Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Zachu » Wt, 25 wrz 2018 19:42

Taki globalny producent samochodów jak Subaru do niedawna nie dysponował mapą Polski w swojej nawigacji.
Zamiast kierować pretensje do Garmina zgłoś to do sklepu, który sprzedaje na terytorium Polski produkt omijający oficjalny kanał dystrybucji. Jak by to było z dystrybucji Chińskiej i miał byś krzaki to pretensje do kogo ...
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7804
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez beatrix » Wt, 25 wrz 2018 20:01

Oczywiście że jestem niezadowolona głównie z Decathlona.. zaproponowali mi że mogę zwrócić zegarek i tyle. Nie ma możliwości wymiany bo nie posiadają prodóktów Garmina z polskiej dystrybucji//
Zastanawiam się tylko, dlaczego jest problem z doinstalowaniem języka polskiego do niego, skoro generalnie występuje ten model w wersji PL.
beatrix
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 25 wrz 2018 18:46

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Zachu » Wt, 25 wrz 2018 20:12

Bo Decathlon odwala cebulę i omija oficjalną dystrybucje. Garmin uniknąć rożnych stref podatkowych wprowadził podział na rejony EU.
Oczywiście nikogo to nie dziwi jeśli prześledził forum i poczytał o ostatnich problemach wgrywania języka polskiego do urządzeń na nadgarstek.

Oddaj to do sklepu, kup w normalnym sklepie i ciesz się bezproblemowym wgrywaniem języka i obsługą gwarancyjną.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7804
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Kazman » So, 06 paź 2018 16:04

Witam wszystkich, ja również zakupiłem vivoactive 3 - wg sprzedawcy polska dystrybucja. w opakowaniu instrukcja w języku polskim jest... a Menu we wszystkich językach lecz nie w PL. Próbowałem dograć PL lecz zegarek po odłączeniu od USB kompa samoistnie usuwał plik polish.lns ;( nie wiem co źle robiłem ale mniejsza z tym... zastosowałem proste rozwiązanie usunąłem język hiszpański w to miejsce ściągnąłem polski - zmieniłem mu nazwę na spanish.lns i w zegarku po zmianie na hiszpański ukazało się menu po PL. o dziwo po podłączeniu prze garmin expres mogę doinstalować hiszpański lecz po co... na chwilę obecną wszytko działa :D Ps. Napisałem do Garmina co z językiem PL w zegarku i czekam na odpowiedz ;)

Odpowiedz od Garmin:
Niestety, ale zostalo ono wyprodukowane dla dystrybucji francuskiej i nie posiada opcji menu w jezyku polskim.
Nie mozna go tez dograc.
Prosze o kontakt ze sprzedawca.
My nie mozemy przyjac tego typu reklamacji.
Pozdrawiam serdecznie,

Maria
Garmin Europe
Kazman
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): So, 06 paź 2018 15:52

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez miecho » Cz, 11 paź 2018 12:56

Spróbuj może master reset tak jak opisują na garmin.forums.com :

Naciśnij przycisk żeby włączyć. Jak się pokaże logo to zwolnij na krótką chwilę przycisk, naciśnij ponownie i przytrzymaj.
Zwolnij po dwóch wibracjach. Po trzeciej wibracji naciśnij i przytrzymaj do czasu aż zawibruje 4 raz.
Po czwartej wibracji zwolnij przycisk. Zawibruje piąty raz i powinien się zrestartować.

VA3 stuck in a boot loop (Garmin logo) - How to reset to factory - HELP!
Press to turn on with Logo -> Release then press and hold (quickly!)
Release when it vibrates 2 times, wait for 3rd vibration then press and hold until the 4th vibration


i na końcu jeszcze ktoś dopisał:
THE button trick worked. But to add to it, after the 4th vibration, you need to release.
Then there will be a 5th vibration and the unit rebooted fine. I did the updates again and everything is working fine now.
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 935
Na sprzedaż:
Forerunner 920XT - 650PLN
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 998
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez STEFI » Wt, 30 paź 2018 21:09

miecho napisał(a):V1.20
Kiedyś po dopisaniu do GarminDevice.xml dało się ściągnąć WebUpdaterem. Teraz tylko przez GarminExpress.



