Vivoactive 3 problem z GPS

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

Vivoactive 3 problem z GPS

Postprzez magdalenao » Pn, 23 mar 2020 8:52

Cześć,

Czy ma ktoś może sposób/radę na problem z wyszukaniem satelitów w Vivoactive 3.
Zegarek nie wychwytuje ich mimo kilkukrotnego przywrócenia ustawień fabrycznych i kilkukrotnej synchronizacji.
magdalenao
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pn, 23 mar 2020 8:48

Re: Vivoactive 3 problem z GPS

Postprzez sdsyc » Pn, 23 mar 2020 17:48

Łapanie fix-a sprawdzasz oczywiście "na świeżym powietrzu" i kilka minut?

Jeśli ww = tak i nie ma efektu, sprawdź w Ustawienia>System>O systemie nr wersji GPS. Jeśli będzie 0.00, to tylko https://www.garmin.com/pl-PL/company/contact/

Jeśli nr wersji GPS jest <> 0.00, podłącz zegarek do komputera i odczytaj datę aktualizacji pliku EPO.BIN w folderze Garmin/GPS

Plik ten powinien aktualizować program https://www.garmin.com/pl-PL/software/express/windows/

Jeśli ww program nie aktualizuje pliku EPO.BIN można wykorzystać stronę http://www.javawa.nl/epo_en.html

Po aktualizacji EPO.BIN znów wyjście spod dachu pod chmurkę i sprawdzenie fix-a.

Jak ww nie pomoże, kontakt z pomocą Garmin
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, 7Ways + UMP, OSM (było OsmAnd, Oruxmap, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 3079
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03


Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości