Edge 305 + Training Center 3.4.1 + Topo_Pl_100

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

Postprzez popej » Pt, 25 kwi 2008 22:29

frasun napisał(a):Ten sam problem jest w innych mapsetach Lecha.

Może to problem wersji cgpsmappera, którą ma Lechu.

Mi MapSetToolKit pokazuje PID=0, jak kliknę w klawisz "Edit". Usunąłem plik TYP i dodałem ponownie, to go skorygował zgodnie z TDB.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6843
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez frasun » So, 26 kwi 2008 7:22

popej napisał(a):Mi MapSetToolKit pokazuje PID=0, jak kliknę w klawisz "Edit". Usunąłem plik TYP i dodałem ponownie, to go skorygował zgodnie z TDB.

A mi PID=2. ;)
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3776
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez popej » So, 26 kwi 2008 10:42

A Lechu się zastanawia, co wybrać :-)
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6843
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez GPS Maniak » So, 26 kwi 2008 12:40

popej napisał(a):A Lechu się zastanawia, co wybrać :-)

Terefere ..... :D

Jak świat światem miałem takie wpisy:

PV
[Map]
FileName=1
MapVersion=100

ProductCode=2
FID=4807
ID=00000002

;Color=1
Copyright=GPS Maniak
HEIGHTPROFILE=Y
.....

TYP
[_ID]
ProductCode=2
ID=00000002
FID=4807
[End]

[_drawOrder]
TYPE=1,1
Type=2,1
.....


Zatem była zgodność. Aż pewnego dnia pliczek TYP powędrował do Frasuna do poprawki i wrócił jako ....

TYP
[_ID]
FID=4807
[End]

[_drawOrder]
TYPE=1,1
Type=2,1
.....


i od tego czasu przestałem deklarować inne wartości oprócz FID, zakładając że Piotr usunął to świadomie.
Zatem jak już mamy szukać winowajcy to ..... w Warszawie :D

Ja zawsze słuchałem kolegów z 3city, a Staszek swojego czasu pisał że należy deklarować nie tylko FID, ale także ID.
Raz posłuchałem warszawiaków no i mam za swoje :wink: :twisted:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Postprzez popej » So, 26 kwi 2008 13:04

Wydaje mi się, że w kluczach rejestru dla Familly też siedzi PID, czyli konsekwentnie powinno być:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\Mapsource\Families\FAMILY_4807\2]

Nie wiem, skąd mam to przeświadczenie, chyba tak robi MapSetToolKit.

Jeszcze raz przeinstalowałem Twoje Topo z 15.3.2008, nadal w TDB widzę PID=0, w TYP mam PID równe 2. Jeżeli to wynika z braku wpisu, to dziwna jest niekonsekwencja cgpsmappera.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6843
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez GPS Maniak » So, 26 kwi 2008 14:03

popej napisał(a):nadal w TDB widzę PID=0, w TYP mam PID równe 2. Jeżeli to wynika z braku wpisu, to dziwna jest niekonsekwencja cgpsmappera.

Teraz widzę, że masz dokładnie odwrotnie niż ja w źródłach :D
Na dobrą sprawę, nie jestem pewien jaki plik TYP ostatnio kompilowałem. Być może dodałem to ID=2. W pliku PV defincjia ID jest ustawiona na 2. Może cgpsmapper w ogóle tego nie uwzględnia?

Jeżeli chodzi o wpisy do rejestru, to oczywiście sam je ustawiam i o ile pamiętam póbowałem to z "2" i chyba coś się wykładało, zatem pozostałem wierny "1" :D Zresztą ma to tę dobrą stronę, że mam mniej roboty przy konstruowaniu następnego instalatora.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Postprzez frasun » So, 26 kwi 2008 14:26

GPS Maniak napisał(a):Jeżeli chodzi o wpisy do rejestru, to oczywiście sam je ustawiam i o ile pamiętam póbowałem to z "2" i chyba coś się wykładało, zatem pozostałem wierny "1" :D Zresztą ma to tę dobrą stronę, że mam mniej roboty przy konstruowaniu następnego instalatora.

Pominięcie PID ustawia go automatycznie na 1.
Nie wiem, czy ustawianie PID=2 działa dla map "Family"... Ja takiej mapy nie widziałem.
W przypadku TYPów nie widziałem nigdzie w specyfikacji konieczności definiowania PID.
Coś musi być nie tak z PID=2, ponieważ moja kompilacja działająca z Training Center ma PID=1 i to jedyna zmiana.
Kod: Zaznacz cały
FileName=Topo_PL_100
MapVersion=100
ProductCode=1
FID=4807
Level0=16
Level1=14
Levels=2
Zoom0=5
Zoom1=6

Lechu nie zwalaj na "stolycę" tylko przestań kombinować z PID=2 oraz gwiazdką w nazwie, a gwarantuję, że wszystko będzie ok. ;)
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3776
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez GPS Maniak » So, 26 kwi 2008 15:14

frasun napisał(a):Lechu .... przestań kombinować .... z ... gwiazdką w nazwie, a gwarantuję, że wszystko będzie ok. ;)

Jest postęp. PUWG-92 jest bez gwiazdki. Ale spację zostawiłem. Co tam, niech będzie na początku listy :twisted: :twisted:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Kolejna zła mapa

Postprzez maytki » So, 26 kwi 2008 21:36

Jeszcze jeden problem z training center 3.4.1 i mapami podpiętymi pod mapsource - "open maps" (http://openmaps.eu} też wywala program.
Pozdrawiam
Przemek
http://www.kluchojady.waw.pl
Nuvi 765, Edge 500, Vista HCX
Avatar użytkownika
maytki
 
Posty: 34
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 17:57
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez miki » Śr, 18 cze 2008 0:08

U mnie openmaps też wywaliło Training Centre. Wkurzyłem się i postanowiłem zrobić downgrade do poprzedniej działającej wersji TC. Po uruchomieniu oburzył się, że znalazł dane w przyszłym formacie i albo mogę wyłączyć program i zrobić upgrade, albo uruchomić i stracić dane. Spróbowałem zrobić eksport danych, ale TC się przy tym totalnie wykrzaczył, podał komunikat błędu i kazał go wysłać na techsupp@garmin.com (przy okazji - ten adres nie działa, tak jak formularz kontaktowy na stronie). W końcu olałem to wszystko i postanowiłem stracić dane, w końcu całą historię i tak mam w Edge'u 705. Niestety tuż po uruchomieniu TC wykrzacza się i daje podobny komunikat jak wcześniej. Było się bawić w upgrade'y... Nie na darmo ludzie mówili mi, że Garmin ma bardzo kiepskie oprogramowanie.
Avatar użytkownika
miki
Bywalec
 
Posty: 140
Dołączył(a): Wt, 22 kwi 2008 8:15
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia strona

Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości