edge 705 i mapy topo

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

edge 705 i mapy topo

Postprzez crossman » Cz, 10 lip 2008 8:40

Witam.
Mam od kilku godzina edga 705 i staram sie zainatalowac w nim mapy topo 100pl, szlaki itd wszystko dostepne w garniaku.
Proszę o inoramacje w jakie sposob sainstalowac powyższe.
do jakiego folderu przeniesz i jak uruchomic.
dotychczasowe moje probu nie przyniosły efektu
dzieki za info i pozdr
crossman
 
Posty: 28
Dołączył(a): Cz, 10 lip 2008 8:04
Lokalizacja: Katowice, Szczyrk

Postprzez frasun » Cz, 10 lip 2008 8:49

Poszukaj no forum.
Zacznij od lektury strony http://gpsmaniak.com.
Oraz wątków w dziale http://www.garniak.pl/viewforum.php?f=9.
Pozdrawiam,
Ostatnio edytowano Cz, 10 lip 2008 9:48 przez frasun, łącznie edytowano 1 raz
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3776
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez crossman » Cz, 10 lip 2008 9:28

te strony swietnie znam ale nie udalo mi sie przeczytac nic konkretnego tzn konkretnych wskazowek.
W instrukcji tez jest opisane ze trzeba zwyczanjnie przeniesz do folderu "garmin" w 705tce i tak tez zrobilem. Po przeniesieniu zainstalowalem mapy ale w menu urzadzenia ich nie widac nie mozna np ich włanczac/wyłanczac itd poprostu urzadzenie ich nie widzi. Moze popełniam jakiś błąd.....
wiec jesli ma ktos to przecwiczone moze mi krok po kroku wyłozyc jak sobie z tym poradzic.
crossman
 
Posty: 28
Dołączył(a): Cz, 10 lip 2008 8:04
Lokalizacja: Katowice, Szczyrk

Postprzez frasun » Cz, 10 lip 2008 9:51

crossman napisał(a):te strony swietnie znam ale nie udalo mi sie przeczytac nic konkretnego tzn konkretnych wskazowek.
W instrukcji tez jest opisane ze trzeba zwyczanjnie przeniesz do folderu "garmin" w 705tce i tak tez zrobilem.

Przenieść? Gdzie coś takiego znalazłeś? Na 100% nie na garniaku i nie u Lecha.
Przenieść lub skopiować możesz tylko gotowe pliki gmapsupp.img.
Pozostałe mapy możesz wgrać MapSourcem / MapInstallem... Czytaj!!!
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3776
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez crossman » Cz, 10 lip 2008 9:59

a czy TOPO 100 pl, turystyka RT1, RT2
to nie gotowe pliki?
jesli tak to o nich własnie mowie i z nimi mam problem.
crossman
 
Posty: 28
Dołączył(a): Cz, 10 lip 2008 8:04
Lokalizacja: Katowice, Szczyrk

Postprzez rotsik » Cz, 10 lip 2008 10:24

To są instalatory do mapsource. Dopiero z tego programu wysyłasz wybrane mapy do odbiornika.
GPSMap 60CSx +GpMapa 2007.1 +ump pcPL + topo100
Avatar użytkownika
rotsik
 
Posty: 80
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 18:02

Postprzez crossman » Cz, 10 lip 2008 10:27

wiem bo mam 60tke ale map source nie widzi 705.
widzi ja jako dysk wymienny f.
czy moze udzelic miinformacji ktoś kto juz to robił i MA WIEDZĘ na ten temat....?
crossman
 
Posty: 28
Dołączył(a): Cz, 10 lip 2008 8:04
Lokalizacja: Katowice, Szczyrk

Postprzez rotsik » Cz, 10 lip 2008 10:32

w wątku poniżej edge 705 testy autor pisze że bez problemu może wysyłać mapy do odbiornika z mapsource.
GPSMap 60CSx +GpMapa 2007.1 +ump pcPL + topo100
Avatar użytkownika
rotsik
 
Posty: 80
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 18:02

Postprzez crossman » Cz, 10 lip 2008 10:34

wiec dlatego pytm co zle robie.
łącze go z kompem przez kabelek i map source wyswietlami go jako dysk g. (nie f jaki pisalem ale to bez znaczenia)
i co ja ma z tym do chole.. zrobic.?
crossman
 
Posty: 28
Dołączył(a): Cz, 10 lip 2008 8:04
Lokalizacja: Katowice, Szczyrk

Postprzez rotsik » Cz, 10 lip 2008 10:41

spróbuj tak, może się uda. Poszukaj na forum była wersja mapsource do ściągnięcia "Garniak edition". Pozwala ona na "wysyłanie" mapy nie tylko do odbiornika ale na każdy dysk w komputerze. Wybierzesz sobie mapy które chcesz wgrać, zapisesz plik img na dysku którymś a potem przeniesiesz sobie do gpsa. Trochę naokoło ale na szybko powinno starczyć
GPSMap 60CSx +GpMapa 2007.1 +ump pcPL + topo100
Avatar użytkownika
rotsik
 
Posty: 80
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 18:02

Postprzez frasun » Cz, 10 lip 2008 10:48

crossman napisał(a):czy moze udzelic miinformacji ktoś kto juz to robił i MA WIEDZĘ na ten temat....?

A co to za różnica?
Wysyłasz identycznie jak do odbiornika.
Proszę, czytaj forum!!! Wszystko już było, właśnie przez takie, niepotrzebne mnożenie wątków trudno Ci znaleźć potrzebne informacje.
Pozdrawiam,
Ostatnio edytowano Cz, 10 lip 2008 11:17 przez frasun, łącznie edytowano 1 raz
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3776
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez crossman » Cz, 10 lip 2008 10:57

dobrza.
wrocę do domu i przecwiczę temet jeszcze raz.
moze na spokojnie (jako ze wczoraj byłem podjarany nowa zabawką) cos wymyślę.
crossman
 
Posty: 28
Dołączył(a): Cz, 10 lip 2008 8:04
Lokalizacja: Katowice, Szczyrk

Postprzez romekkar » Cz, 10 lip 2008 12:10

Wysyła się normalnie jak do każdego innego garmina, zarówno na na sam odbiornik jak i na dodatkową kartę, wiem bo MAM i używam...
romekkar
 
Posty: 20
Dołączył(a): So, 07 cze 2008 8:03

Postprzez GPS Maniak » Cz, 10 lip 2008 12:15

crossman napisał(a):widzi ja jako dysk wymienny f.

No i co w związku z powyższym?
A próbowałeś może jako "odbiornik GPS" wskazać w MapSource podczas wysyłki map właśnie ten dysk G: ?
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Postprzez crossman » Cz, 10 lip 2008 14:35

tak
ale wyskakiwal jakies błąd.
nie pamiatam
wroce do domu zrobie to jeszcze raz i zobaczmy co bedzie
crossman
 
Posty: 28
Dołączył(a): Cz, 10 lip 2008 8:04
Lokalizacja: Katowice, Szczyrk

Następna strona

Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość