Chciałbym zaktualizować swoją wcześniejszą wypowiedź.
Otóż przeprowadziłem kilka kolejnych prób również z mapą 'pcPL'... Moje urządzenie poprawnie wyświetla instalowane dodatkowo mapy (GPMapa 2009.3, GPMapa 2009.3 NT, pcPL), poprawnie odczytuje wszystkie dodatkowe dane jak stacje benzynowe, hotele, restauracje itp... Problem powstaje gdy próbuję podać adres, pod który chciałbym się udać. Wtedy otrzymuję komunikat, że mapy są niedostępne.. Tyczy się to wszystkich wymienionych wcześniej map. Funkcja działa poprawnie tylko w przypadku oryginalnie zainstalowanego City Navigatora. Wcześniej działała również z GPMapą... W międzyczasie zmieniłem również firmware modułu Garmina z 3.20 na 3.30... Zaraz wyskrobię mail do supportu garmina - dam znać jaka będzie ich reakcja!
OK. Problem rozwiązany.
Nie wiem jak to możliwe, ale wygląda na to, że problem leżał po stronie przewodu USB, który zamontowałem na stałe w samochodzie... Wpadłem na ten trop, gdy zauważyłem, że nie zawsze montuje mi się w trybie "Mass Storage Mode".
Otóż jestem już po rozbiórce deski rozdzielczej i wymianie przewodu USB na nowy. Nadpisałem uprzednio przygotowany plik mapy (GPMapa 2009.3) i wszystko zadziałało. Dziwną rzeczą jest to, że rozmiar pliku pokazywało zawsze poprawnie. Teraz już wiem, że były dwie dysfunkcje poprzednio wgrywanego pliku - pierwsza, to to, że nie działało wybieranie adresu (Dokąd > Adres) i druga - mapa była wyświetlana, ale miała zły schemat kolorystyczny...
Na próbę przygotowałem wersję NT GPMapy 2009.3 ze zmienionym schematem kolorów, wgrałem do Kenwooda i wszystko działa jak należy

Teraz jestem Happy!