Segmenty Strava w Garmin 810

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

Segmenty Strava w Garmin 810

Postprzez cukier » Pt, 21 sie 2015 17:18

Witam

Korzystam z Garmina 810 od około roku. za pomocą strony :
http://gniza.org/segments/
konwertuję segmenty ze stravy na format fit, i po wgraniu do garmina działają prawidłowo (810 pokazuje kiedy zbliżam się do segmentu, w trakcie trwania pokazuje czas +/- do lidera segmentu, oraz dystans do końca)
Problem zaczyna się kiedy jadę po zaplanowanej trasie, wtedy funkcje segmentów nie działają, mimo że są zaznaczone w 810 jako Enable.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem, lub wie jak go rozwiązać?? przypuszczam że problem leży w jakimś konkretnym ustawieniu Garmina, którego nie potrafię znaleźć :)

Dzięki za pomoc
cukier
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt, 21 sie 2015 14:32

Re: Segmenty Strava w Garmin 810

Postprzez bar72 » So, 31 paź 2015 10:29

kup strava premium a segmenty wgrają się same i działają jak należy
bar72
 
Posty: 22
Dołączył(a): N, 28 gru 2014 14:40

Re: Segmenty Strava w Garmin 810

Postprzez gregks » So, 26 sie 2017 17:47

Mam ten sam problem z 810, podczas jazdy po kursie nie włączają się informacje o segmentach. Mam konto premium. Korzystam z segmentów Strava Live. Próbowałem również korzystać z opcji - segmenty garmin utworzone przez stronę gniza.org i również nie działa....
gregks
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): So, 26 sie 2017 17:39

Re: Segmenty Strava w Garmin 810

Postprzez tomek_wap » Pn, 12 mar 2018 12:40

Hej!
Ja mam ten sam problem z Edge 510.
Na próbę wziąłem Strava Premium.
mam wgrane jakieś tam segmenty + pobliskie.
jednak to podczas trasy (zaplanowany ślad) nie informowało mnie o segmentach w taki sposób jak to jest przy segmentach garminowych.
w paru przypadkach pokazało na dole ekranu napis, chyba nazwę segmenty i tyle ... żadnych innych informacji, parametrów, czasu, PR nic ...

Ponadto jest jeszcze jeden problem, bo na razie mam 3 aktywności w Garminie. Ale tylko w jednym pokazuje mi opcję Strava Segments, tam co prawda wyświetla tylko 3 segmenty. A w pozostałych dwóch aktywnościach opcji (w menu) w ogóle nie ma Strava Segments a na bank tam było ich pełno.

Nie wiem o co kaman.
Coś słabo działają te segmenty ze Stravy Live.
Tomek
Garmin: Vivoactive HR, Forerunner 310XT, Edge 510
tomek_wap
Bywalec
 
Posty: 148
Dołączył(a): So, 30 cze 2007 13:18
Lokalizacja: Katowice


Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości