Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Zachu » Wt, 25 wrz 2018 19:42

Taki globalny producent samochodów jak Subaru do niedawna nie dysponował mapą Polski w swojej nawigacji.
Zamiast kierować pretensje do Garmina zgłoś to do sklepu, który sprzedaje na terytorium Polski produkt omijający oficjalny kanał dystrybucji. Jak by to było z dystrybucji Chińskiej i miał byś krzaki to pretensje do kogo ...
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez beatrix » Wt, 25 wrz 2018 20:01

Oczywiście że jestem niezadowolona głównie z Decathlona.. zaproponowali mi że mogę zwrócić zegarek i tyle. Nie ma możliwości wymiany bo nie posiadają prodóktów Garmina z polskiej dystrybucji//
Zastanawiam się tylko, dlaczego jest problem z doinstalowaniem języka polskiego do niego, skoro generalnie występuje ten model w wersji PL.
beatrix
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 25 wrz 2018 18:46

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Zachu » Wt, 25 wrz 2018 20:12

Bo Decathlon odwala cebulę i omija oficjalną dystrybucje. Garmin uniknąć rożnych stref podatkowych wprowadził podział na rejony EU.
Oczywiście nikogo to nie dziwi jeśli prześledził forum i poczytał o ostatnich problemach wgrywania języka polskiego do urządzeń na nadgarstek.

Oddaj to do sklepu, kup w normalnym sklepie i ciesz się bezproblemowym wgrywaniem języka i obsługą gwarancyjną.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Kazman » So, 06 paź 2018 16:04

Witam wszystkich, ja również zakupiłem vivoactive 3 - wg sprzedawcy polska dystrybucja. w opakowaniu instrukcja w języku polskim jest... a Menu we wszystkich językach lecz nie w PL. Próbowałem dograć PL lecz zegarek po odłączeniu od USB kompa samoistnie usuwał plik polish.lns ;( nie wiem co źle robiłem ale mniejsza z tym... zastosowałem proste rozwiązanie usunąłem język hiszpański w to miejsce ściągnąłem polski - zmieniłem mu nazwę na spanish.lns i w zegarku po zmianie na hiszpański ukazało się menu po PL. o dziwo po podłączeniu prze garmin expres mogę doinstalować hiszpański lecz po co... na chwilę obecną wszytko działa :D Ps. Napisałem do Garmina co z językiem PL w zegarku i czekam na odpowiedz ;)

Odpowiedz od Garmin:
Niestety, ale zostalo ono wyprodukowane dla dystrybucji francuskiej i nie posiada opcji menu w jezyku polskim.
Nie mozna go tez dograc.
Prosze o kontakt ze sprzedawca.
My nie mozemy przyjac tego typu reklamacji.
Pozdrawiam serdecznie,

Maria
Garmin Europe
Kazman
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): So, 06 paź 2018 15:52

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez barmal » Cz, 11 paź 2018 10:28

Cześć.
Czytając powyższe wpisy połasiłem się na polski język, wgrałem do zegarka i zmieniłem na "tylko do odczytu".
Język był widoczny w ustawieniach, a po kliknięciu na język polski zegarek się zawiesił i można było tylko go zresetować.
Po ponownym włączeniu jest jedno zawibrowanie, logo Garmina i koniec.
Zegarka nie widzi komputer ani jako dysku, ani przez Garmin Connecta.
Zegarek reaguje tylko na kliknięcie (podświetla się logo) i na reset. Przez kilka chwil świecą się także zielone lampki od tętna.
Może ktoś poradzi jak wymusić jakieś ustawienia fabryczne albo dostęp do zegarka jako dysku celem usunięcia tego pliku?
Będę wdzięczny.
pozdrawiam
Bartek
barmal
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2018 10:23

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez miecho » Cz, 11 paź 2018 12:56

Spróbuj może master reset tak jak opisują na garmin.forums.com :

Naciśnij przycisk żeby włączyć. Jak się pokaże logo to zwolnij na krótką chwilę przycisk, naciśnij ponownie i przytrzymaj.
Zwolnij po dwóch wibracjach. Po trzeciej wibracji naciśnij i przytrzymaj do czasu aż zawibruje 4 raz.
Po czwartej wibracji zwolnij przycisk. Zawibruje piąty raz i powinien się zrestartować.

VA3 stuck in a boot loop (Garmin logo) - How to reset to factory - HELP!
Press to turn on with Logo -> Release then press and hold (quickly!)
Release when it vibrates 2 times, wait for 3rd vibration then press and hold until the 4th vibration


i na końcu jeszcze ktoś dopisał:
THE button trick worked. But to add to it, after the 4th vibration, you need to release.
Then there will be a 5th vibration and the unit rebooted fine. I did the updates again and everything is working fine now.
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 935
Na sprzedaż:
Vivoactive HR- 500PLN, Forerunner 920XT - 750PLN
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 994
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez barmal » Cz, 11 paź 2018 13:51

Jestem w totalnym szoku jaką moc ma internet.
Bardzo Ci dziękuję za pomoc - zadziałało !
Jestem trochę starszej daty gdzie w szkołach był rosyjski stąd nie znam angielskiego i sam nigdy bym do tego nie doszedł.
Jeszcze raz bardzo dziękuje.

A swoją drogą może ma ktoś możliwość podrzucenia na maila dobrego pliku z językiem polskim ze swojego vivoactive 3?
Z góry dzięki.
barmal
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2018 10:23

Poprzednia strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość