maja 2008 7:47
Lokalizacja: Śląsk

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Zachu » N, 14 sty 2018 16:21

Nuvi 3xx: Ustawienia -> Punkty ostrzegawcze -> Alerty: zmień ... i tu ptak, dźwięk i trzy opcje do wyboru
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7677
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Stefan TABAK » N, 14 sty 2018 18:28

Zachu napisał(a):Nuvi 3xx: Ustawienia -> Punkty ostrzegawcze -> Alerty: zmień ... i tu ptak, dźwięk i trzy opcje do wyboru


U mnie jest tak: Punkty ostrzegawcze -> Alerty: zmień .... i tu są Custom Pois (zaptaszkowany) i Garmin Safety Camera (też zaptaszkowany). Czy o to chodzi?

Mam jeszcze jeden problem. Zamontowałem coś takiego: https://i.imgur.com/UxeI1kb.jpg i teraz Nuvi310 nie pokazuje map, tylko wyświetla się komputer.
Przy zasilaniu Nuvi205 wszystko jest w porządku. Zmieniałem kabelki zasilające i nic to nie dało. O co tu chodzi?
Pozdrawiam, Stefan
Nuvi 205; Nuvi255; Nuvi310; Nuvi360; GPS48; GPSMap 60CSX
Stefan TABAK
 
Posty: 29
Dołączył(a): Śr, 14 maja 2008 7:47
Lokalizacja: Śląsk

Re: Nuvi 205 vs 310 POI

Postprzez Zachu » Pn, 15 sty 2018 13:25

Co do punktów zaptaszkowanych to OK.
Co do zasilania to tradycyjnie Garmin tego nie przyjmie. Kabelek musi być oryginalny.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7677
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość