OC WayPoint bezposrednio do GPS Garmin

O współczesnych poszukiwaczach skarbów.

Moderator: Spider

OC WayPoint bezposrednio do GPS Garmin

Postprzez sp2ong » Pn, 03 wrz 2007 16:43

Pewnie wielu juz z was zauwazylo ze na podgladzie skrzynki jest przycisk "Wyslij WayPoint do GPS" ktory bazuje na Garmin API i wysyla WP do GPS typu Garmin. Nalezy miec zainstalowany Plugin Garmin (http://www8.garmin.com/products/communicator/)
Dziala z FF i IE (sprawdzone) i byc moze z innymi przegladarkami.

Adaptacja kodu z OC.pl przekazalem do glownego projektu OC i zostala przyjeta przez Olivera wiec bedzie w oficjalnym kodzie OC

Dziekuje Angelo ze zmotywowal mnie do dopisania tego dodatku do OC
Ostatnio edytowano Pn, 03 wrz 2007 18:59 przez sp2ong, łącznie edytowano 1 raz
Waldek
Avatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
 
Posty: 265
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 13:00

Postprzez Dziku » Pn, 03 wrz 2007 17:27

Wypróbowałem z SeaMonkey (w sumie niemal to samo co FF) i też działa znakomicie. A jak ułatwia życie i korzystanie z serwisu... Nie dziwię się, że stało się to wkładem w OC jako całość.
Obrazek
Dziku
Bywalec
 
Posty: 233
Dołączył(a): So, 04 sie 2007 17:22
Lokalizacja: Łódź

Postprzez rotsik » Pn, 03 wrz 2007 23:44

Dizwna sprawa z tym pluginem. Zainstalowalem i nie moglem s zalogowac do forum idg i na poczte. Uparcie pisalo ze moj login nie istnieje. odinstalowalem plugina i wszystko worcilo do normy Wie ktos jaka moze byc tego przyczyna? Uzywam FF
Avatar użytkownika
rotsik
 
Posty: 80
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 18:02

Postprzez sp2ong » So, 08 wrz 2007 15:40

Dodalem opcje wysylania WP skrzynki do GPS w wynikach rezultatu szukania skrzynek. W sstatniej kolumnie ikona GPS Garmina po kliknieciu jej wysylamy dany WP do GPS.

Zobacze czy uda mi sie dolozyc opcje wysylania grupy WP do GPS za jednym razem z wynikow szukania skrzynek w bazie
Waldek
Avatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
 
Posty: 265
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 13:00

Postprzez Artix » Pn, 10 wrz 2007 20:57

U mnie dziala ta funkcja jak najbardziej dobrze. Na mapie pojawia sie ikonka skrzynki jako punkt ukrycia. Ma w sumie tylko jedna mala wade, zapisuje w ulubionych pod nazwa OPxxxxx i trzeba zmienic na nazwe, no ale moze to tylko mnie przeszkadza, poprostu lubie wiedziec jaka jest nazwa skrzynki :D
ObrazekObrazekObrazek
Avatar użytkownika
Artix
 
Posty: 62
Dołączył(a): Wt, 04 wrz 2007 19:48
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez sp2ong » Pn, 10 wrz 2007 21:04

Artix napisał(a):U mnie dziala ta funkcja jak najbardziej dobrze. Na mapie pojawia sie ikonka skrzynki jako punkt ukrycia. Ma w sumie tylko jedna mala wade, zapisuje w ulubionych pod nazwa OPxxxxx i trzeba zmienic na nazwe, no ale moze to tylko mnie przeszkadza, poprostu lubie wiedziec jaka jest nazwa skrzynki :D


Pole nazwa w Gramin ma ograniczenie do 14 znakow wiec w to pole nie moge przekazywac nazyw skrzynki ktore czesto maja dlugosc wieksza niz 14 znakow dlatego w tym miejscu jest wkladany WayPoint a nazwa jest w polu komentarz skrzynki gdzie jest wiecej miejsca.

WayPoint OPxxxxxx jest unikalny dla skrzynki a nazwy skrzynki moga byc takie same
Ostatnio edytowano Wt, 11 wrz 2007 6:00 przez sp2ong, łącznie edytowano 1 raz
Waldek
Avatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
 
Posty: 265
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 13:00

Postprzez Magnoom » Pn, 10 wrz 2007 21:33

Do tej pory też przygotowywałem sobie punkty zapisując je z nazwami skrzynek. Ostatnio jednak przekonałem się do OPxxxxxx. Przy większej liczbie punktów nie mam bałaganu na liście w odbiorniku. Dodatkowe informacje, czy to drukowane, czy z bazy Filipsa i tak zawierają dane z OPxxxxxx, więc można się przyzwyczaić.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS: Góry_PL, UMP-pcPL-topo oraz Okolice Bełchatowa
Nuvi 760 + GA27C: GPMapa 2007.3, CNE NT 2009, UMP-pcPL; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1765
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Postprzez Artix » Śr, 12 wrz 2007 22:09

Wczoraj postanowilem sobie wgrac kilka skrzynek, no i zaczely sie schody. Bedac podlaczonym do kompa moge wyslac ale tylko jedna. Niby kazda kolejna mowi ze sie zaladowala, ale okazuje sie ze nie. Zeby zaladowac kolejna skrzynke musze wyjsc z polaczenia wejsc do map i znowu wejsc w polaczenie. Innej rady nie ma. A moze jednak jest ?
ObrazekObrazekObrazek
Avatar użytkownika
Artix
 
Posty: 62
Dołączył(a): Wt, 04 wrz 2007 19:48
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez sp2ong » Pt, 14 wrz 2007 18:59

Zrobilem probe, z wykazu wyszukanych skrzynek wgralem kilka do GPS naciskajac ikonke GPS'a i kazde wyslanie skrzynki do GPS powodowalo ze pokazywala sie nowa skrzynka zaraz po procesie transferu na ekranie mojego 60CSx.
Waldek
Avatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
 
Posty: 265
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 13:00


Powrót do Geocaching

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości