Włącza się edga trzymajac klawisz mode wcisniety, zadne dane sie nie kasuja, ale ustawienia trzeba zrobic od nowa takie jak autozoom mapy i wyglad ekranow...fredzio pisze:I jakie są konsekwencje, pliki tcx trzeba sobie skopiować z edge, czy to chodzi tylko o soft?
Samowyłączający się Edge 705
-
tgolembiewski
- Początkujący
Re: Samowyłączający się Edge 705
Tomek
Edge 705
Edge 705
No to pewnie problem się rozwiąże, wcześniej po aktualizacji nacisnąłem tylko przycisk reset/lap 
Firmware wgrany, hard reset zrobiony... W tygodniu dam info, co i jak z jazdą NIE-PO-ŚLADZIE.
Wygląda na to, że wersja 2.50 jest stabilna. Po śladzie - nie wiem - nie jeździłem jeszcze. W terenie - OK. Nie ma problemów zarówno z auto START/STOP (na ustawienia GPS = nie mam na kole czujnika kadencji). Jedynie ścierwiak rzuca co jakiś czas:
"Limit twoich okrążeń został wyczerpany, usuń pierwsze okrążenie by nie zostało nadpisane"
Co za durny problem w sofcie... Eeeeech Ci progamiści. 2..3..4..5 poprawek i 1 wtopa...
"Limit twoich okrążeń został wyczerpany, usuń pierwsze okrążenie by nie zostało nadpisane"
Co za durny problem w sofcie... Eeeeech Ci progamiści. 2..3..4..5 poprawek i 1 wtopa...
-
tgolembiewski
- Początkujący
Nie - zdecydowanie nie. AUTO-LAPING = OFF
P.S. Nie dałbym rady psychicznie jeździć w kółko. Jeżeli jednak trzeba zrobić test, to mam tu pod ręką trasę na pętlę ok 5 km więc mogę się poświęcić i zamiast do KPN pobrykać wokół wsi.
P.S. Nie dałbym rady psychicznie jeździć w kółko. Jeżeli jednak trzeba zrobić test, to mam tu pod ręką trasę na pętlę ok 5 km więc mogę się poświęcić i zamiast do KPN pobrykać wokół wsi.
-
tgolembiewski
- Początkujący
Zawsze myslalem ze limit lapow jest na jazde, stad pytanie ile ty ich musisz miec jesli dostajesz taki komunikat? Ale moze sie myle
W kazdym razie nigdy u siebie jeszcze takiego czegos nie widzialem...
Tomek
Edge 705
Edge 705
Komunikat pojawia się wtedy, gdy włączona jest opcja auto START/STOP wtedy gdy wciskam ręcznie START/STOP w czasie postoju (nawyk z czasów niestosowania auto START/STOP w przeszłości). Bez tego ręcznego wciskania S/S w żadnej wcześniejszej wersji nie było takiego komunikatu).
Sprawdzę inaczej, poinformuję.
Sprawdzę inaczej, poinformuję.
mnie dzisiaj Edde niespodziewanie się wyłaczył. Zaczął ciemnieć ekran po przyciśnieciu Lap. No i oczywiście skończyło sie poprawą pliku z danymi.
Na tą chwile nie widzę żadnego powodu by mial prawo to zrobić. No chyba, że miał w tym udział autostart.
Na tą chwile nie widzę żadnego powodu by mial prawo to zrobić. No chyba, że miał w tym udział autostart.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam
pocio
B&K Herbapol rowerowanie.pl
Edge 705; Nuvi 1200T
pozdrawiam
pocio
Edge 705; Nuvi 1200T
-
tgolembiewski
- Początkujący
To jeszcze sie komus wylacza? Ale jaja. Mi sie nie wylacza od pol roku. Ale powaznie, nowy soft wgrac, zrobic hard restart i musi dzialac dobrze, jak nie to pisac do supportu bo to moze oznaczac ze urzadzenie jest popsute. Bywalo tak z 305 jak po pol roku przestawala stykac bateria i sie wylaczal na wertepach. Ale w 705 nie slyszalem o tym problemie. Support dziala wiec bez kozery zakladac trzeba issue i ich pilowac o rozwiazanie w koncu nie po to sie tyle kasy wydaje zeby to nie dzialalo.
Ps sorry ze sie znowu chwale ale film widzieliscie? http://www.bikegps.pl/gps_porady/mazovi ... z-5042009/ takie rzeczy tylko z Edge'm
Ps sorry ze sie znowu chwale ale film widzieliscie? http://www.bikegps.pl/gps_porady/mazovi ... z-5042009/ takie rzeczy tylko z Edge'm
Tomek
Edge 705
Edge 705
Stary błąd jazdy po tracku nadal występuje choć już nie w takiej skali i nie zawsze. Ponieważ już nie jeżdżę za cieniem, tylko swobodnie po KPN, nie stwierdzam uciążliwości. Za miesiąc dwa będę trenować i znów jazda za cieniem (czyli po tracku) będzie a Edge będzie miał okazję się .... #$%^&*.
P.S. Filmik widzieliśmy
P.S. Filmik widzieliśmy
dziękuję za Wasze rady ale soft jest najnowszy (2,6 po hard resecie) a wyłączyl sie po około 1,5 godziny jazdy pracując tylko jako zapis. Na ta chwile to pojedynczy wypadek jak sie powtórzy to będę alarmował. Napisałem dla porządku. Sposób wyłączenia odbiegal od tego co było z softem 2,3.
edycja.
Dzisiaj zwariował pulsometr. Jeździłem z pulsami z zakresu 230- 240. Po około godzinie się uspokoił. Ciekawe czy przypadkiem nie miala na to wpływ koszulka?
Zobaczymy jutro. Bo pokazywany puls nie mial nic wspólnego z moim samopoczuciem.
edycja.
Dzisiaj zwariował pulsometr. Jeździłem z pulsami z zakresu 230- 240. Po około godzinie się uspokoił. Ciekawe czy przypadkiem nie miala na to wpływ koszulka?
Zobaczymy jutro. Bo pokazywany puls nie mial nic wspólnego z moim samopoczuciem.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam
pocio
Edge 705; Nuvi 1200T
pozdrawiam
pocio
Edge 705; Nuvi 1200T
U mnie od 2.50 wszystko w porządku. (najgorsza była 2.70 bo źle zapisywała TCXy)