Koledzy
Szukałem na forum, lecz znalazłem jedynie podobne, nie identyczne problemy, z "wbijaniem się" na trasę podróży poza początkiem lub końcem.
Mam następujący problem. Zumo XT przestał poprawnie przeliczać ślad (który sam zapisał podczas jazdy) na podróż. Dzieje się tak z każdym śladem, długim czy krótkim.
Np. mam krótki, kilkukilometrowy ślad jazdy nad Bugiem. Jeśli jednak każę przeliczyć go na podróż, to uczyni to w ten sposób, że powstanie podróż z trasą odpowiadającą śladowi, ALE jedynie z dwoma punktami. Startem i końcem.
W efekcie jakakolwiek zmiana trasy w trakcie jazdy powoduje obliczenie podróży na nowo - z połączeniem startu i końca nową drogą. Oczywiście ma to się nijak do śladu GPS.
To absurdalna sytuacja. Ślad GPS jest najdokładniejszą możliwą opcja wyznaczenia trasy - i powinien być zachowany.
Co ciekawe, na początku nie miałem takiego problemu, bo ten sam ślad ZUMO potrafił wcześniej przeliczyć na podróż w sposób poprawny.
Jednak później zaczął "wariować" z innymi śladami, więc go zresetowałem na twardo i odkryłem, że błąd jest stały. Zauważyłem, że mój Zumo w ogóle zaczął mieć problemy - np. trasa opracowana w Base Campie nie da się zaimportować.
ZUMO jest zaktualizowane, kupione w Polsce. Wysłałem opis problemu i film dla ilustracji do poland.support@garmin.com ale bez odzewu.
Czy ktoś miał taki problem? Słyszał i zna rozwiązanie?
Ewentualnie mógłby spróbować przeliczyć mój ślad na podróż i sprawdzić co się u niego dzieje?
Pozdrawiam