EDGE 705 i GPTopo Mapa

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

EDGE 705 i GPTopo Mapa

Postprzez Pająk » Pt, 25 lip 2008 16:20

Zauwazylem ciekawa sprawe...nie ma w menu odbiornika wyszukiwania kategorii "Miejsca geograficzne" zatem nie wiem jak znalezc np. taki Kasprowy Wierch, albo inne miejsce topo. Jakies pomysly, poza zmiana firmwaru?
Pająk
 
Posty: 26
Dołączył(a): Cz, 24 lip 2008 16:26

Re: EDGE 705 i GPTopo Mapa

Postprzez GPS Maniak » Pt, 25 lip 2008 19:29

Pająk napisał(a):Jakies pomysly, poza zmiana firmwaru?

Zmiana odbiornika? :wink: :D :D
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Postprzez Pająk » So, 26 lip 2008 9:07

Moze zamiana... ale to bez sensu poniewaz Vista to inny sprzet i ja wole miec na ramiaczku od plecaka. Nie wiem czy nie kompromisem byloby Colorado, ale nie znam jego mozliwosci rowerowych w porownaniu do 705 poza tym ze wspopracuje z czujnikami HR i CAD. Jesli sa takie same to rzeczywiscie ten odbiornik godzi dwie pasje + daje cieniowane mapy.
Pająk
 
Posty: 26
Dołączył(a): Cz, 24 lip 2008 16:26

Postprzez kwieto » So, 26 lip 2008 13:02

Colorado nie zbiera danych o prędkości z koła roweru, a co za tym idzie potrafi przekłamywać bieżącą prędkość. Co śmieszne, na śladzie wszystko jest zapisywane prawidłowo.
kwieto
Bywalec
 
Posty: 2508
Dołączył(a): So, 19 maja 2007 19:46
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Pająk » So, 26 lip 2008 21:13

Edge rowniez chyba nie zbiera z czunika chyba z a) wylaczym GPS b) sa problemy z sygnalem c) jedzie sie bardzo wolne (chyba...) to jest taki dodatek na wrazie czego. Pytanie co Colorado moze jesli chodzi o robienie Course, Workout ustawianie pol danych odnosnie HR, Cad, okrazen itp.
Pająk
 
Posty: 26
Dołączył(a): Cz, 24 lip 2008 16:26

Postprzez kwieto » N, 27 lip 2008 9:24

Pająk napisał(a):Edge rowniez chyba nie zbiera z czunika chyba z a) wylaczym GPS b) sa problemy z sygnalem c) jedzie sie bardzo wolne (chyba...) to jest taki dodatek na wrazie czego. Pytanie co Colorado moze jesli chodzi o robienie Course, Workout ustawianie pol danych odnosnie HR, Cad, okrazen itp.


Nie wiem, nigdy się nie przełączałem na tryb fitness :"P
Mogę sprawdzić, tylko powiedz co.
Na pewno można na polach danych ustawić odczyt pulsu czy kadencji, sęk w tym, że te pola widziane na tle mapy są do wyboru tylko dwa.
Więcej pewnie można ustawić w komputerze podróży, nie bawiłem się tym jednak.

Napisz dokładnie co mam sprawdzić, to sprawdzę.
kwieto
Bywalec
 
Posty: 2508
Dołączył(a): So, 19 maja 2007 19:46
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Pająk » N, 27 lip 2008 19:52

Kadencja srednia, Pul ssredni, definicja stref pulsu, odczyt stref pulsu, wprowadzanie treningow, definiowanie cursow z widokiem profilu itp...
Pająk
 
Posty: 26
Dołączył(a): Cz, 24 lip 2008 16:26


Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość