Problem z gestem podczas połączeń

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.
@Damian
Nowy

Problem z gestem podczas połączeń

Post autor: @Damian »

Witajcie serdecznie, od 2 dni jestem nie do końca szczęśliwym posiadaczem Fenix 8 pro. Nie spodziewałem się takiego działania tego zegarka.

Kiedy przychodzą do mnie wiadomość na telefon który sparowałem z zegarkiem, zegarek wibruje, a po wykonaniu gestu ręką płynnie się wybudza i widzę co przyszło na ekranie zegarka. Tu wszytko działa bez zarzutu. Tak samo jest podczas normalnego sprawdzania godziny - ruch ręką przed oczy, wyświetlacz sie zapala, opuszczam gaśnie.

Niestety tak dobrze już nie jest kiedy ktoś do mnie dzwoni. Chodź czuje od razu w zegarku wibracje, ale ile bym nie machał ręką zegarek się nie wybudza przez co nie widzę na zegarku kto do mnie dzwoni. Z uwagi na fakt że wykonuje wiele połączeń i ten zegarek miał mi w tym pomóc tak niestety się nie dzieje.

Zaskakuje dopiero po ok 5, a nawet 8 machnięciach ręką, a jak zaskoczy to zaczyna już poprawnie działać, ale często ten kto do mnie dzwoni rozłącza się bo zanim zobaczę kto dzwoni, odbiorę, czasu upływa sporo.

Jeśli to normalne to jestem załamany, jeśli trzeba przestawić opcje, proszę pomóżcie.
Zegarek zaktualizowany do najnowszej dostępnej wersji oprogramowania - 20.29
ODPOWIEDZ