Dzięki MIECHO twój plik jest jak najbardziej poprawny - Język Polski dział.
STEFI
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 30 paź 2018 20:58

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez STEFI » Wt, 30 paź 2018 21:20

Najpierw skasowałem PORTUGALSKI. Potem w plikach języków widział tylko 1 język do zainstalowania a był to PORTUGALSKI. W pliku Polish.ln3 zmieniłem nazwę na PORTUGUE.ln3 i podmieniłem pliki na urządzeniu. Potem zainstalowałem z Garmin eskpres ten plik z niby z językiem portugalskim. Z menu zegarka wybrałem portugalski i oto mam piękny język polski w menu zegarka. :roll: :roll: :roll:
Dzięki "MIECHO" za porady.
STEFI
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 30 paź 2018 20:58

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez certa_z » N, 18 lis 2018 14:08

Mój vivoactive zakupiony na lotnisku na rynek jak sie okazało europa zachodnia tez mam probem z PL, ale po otrzymaniu z garmin polska plik polish.ln3 wszystko chula choc trzeba zrobić podmiane nazwy aby było polskie menu. Dziwna sprawa. :roll:
certa_z
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): N, 18 lis 2018 13:31

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez patrykkool » Śr, 05 gru 2018 20:10

Witam serdecznie, zakupiłem wczoraj Garmin vivoactive 3 music w niemieckim media-markt,oczywiście ja głupi nie zorientowałem się ,że może nie być polskiego menu :(, moje pytanie czy mógłbym kogoś prosić o pomoc jak wgrać do niego polskie menu, czy wgl. jest taka możliwość, dziękuję pozdrawiam.
patrykkool
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr, 05 gru 2018 19:39

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez sdsyc » Śr, 05 gru 2018 21:39

A czytałeś ten wątek od początku?
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd, 7Ways + UMP, OSM (było Oruxmap, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2867
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez AdrianHa » Śr, 26 gru 2018 9:19

Cześć wszystkim.
Zacznę od tego, że jestem osobą mega nie komputerową i nie informatyczną... Jednak UDAŁO mi się !!! :D :D :D

Więc opowiem jak to zrobiłem, żeby inne takie Janusze jak ja też sobie poradziły.
Pobrałem plik który na forum udostępnił "Miecho" (dzięki stary jesteś wielki). Następnie podłączyłem swój zegarek do komputera, na komputerze wyświetlił mi się on tak jak zwykły pendrive lub dysk przenośny, otworzyłem przeglądanie folderów -> text -> wybrałem język portugalski i go skasowałem :lol: .

Następnie tak jad doradza "Stefi" w pobranym od "Miecho" pliku zmieniłem nazwę z polski na PORTUGUE. plik ze zmienioną nazwą skopiowałem z komputera i przeniosłem do folderu text w samrtwatchu.

Zegarek odpiąłem od kompa i już w menu zegarka wybrałem język Portugalski :roll: :lol: :roll: (Logiczne nie ??? :P )

I JEBS!!! w zegarku nagle wszystko po polsku :D
AdrianHa
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr, 26 gru 2018 9:04

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez certa_z » Śr, 26 gru 2018 20:06

Wszystko fajnie piknie ale jak sprawa wyglada kiedy ponownie podłączymy do ładowania?
Czy nadal mamy j.polski? ja musze za każdym razem podmieniać ten plik z jezykiem
certa_z
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): N, 18 lis 2018 13:31

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez vitCorleone » Pt, 28 gru 2018 9:11

Nie widzę powodu, dlaczego trzeba by za każdym razem zmieniać plik. Może być to jedynie konieczne po aktualizacji urządzenia do nowszego fw, chociaż niekoniecznie. Do sprawdzenia.

//

Dzisiaj dostałem paczkę z Vivoactive. Po aktualizacji nie trzeba było wgrywać pliku od nowa, ale język zmienił się na angielski. Wystarczyło wejść w menu i ustawić od nowa odpowieni język. Zegarek o niebo mniejszy i lżejszy od Fenix'a 3 HR. Do używania na codzień dużo wygodniejszy. Zobaczymy jak z trwałością, bo Fenix po prawie trzech latach nadal się trzyma. Co chwalę sobie w Fenix'ie to szafirowe szkło. Zegarek pomimo 3 lat i wielokrotnym przywaleniu w różne rzeczy nie ma ani ryski na wyświetlaczu. Zobaczymy ile wytrzyma Vivoactive :)
vitCorleone
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 02 cze 2016 15:21

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez certa_z » N, 30 gru 2018 12:31

vitCorleone napisał(a):Nie widzę powodu, dlaczego trzeba by za każdym razem zmieniać plik. Może być to jedynie konieczne po aktualizacji urządzenia do nowszego fw, chociaż niekoniecznie. Do sprawdzenia.

A jak ładujesz czy za pomoca ładowarki usb czy komputera?
Ja przez usb komputera i za każdym razem zmienia się jezyk na angielski
certa_z
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): N, 18 lis 2018 13:31

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez roro » N, 30 gru 2018 14:43

certa_z napisał(a):A jak ładujesz czy za pomoca ładowarki usb czy komputera?

Jeżeli podłączysz zegarek do ładowarki będziesz miał odpowiedź :wink: .

W Garmin Exspress wyłącz automatyczne uruchamianie aplikacji Garmin Express po podłączeniu urządzenia - powinno pomóc.
roro
Bywalec
 
Posty: 499
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości