Jak dodać waypoint do Forerunner 310XT?

O współczesnych poszukiwaczach skarbów.

Moderator: Spider

Jak dodać waypoint do Forerunner 310XT?

Postprzez Becu » Pn, 29 kwi 2013 16:17

Witam
Jestem tu nowy, jeśli podobny temat już był to przepraszam :mrgreen:. Chodzi o dodawanie waypoint'ów do urządzenia Garmin Forerunner 310XT (ten pomarańczowy kwadratowy). Korzystam z serwisu http://opencaching.pl i tam przy każdym keszu jest opcja "Wyślij WayPoint do GPS". Mam ten cały ANT Adapter itd. treningi normalnie zrzucam więc wszystko jest dobrze skonfigurowane. No i wciskam ten "Wyślij WayPoint do GPS" i zapisuje mi tam gdzie powinno ([..]AppData\Roaming\Garmin\Devices\3709070189\GPX), tylko że nie mam zielonego pojęcia jak to wysłać i gdzie to potem w urządzeniu znaleźć. Z góry dzięki za pomoc (lub za odsyłacz do odpowiedniego tematu) :wink:.
Becu
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 26 mar 2013 15:59

Re: Jak dodać waypoint do Forerunner 310XT?

Postprzez JacekU » Pt, 03 maja 2013 21:27

Chyba już było - się nie da. Base Camp i inne programy tylko udają, że wysyłają waypointy do 310XT. Jedyna metoda to zapisać pozycję w zegarku będąc w zasięgu GPS a następnie wyedytować (też w zegarku) przypisując dowolne współrzędne, nazwę i symbol.
Pozdrawiam
JacekU
 
Posty: 41
Dołączył(a): So, 28 lip 2012 10:54

Re: Jak dodać waypoint do Forerunner 310XT?

Postprzez Becu » Wt, 07 maja 2013 18:57

Dzięki za odp., właśnie tylko w ten sposób udawało mi się wpisywać dane. No trudno, jakoś dam radę :wink:
Becu
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 26 mar 2013 15:59

Re: Jak dodać waypoint do Forerunner 310XT?

Postprzez soko » Wt, 07 maja 2013 22:46

Wypróbowałbym GSAK-a. Ma on liczne "makra" , które pozwalają przerobić zbiór różnych cache na zestaw akceptowalny przez różne urządzenia. Albo przerobić cache na waypointy, co moze tutaj byłoby poręczniejsze. Tych makr są dziesiątki jeśli nie setki. GSAK eliminuje też różne kiksy w opisach, znakach itp. i pozwala pracować na keszach bez zawieszeń i problemów. Jest wersja "trial". B. sympatyczny program, zresztą nie tylko do geocache.
Można też napisać własne makro, pod swoje potrzeby i swojego sprzętu. Choć jest tyle makr, które można zaadoptować, że nie sądzę by obecnie było to potrzebne. Kiedyś TED i Kwieto pisali makra pod Colorado, było to odkrycie i rewelacyjnie działało.
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c.
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: viewtopic.php?p=67948#p67948
Avatar użytkownika
soko
Bywalec
 
Posty: 1758
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 16:59
Lokalizacja: Poznań


Powrót do Geocaching

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość