Garmin Edge 1000

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez bar72 » Pn, 22 cze 2015 19:21

jazda z :
telefonem sparowany
di2
vector
hr
czujnik prędkości
parę segmentów włączonych
zawsze łyka 10% na godzinę
w trakcie jazdy zawsze zabawa menetkami przesuwanie stron wciskanie lapów itp
bar72
 
Posty: 22
Dołączył(a): N, 28 gru 2014 14:40

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez elmo » Wt, 23 cze 2015 4:30

Zatem skąd taka różnica w bateriach?
elmo
Newbie
 
Posty: 7
Dołączył(a): Wt, 21 paź 2014 16:20

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez gavia » Wt, 23 cze 2015 7:39

Takie różnice bo może inne ustawienie podświetlania-tam jest ''suwak''.
( W Etrex różnica miedzy 50% a 100% podświetlania to jakieś 8h....)
rower:Locus Android, Sigma Rox 10.0 Gps
samochód :C5 Wbudowana Nawigacja Europa ,Android
gavia
Bywalec
 
Posty: 652
Dołączył(a): Wt, 30 lis 2010 11:17

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez bar72 » Wt, 23 cze 2015 18:41

w 1000 mam na auto nic nie zmieniałem
bar72
 
Posty: 22
Dołączył(a): N, 28 gru 2014 14:40

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez septimus19 » Cz, 25 lut 2016 10:38

Czołem
Czas leci, juz jest wersja oprogramowania 6.00. Niestety nawigacja -"trasowanie" tu nic się nie dzieje ,działa to fatalnie. Trasa wyznaczona w urządzeniu konczy się na drugiej pozycji i wykres wysokości też sie tam konczy :( Trasa na krechę tylko do drugiej pozycji -w oknach cel i nastepny punkt ta sama pozycja. Brak monitu przy trybie wyznaczaniu trasy też przeszkadz. Pasuje mi tylko możliwość edycji trasy z funkcji " Dokąd?"

Kiedy to poprawią ??

Jak na załącznikach,trasa składa się z trzech pozycji, a trasa aktywna kończy się na drugiej pozycji.
Załączniki
235.jpg
235.jpg (39.3 KiB) Przeglądane 3869 razy
48.jpg
48.jpg (86.16 KiB) Przeglądane 3869 razy
52.jpg
52.jpg (28.14 KiB) Przeglądane 3869 razy
Ostatnio edytowano Pn, 29 lut 2016 5:05 przez septimus19, łącznie edytowano 3 razy
Edge 705-zepsuty Oregon 550 HOLUX TwoNaw Sportiva. Fenix 1. Touring. Edge 1000 Mapy- DMU25 Geoportal CZ.INSPIRE. CykloAtlas. OSM.
septimus19
Bywalec
 
Posty: 396
Dołączył(a): Śr, 18 lut 2009 9:41

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez zuku » So, 27 lut 2016 20:55

mam pytanie, mam wygenerowaną mapę przez portal garmin.openstreetmap.nl jak oddalam ta mapę gdy skala liniowa pokazuje 1.2 km mapa całkowicie zanika - tzn nie wyświetlane są już jej żadne elementy - czy można temu jakoś zaradzić?
Obrazek
Edge 1000
zuku
 
Posty: 12
Dołączył(a): Śr, 27 cze 2012 9:49

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez kaltam » Cz, 21 kwi 2016 6:34

Dostępna aktualizacja mapy.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
kaltam
Bywalec
 
Posty: 485
Dołączył(a): Śr, 19 wrz 2007 7:36

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez emer » Pn, 23 maja 2016 18:44

od jakiegos czasu, mam info przy załączaniu edge1000, że "nie moze odblokować mapy" - co może byc przyczyną ?
emer
 
Posty: 33
Dołączył(a): Pt, 08 sie 2014 21:49
Lokalizacja: Podbeskidzie

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez miecho » Pn, 23 maja 2016 19:44

A używałeś może wcześniej JNX z patchowanym firmware?
Może zainstalowała Ci się aktualizacja a JNXy zostały?
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 935
Na sprzedaż:
Vivoactive HR- 500PLN, Forerunner 920XT - 750PLN
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 993
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez emer » Pn, 23 maja 2016 19:47

hmmm .... nie wiem co to JNX
Cały czas aktualizacje poprzez Garmin Express, chyba tez były poprzez WiFi.
Nic nigdy nie kombinowałem, bo nawet nie wiem jak ...
Aktualizacje Topo wyszły mi chyba na jesień tamtego roku - ale tez nic nie kombinowałem, bo i tak nie wiedziałbym co i jak.
Może jeszcze raz zainstaluje mapy poprzez Garmin Express ?
emer
 
Posty: 33
Dołączył(a): Pt, 08 sie 2014 21:49
Lokalizacja: Podbeskidzie

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez emer » Wt, 24 maja 2016 20:23

poprzez Garmin Express zainstalowałem jeszcze raz mapy i jest OK :)
dzięki :)
emer
 
Posty: 33
Dołączył(a): Pt, 08 sie 2014 21:49
Lokalizacja: Podbeskidzie

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez miecho » Wt, 24 maja 2016 22:59

Chciałem sprawdzić u siebie, ale nie zdążyłem :).
Coś nie chciały się pobrać te aktualizacje mapy i wyskakiwały z błędem. Ostatecznie jednak wylądowały w E1000.
Dla dwóch map podczas instalacji tworzą się pliki ".unl" (gmapgc.unl i gmapprom.unl) z kluczami odblokowującymi.
Widocznie musiało się coś pokićkać...
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 935
Na sprzedaż:
Vivoactive HR- 500PLN, Forerunner 920XT - 750PLN
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 993
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez emer » Śr, 25 maja 2016 8:20

Nim zaczęło się ściągać u mnie, upłynęło chyba 20min, a potem wyjątkowo wolno szło (a mam net 300Mb/s).
Ostatnio pod WiFi zaczął mi się uaktualniać, więc wtedy chyba coś "pokićkało się" :D
emer
 
Posty: 33
Dołączył(a): Pt, 08 sie 2014 21:49
Lokalizacja: Podbeskidzie

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez ciacho » Pn, 11 lip 2016 8:04

Cześć, to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanie- niedawno nabyłem Edge 1000, zasadniczo wszystko hula OK i sprzęt faktycznie super, mam jednak jeden problem.
Kiedyś podczas jednego treningu rozłączył mi się czujnik rytmu i już do końca treningu nie sparował
usunąłem go, dodałem ponownie i działał, ale teraz w sumie przed każdym wyjazdem muszę robić to samo, dodatkowo czasem Garmin nie łączy mi się i z czujnikiem rytmu i czujnikiem prędkości.
Obydwa trzeba dodawać na nowo przed wyjazdem, nie ukrywam że jest to trochę irytujące. Raz jest wszystko ok, za drugim razem nie.
czy ktoś mółby mi pomóc jak rozwiązać ten problem?

z góry dzięki
ciacho
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pn, 11 lip 2016 7:54

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez kaltam » Wt, 12 lip 2016 7:08

Spróbuj wgrać na nowo soft edga 1000 bo to jest sytuacja nienormalna. Kiedyś jeździłem z dwoma czujnikami tętna (w celach testowych) - wyłączałem i załączałem je w trakcie ruchu bez problemu. Jeżeli by to nie pomogło to bym reklamował.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
kaltam
Bywalec
 
Posty: 485
Dołączył(a): Śr, 19 wrz 2007 7:36

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość