EDGE 705, a MapSource

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

EDGE 705, a MapSource

Postprzez mandr » Pt, 15 sie 2008 15:03

Witam. Może ktoś wie jak zgrać do MapSourca ślad z Edga 705?
mandr
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt, 15 sie 2008 14:18

Postprzez macgeb » So, 16 sie 2008 5:48

Jak na dzień dzisiejszy nie da się ,MS zgrywa tylko punkty śladów za chiny nie chce zgrać.Ale jest sposób aby taki ślad wyciągnąć z EDGE-a i zaimportować go do MS.
60csx,Edge 705,Colorado 300,HTC Touch Cruise 2+Auto Mapa,i coś jeszcze ....(-:
macgeb
 
Posty: 31
Dołączył(a): So, 07 cze 2008 13:39
Lokalizacja: Nowy Targ

Postprzez mandr » So, 16 sie 2008 15:57

To znaczy jaki jest ten sposob, jezeli oczywiscie mozesz go podac.
mandr
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt, 15 sie 2008 14:18

Postprzez pocio » So, 16 sie 2008 20:12

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam
pocio
B&K Herbapol rowerowanie.pl
Edge 705; Nuvi 1200T
pocio
Bywalec
 
Posty: 137
Dołączył(a): Pt, 08 sie 2008 10:30
Lokalizacja: Kraków

Postprzez miki » So, 16 sie 2008 21:31

Avatar użytkownika
miki
Bywalec
 
Posty: 140
Dołączył(a): Wt, 22 kwi 2008 8:15
Lokalizacja: Kraków

Postprzez macgeb » So, 16 sie 2008 22:07

mandr napisał(a):To znaczy jaki jest ten sposob, jezeli oczywiscie mozesz go podac.


Pewnie że mogę żadna tajemnica ja robię to tak:
1.Cały trenning zgrywam sobie do Training Center oczywiscie jak komuś to nie potrzebne może to ominąć.
2.Wchodzę do Garmin\History i z folderu kopiuję zapisaną trasę np.2008-08-15-14-53-27.tcx na pulpit.
3.Odpalam sobie SportTracks i importuję zapisaną trasę do programu
4.Następnie za pomocą funkcji export,exportuję trasę do formatu nazwa.gpx,a potem to już kwestia gdzie go wykorzystać.

Używam dwóch programów ponieważ jak i jeden tak i drugi mi się podoba a każdy ma różne przydatne funkcje.

Oczywiście można również sposobami podanymi jak wyżej.
60csx,Edge 705,Colorado 300,HTC Touch Cruise 2+Auto Mapa,i coś jeszcze ....(-:
macgeb
 
Posty: 31
Dołączył(a): So, 07 cze 2008 13:39
Lokalizacja: Nowy Targ

Postprzez mandr » Śr, 20 sie 2008 7:43

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi, wskazówki i pomoc w rozwiazaniu mojego problemu, myslę że te podpowiedzi przydadzą się wielu posiadaczom EDGE 705, którzy mieli problem ze zgraniem śladu na Mapsourca. A swoją drogą to firma Garmin powinna zadbać o to żeby taka możliwość istniała, może już nie długo dostosują program Mapsource lub oprogramowanie EDGA 705 tak żeby wszystko było kompatybilne, tym bardziej że jest to produkt jednej firmy. Pozdrawiam A.M.
mandr
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt, 15 sie 2008 14:18


Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość