[oc.pl] uwagi do mapy i do garmin communicatora

O współczesnych poszukiwaczach skarbów.

Moderator: Spider

[oc.pl] uwagi do mapy i do garmin communicatora

Postprzez angelo » Wt, 04 wrz 2007 18:05

hej, w pierwszych słowach pragnę pogratulować zmian. w drugich, zwrócić uwagę na dwie drobne rzeczy:

1. domyślne ustawienia mapy niesamowicie ułatwiają szukanie. gdyby dało się wszelako domyślnie również odfiltrowywać nieaktywne, byłoby już idealnie.

2. a propos garmin communicatora. gdyby dało się w search.php dorobić w pierwszej kolumnie wyników - checkbox i zrobić możliwość wysyłania kilku(nastu) punktów jednocześnie. na takie coś zwrócili mi uwagę bas, zyr i dziku na starym forum i miałem w planach to zrobić pod greasemonkey, ale ponieważ już jest to częścią integralną sajtu to może jeszcze taki mały ficzer?
Avatar użytkownika
angelo
 
Posty: 33
Dołączył(a): Wt, 04 wrz 2007 17:57
Lokalizacja: Gdynia/Kraków

Re: [oc.pl] uwagi do mapy i do garmin communicatora

Postprzez sp2ong » Wt, 04 wrz 2007 18:38

angelo napisał(a):hej, w pierwszych słowach pragnę pogratulować zmian. w drugich, zwrócić uwagę na dwie drobne rzeczy:

1. domyślne ustawienia mapy niesamowicie ułatwiają szukanie. gdyby dało się wszelako domyślnie również odfiltrowywać nieaktywne, byłoby już idealnie.


Ok, przeniose NIEKATYWNE do opcji POKAZ a to spowoduje ze domyslnie nie bedzie ich na mapie

2. a propos garmin communicatora. gdyby dało się w search.php dorobić w pierwszej kolumnie wyników - checkbox i zrobić możliwość wysyłania kilku(nastu) punktów jednocześnie. na takie coś zwrócili mi uwagę bas, zyr i dziku na starym forum i miałem w planach to zrobić pod greasemonkey, ale ponieważ już jest to częścią integralną sajtu to może jeszcze taki mały ficzer?


Tak tez o tym myslalem, aby wynik szukania przeslac do Gramina tzn grupe WP, ale moze to za jakis czas jak znajde troche wiecej wolnego czasu
Waldek
Avatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
 
Posty: 265
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 13:00

Postprzez shchenka » Wt, 04 wrz 2007 20:36

A czy byloby mozliwe, zeby mapa centrowala sie na obecnej/domyslnej lokalizacji uzytkownika ?
Obrazek
shchenka
Bywalec
 
Posty: 224
Dołączył(a): Pt, 31 sie 2007 17:29

Postprzez sp2ong » Śr, 05 wrz 2007 7:11

shchenka napisał(a):A czy byloby mozliwe, zeby mapa centrowala sie na obecnej/domyslnej lokalizacji uzytkownika ?


Zrobione
Waldek
Avatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
 
Posty: 265
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 13:00

Postprzez shchenka » Śr, 05 wrz 2007 7:25

Wow, super.

(brakuje pionowej kreseczki "|" miedzy słowami "Własne" i "Ignorowane" pod mapą)
Obrazek
shchenka
Bywalec
 
Posty: 224
Dołączył(a): Pt, 31 sie 2007 17:29

Postprzez sp2ong » Śr, 05 wrz 2007 7:41

shchenka napisał(a):Wow, super.

(brakuje pionowej kreseczki "|" miedzy słowami "Własne" i "Ignorowane" pod mapą)


Poprawione
Waldek
Avatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
 
Posty: 265
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 13:00

Postprzez Bas » Cz, 06 wrz 2007 15:34

OT
Nie chce zaczynac nowego watku, zwlaszcza ze OT.
Gdy tak klikam w mapki Google, to przypomina mi sie strona:
http://moon.google.com/

a przede wszystkim to, co widac przy maksymalnym powiekszeniu.
(jak ktos wie, to niech glosno nie krzyczy na forum ;) )
GPSMap 76CS + GA25MCX, UMP-pcPL + ...
Android: OsmAnd, 7ways...
Avatar użytkownika
Bas
Bywalec
 
Posty: 1486
Dołączył(a): Pt, 31 sie 2007 17:11
Lokalizacja: Łódź

Postprzez popej » Cz, 06 wrz 2007 15:42

Coś nie tak, chyba powinien być zielony ;-)
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez ZYR » Cz, 06 wrz 2007 18:54

Dobre ;), nieznałem
ZYR
Obrazek
Avatar użytkownika
ZYR
Bywalec
 
Posty: 201
Dołączył(a): Wt, 31 lip 2007 14:20
Lokalizacja: Okolice Warszawy


Powrót do Geocaching

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość