Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Zachu » Wt, 25 wrz 2018 19:42

Taki globalny producent samochodów jak Subaru do niedawna nie dysponował mapą Polski w swojej nawigacji.
Zamiast kierować pretensje do Garmina zgłoś to do sklepu, który sprzedaje na terytorium Polski produkt omijający oficjalny kanał dystrybucji. Jak by to było z dystrybucji Chińskiej i miał byś krzaki to pretensje do kogo ...
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7776
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez beatrix » Wt, 25 wrz 2018 20:01

Oczywiście że jestem niezadowolona głównie z Decathlona.. zaproponowali mi że mogę zwrócić zegarek i tyle. Nie ma możliwości wymiany bo nie posiadają prodóktów Garmina z polskiej dystrybucji//
Zastanawiam się tylko, dlaczego jest problem z doinstalowaniem języka polskiego do niego, skoro generalnie występuje ten model w wersji PL.
beatrix
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 25 wrz 2018 18:46

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Zachu » Wt, 25 wrz 2018 20:12

Bo Decathlon odwala cebulę i omija oficjalną dystrybucje. Garmin uniknąć rożnych stref podatkowych wprowadził podział na rejony EU.
Oczywiście nikogo to nie dziwi jeśli prześledził forum i poczytał o ostatnich problemach wgrywania języka polskiego do urządzeń na nadgarstek.

Oddaj to do sklepu, kup w normalnym sklepie i ciesz się bezproblemowym wgrywaniem języka i obsługą gwarancyjną.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7776
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Kazman » So, 06 paź 2018 16:04

Witam wszystkich, ja również zakupiłem vivoactive 3 - wg sprzedawcy polska dystrybucja. w opakowaniu instrukcja w języku polskim jest... a Menu we wszystkich językach lecz nie w PL. Próbowałem dograć PL lecz zegarek po odłączeniu od USB kompa samoistnie usuwał plik polish.lns ;( nie wiem co źle robiłem ale mniejsza z tym... zastosowałem proste rozwiązanie usunąłem język hiszpański w to miejsce ściągnąłem polski - zmieniłem mu nazwę na spanish.lns i w zegarku po zmianie na hiszpański ukazało się menu po PL. o dziwo po podłączeniu prze garmin expres mogę doinstalować hiszpański lecz po co... na chwilę obecną wszytko działa :D Ps. Napisałem do Garmina co z językiem PL w zegarku i czekam na odpowiedz ;)

Odpowiedz od Garmin:
Niestety, ale zostalo ono wyprodukowane dla dystrybucji francuskiej i nie posiada opcji menu w jezyku polskim.
Nie mozna go tez dograc.
Prosze o kontakt ze sprzedawca.
My nie mozemy przyjac tego typu reklamacji.
Pozdrawiam serdecznie,

Maria
Garmin Europe
Kazman
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): So, 06 paź 2018 15:52

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez miecho » Cz, 11 paź 2018 12:56

Spróbuj może master reset tak jak opisują na garmin.forums.com :

Naciśnij przycisk żeby włączyć. Jak się pokaże logo to zwolnij na krótką chwilę przycisk, naciśnij ponownie i przytrzymaj.
Zwolnij po dwóch wibracjach. Po trzeciej wibracji naciśnij i przytrzymaj do czasu aż zawibruje 4 raz.
Po czwartej wibracji zwolnij przycisk. Zawibruje piąty raz i powinien się zrestartować.

VA3 stuck in a boot loop (Garmin logo) - How to reset to factory - HELP!
Press to turn on with Logo -> Release then press and hold (quickly!)
Release when it vibrates 2 times, wait for 3rd vibration then press and hold until the 4th vibration


i na końcu jeszcze ktoś dopisał:
THE button trick worked. But to add to it, after the 4th vibration, you need to release.
Then there will be a 5th vibration and the unit rebooted fine. I did the updates again and everything is working fine now.
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 935
Na sprzedaż:
Forerunner 920XT - 650PLN
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 998
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez STEFI » Wt, 30 paź 2018 21:09

miecho napisał(a):V1.20
Kiedyś po dopisaniu do GarminDevice.xml dało się ściągnąć WebUpdaterem. Teraz tylko przez GarminExpress.



Dzięki MIECHO twój plik jest jak najbardziej poprawny - Język Polski dział.
STEFI
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 30 paź 2018 20:58

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez STEFI » Wt, 30 paź 2018 21:20

Najpierw skasowałem PORTUGALSKI. Potem w plikach języków widział tylko 1 język do zainstalowania a był to PORTUGALSKI. W pliku Polish.ln3 zmieniłem nazwę na PORTUGUE.ln3 i podmieniłem pliki na urządzeniu. Potem zainstalowałem z Garmin eskpres ten plik z niby z językiem portugalskim. Z menu zegarka wybrałem portugalski i oto mam piękny język polski w menu zegarka. :roll: :roll: :roll:
Dzięki "MIECHO" za porady.
STEFI
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 30 paź 2018 20:58

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez certa_z » N, 18 lis 2018 14:08

Mój vivoactive zakupiony na lotnisku na rynek jak sie okazało europa zachodnia tez mam probem z PL, ale po otrzymaniu z garmin polska plik polish.ln3 wszystko chula choc trzeba zrobić podmiane nazwy aby było polskie menu. Dziwna sprawa. :roll:
certa_z
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): N, 18 lis 2018 13:31

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez patrykkool » Śr, 05 gru 2018 20:10

Witam serdecznie, zakupiłem wczoraj Garmin vivoactive 3 music w niemieckim media-markt,oczywiście ja głupi nie zorientowałem się ,że może nie być polskiego menu :(, moje pytanie czy mógłbym kogoś prosić o pomoc jak wgrać do niego polskie menu, czy wgl. jest taka możliwość, dziękuję pozdrawiam.
patrykkool
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr, 05 gru 2018 19:39

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez sdsyc » Śr, 05 gru 2018 21:39

A czytałeś ten wątek od początku?
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd, 7Ways + UMP, OSM (było Oruxmap, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2858
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Poprzednia strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Exabot [Bot] i 2 gości