EDGE 705 i problem z odznaczaniem map.

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

EDGE 705 i problem z odznaczaniem map.

Postprzez Pająk » Cz, 24 lip 2008 22:42

Moj EDGE ma problem z odznaczaniem/zaznaczaniem map. Wspominalem o tym w innym watek, ale postanowilem zalozyc nowy.

Kiedy skompiluje w MS pakiet wszystkiego co dostepne u Lecha + UMP + GP 2008.1 lub ew. podziele to na pamiec i karte, mam problemy z zaznaczaniem/odznaczaniem map (np. siatki UTM, warstwic i Topo1000). Najciekawszy przypadek to odznacozne wszytskie mapy i mimo tego widzoczne warstwice i Turystyka RT1. Ta ostatni wchodzi zreszta na UMP jesli jest wlaczona. GPmapa jest nad nim. Generalnie szlak mnie trafia bo nie moge znalezc takiej kombinacji ktora bedzie poprawnie dzialac. Z tego co sprawdzam to Vista Hcx tch problemow nie ma. Mapy wedlug wskazowek poprawione tak ze Training Center dziala. Jaks pomsl?
A... nie mam mapy bazowej, bo wykasowalem.

>>>edit<<<
Teraz problem sprawiaja (nie mozna ich wylaczyc0) szlaki UMP i TOPO100 w paczce w ktorej wyslane byly jeszcze GPMapa 2008.1, Turystyki RT1i2, siatki, warstwice, Zakopane OMP, Polska UMP, CNE 2008 pokrycie PL, topo szlaki.
Pająk
 
Posty: 26
Dołączył(a): Cz, 24 lip 2008 16:26

Re: EDGE 705 i problem z odznaczaniem map.

Postprzez woockash » Pt, 06 mar 2009 11:18

Wczoraj stanąłem przed podobnym problemem. Tyle, że u mnie ma bardziej ekstremalną formę. W Edge 705 Nie mogę wyłączyć, żadnej mapy. Obecnie ładuję tylko CNE 2008 tylko Polskę południowo-wschodnią i UMP_pcl_topo też tylko Kraków (najnowsza wersja 05/03/2009). W menu Mapy w Edge nie mam możliwości wyłączenia żadnej z tych map. Jak można rozwiązać ten problem?
woockash
 
Posty: 10
Dołączył(a): Cz, 23 sie 2007 11:07
Lokalizacja: Kraków

Re: EDGE 705 i problem z odznaczaniem map.

Postprzez beetle-m » Pt, 06 mar 2009 11:24

Ostatnio o takich/podobnych problemach czytałem w serii nuvi. Temat związany był z wykasowaniem/brakiem mapy bazowej. Ale czy dotyczy to także serii Edge ... bij zabij ... nie wiem :?
Masz tam "bazówkę" ?

Temat pokrewny: :arrow: viewtopic.php?p=59879#p59879
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6697
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Re: EDGE 705 i problem z odznaczaniem map.

Postprzez woockash » Pt, 06 mar 2009 12:28

To może być powód, bo rzeczywiście nie mam mapy bazowej w odbiorniku. Czy muszę załadować oryginalną mapę bazową Garmina (jeśli tak, to gdzie ją znaleźć), czy może być to mapa bazowa publikowana na stronach Lecha?
woockash
 
Posty: 10
Dołączył(a): Cz, 23 sie 2007 11:07
Lokalizacja: Kraków

Re: EDGE 705 i problem z odznaczaniem map.

Postprzez Zachu » Pt, 06 mar 2009 12:49

Masz trzy możliwość. Zależnie od miejsca dostępnego. Stara bazówka zajmująca 6M, nowsza 32M i z danymi DEM 95M. Na forum są linki. Nie pamiętam, które są u Lecha.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7762
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: EDGE 705 i problem z odznaczaniem map.

Postprzez woockash » Pt, 06 mar 2009 14:35

Działa!! :D
Dzięki!
woockash
 
Posty: 10
Dołączył(a): Cz, 23 sie 2007 11:07
Lokalizacja: Kraków

Re: EDGE 705 i problem z odznaczaniem map.

Postprzez scrubby » Pt, 03 lip 2009 17:06

u mnie jest bazówka i kilka innych i odznacz sie tylko pierwsza na liscie : UMP

Teraz mam już map naście i niektóre się odznaczają inne nie.
SCRUBBY - ROWER z GARMIN EDGE 705

Obrazek
Avatar użytkownika
scrubby
 
Posty: 25
Dołączył(a): Pn, 06 paź 2008 22:26
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość