Garmin Alpha 100

Radzimy jaki model Garmina wybrać i dlaczego. Gdzie warto kupować. O sprawdzonych sprzedawcach, lokalnych promocjach, cłach na granicy, różnicach pomiędzy odbiornikami amerykańskimi i europejskimi, dokupywaniu polskich instrukcji, oraz o wszystkim co związane z zakupem odbiorników w Polsce czy za granicą.

Garmin Alpha 100

Postprzez Krystian89 » Pn, 06 paź 2014 15:50

Witam,
jestem tutaj nowy dla tego się przedstawię :)
nazywam się Krystian i jestem ze wschodniej Polski.

Pytanie moje dotyczy, Garmin Alpha 100. Otóż zamówiłem takowego i tutaj moje pytanie jakie można do tego urządzenia wgrać mapy. Jestem w tym początkujący i po prostu nie wiem czy to obojętnie jakie mapy topo ściągnę i wrzucę? Czy trzeba jakieś dedykowane do tego typu urządzeń.
Nie ukrywam, że podobają mi się mapy wykonane ze zdjęć satelitarnych tylko nie wiem jak to wszystko połączyć w całość. Byłbym bardzo wdzięczny Wam za wszelkie porady, od czego należy zacząć i jak postępować aby wszystko śmigało jak powinno.

Czy wgranie map typu Garmin Birdseye dla np połowy wschodniej Polski bardzo zmuli urządzenie i czy do tego potrzeba dużo GB na karcie?

Za wszystkie podpowiedzi i udzielone informację będę bardzo wdzięczny.
pozdrawiam
Krystian89
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pn, 06 paź 2014 15:42

Re: Garmin Alpha 100

Postprzez popej » Pn, 06 paź 2014 16:14

Witam,

Alpha 100 powinna obsługiwać mapy tak jak każdy odbiornik turystyczny Garmina. Poczytaj tematy przypięte w dziale "Na szlaku".

Komunikacja z obrożą zapewne nie będzie działać.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6843
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Garmin Alpha 100

Postprzez Wojtek Szydlowski » Wt, 07 paź 2014 11:39

Zwróć uwagę na to co napisał Popej o komunikacji z obrożą - jeśli świadomie zamówiłeś egzemplarz zza oceanu, to niestety w PL będziesz miał tylko odbiornik GPS, bez funkcji radiowych.
Jeśli nie potrzebujesz funkcji radiowych i możesz jeszcze zmienić zamówienie, to zastanów się nad również dotykowym odbiornikiem Garmin Oregon.
Tak czy siak, chyba zakup może się niestety okazać chybiony :(
Wojtek Szydlowski
Bywalec
 
Posty: 1075
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 23:18


Powrót do Jaki Garmin? Gdzie? Jak?

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości