Forerunner 230 - jak ładować z sieci?

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

Forerunner 230 - jak ładować z sieci?

Postprzez krzystek » Cz, 08 lut 2018 18:44

Koledzy, mam poważny kurde problem z Garmiem 230
A dokładnie: potrzebuję podładować zegarek inaczej niż przez laptopa, bo będę przez 3 dni w terenie bez dostępu do komputera i przez ten czas jakieś 30 godz rejestracji, więc FR padnie.

Dostałem informację ze wsparcia Garmina, że jeśli podepnę kabel przez USB do ładowarki o spec 2A 5V i do prądu to będzie ładował. I niestety, próbowałem kilka takich ładowarek i nie działa (z ładowarkami 1A 5V też nie). Mało tego próbowałem podpiąć pod kilka powerbanków z 2.1A lub 2.1A i też nie działa.

Podpięty do laptopa ładuje bez najmniejszego problemu.

Wiecie może jak temu zaradzić, gdzie podpiąć, pod co, żebym mógł podładować zegarek?
Może macie jakiś sprawdzony sposób lub sprzęt?

Dzięki
krzystek
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 08 lut 2018 18:42

Re: Forerunner 230 - jak ładować z sieci?

Postprzez olpi » Pt, 09 lut 2018 6:24

Nie wiem czy aż takie duże zmiany są między 220 a 230 ale ja swoją 220 ładuję ładowarką od Edge'a a ona daje chyba 500mA prądu.
pozdrawiam
Piotr

Colorado 300 + Forerunner 50 + Edge 500 + Nuvi 255W + Forerunner 220 +
Edge 800
Avatar użytkownika
olpi
Bywalec
 
Posty: 329
Dołączył(a): Wt, 06 maja 2008 19:46
Lokalizacja: Rybnik

Re: Forerunner 230 - jak ładować z sieci?

Postprzez krzystek » Pt, 09 lut 2018 10:25

Niestety u mnie ta opcja nie działa :-(
krzystek
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 08 lut 2018 18:42

Re: Forerunner 230 - jak ładować z sieci?

Postprzez jatu4 » Pt, 09 lut 2018 11:34

Ja również ładuję swojego FR220 czym popadnie (laptop, powerbank, a nawet z telefonu przez przejściówkę USB OTG, różne ładowarki USB) bez problemów. Może sprawdź styki pomiędzy kablem a zegarkiem, u mnie czasami wymagają oczyszczenia.
W terenie: Garmin Oregon 450
W mieście: Locus
Avatar użytkownika
jatu4
Bywalec
 
Posty: 100
Dołączył(a): Pn, 17 sie 2009 11:56

Re: Forerunner 230 - jak ładować z sieci?

Postprzez krzystek » Pt, 09 lut 2018 14:50

Tylko że ja mam FR 230 a nie 220 i być może ma to już znaczenie, nie wiem.
Styki są ok, bo inaczej miałbym problem z ładowaniem przez laptopa - a tu nigdy nie było żadnych problemów...
krzystek
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 08 lut 2018 18:42

Re: Forerunner 230 - jak ładować z sieci?

Postprzez Zachu » Pt, 09 lut 2018 17:44

Nie ma znaczenia. Moje Nuvi działa na power banku ;)
Coś masz skaszanione. Zrób restart, może jakiś soft jest a jak nie to reklamuj.

Obrazek

https://www.dcrainmaker.com/2015/11/gar ... eview.html
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7506
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości