Garmin vívoactive 3 - język polski

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Garmin vívoactive 3 - język polski

Postprzez CzarnaZmija » Pt, 24 maja 2019 23:19

Witam serdecznie,

w tym tygodniu stałem się szczęśliwym posiadaczem zegarka vivoactiv 3, który został zakupiony na niemieckim amazonie. Z tego co zauważyłem, to w zegarku nie mam dostępnego języka PL, również z poziomu aplikacji Garmin Express nie widzę dodatkowego języka do wyboru - opcja aktualizacje opcjonalne pokazuje, że nie mam dodatkowych języków do zainstalowania. W związku z tym mam pytanie do Was - czy jest jakiś sposób na spolszczenie zegarka? Rozumiem, że powinienem mieć plik polish.ln2, tylko właśnie pytanie skąd mam go wziąć?

Z góry dzięki za pomoc!
CzarnaZmija
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pt, 24 maja 2019 22:48

Vivoactive 3 polski plik językowy

Postprzez meiss » Cz, 30 maja 2019 10:05

Witam.
Czy ktoś mógłby podzielić się plikiem polish.LN3 dla Garmin vivoactive 3?
Kopię pół dnia i nie mogę znaleźć.
meiss
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz, 30 maja 2019 9:58

Re: Vivoactive 3 polski plik językowy

Postprzez miecho » Cz, 30 maja 2019 15:29

006-D7105-13
v01.30
Załączniki
Vivoactive3polish.zip
(15.31 KiB) Pobrane 360 razy
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 935
Na sprzedaż:
Forerunner 920XT - 650PLN
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 1005
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Vivoactive 3 polski plik językowy

Postprzez meiss » Cz, 30 maja 2019 17:08

Dziękuje.
meiss
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz, 30 maja 2019 9:58

Re: Garmin vívoactive 3 - język polski

Postprzez CzarnaZmija » Pt, 07 cze 2019 8:56

Dzięki wielkie!
CzarnaZmija
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pt, 24 maja 2019 22:48

Re: Garmin vívoactive 3 - język polski

Postprzez Leszko68 » N, 16 cze 2019 8:53

Bardzo prosze niech mi ktoś powie jak wgrać polskie menu do garmin vivoactive 3 music . wgrywam ten plik powyżej ale nie wchodzi za każdym razem wyrzuca jak odłacze garmina od kompa co zrobić, proszę o pomoc.
Leszko68
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt, 14 cze 2019 17:34

Re: Garmin vívoactive 3 - język polski

Postprzez miecho » Wt, 18 cze 2019 20:56

Pewnie tak samo jak dla innych Garmin vivoactive hr język polski.
Pewnie plik z językiem dla Vivoactive 3 music różni się od Vivoactive 3. Jak ściągnąć to jest napisane w przytoczonym wątku.
Jak Ci się nie uda to podeślij GarminDevice.xml to pomogę ściągnąć.
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 935
Na sprzedaż:
Forerunner 920XT - 650PLN
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 1005
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Garmin vívoactive 3 - język polski

Postprzez unistrus » Śr, 19 cze 2019 15:34

Mam vivoactiv3 z niemieckiej dystrybujci,zrobililem Polskie menu ale czy da sie zrobic w calasci Polski jezyk ?
unistrus
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Śr, 19 cze 2019 15:19

Re: Garmin vívoactive 3 - język polski

Postprzez rekinolo » Śr, 17 lip 2019 19:22

Witajcie
Mam vivoactive 3 music z amazon.de Niestety nie ma w nim języka polskiego. Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w tej kwestii ? Da się wgrać język polski ? Próbowałem z wersją vivoactive 3, ale w wersji music to nie działa :(
rekinolo
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Śr, 17 lip 2019 18:58

Re: Garmin vívoactive 3 - język polski

Postprzez Zachu » Cz, 18 lip 2019 16:52

A to jest temat o vivoactive 3 music?
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8040
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

garmin vivoactive 3 jak wgrać polskie menu

Postprzez kasia p » Cz, 25 lip 2019 10:35

prosze o pomoc dodatkowo nei mogę zrobić połączenia ( zegarek jest połączony z tel.) ale nie pokazuje że którś dzwoni oraz sms
Ostatnio edytowano Cz, 25 lip 2019 22:31 przez sdsyc, łącznie edytowano 3 razy
Powód: Scalenie wątków
kasia p
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 23 lip 2019 11:29

Re: garmin vivoactive 3 jak wgrać polskie menu

Postprzez wodzirej » Cz, 25 lip 2019 14:19

Najlepszą, najszybszą, profesjonalną i darmową odpowiedź uzyskasz tutaj:

Garmin, Dział Wsparcia Technicznego
Polska 00 800 441 24 54*
+48 22 116 80 06
Masz pytania odnośnie produktów lub serwisów? Skontaktuj się z naszym Działem Wsparcia Technicznego, który chętnie udzieli pomocy.

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 8:30 – 17:30. W weekendy oraz święta linia jest nieczynna.

*Zwracamy Państwa uwagę na konieczność wybrania dwóch zer w numerze telefonu. Numer bezpłatny dla połączeń wykonywanych z linii stacjonarnych. Niektórzy operatorzy telekomunikacyjni (w szczególności telefonii mobilnej) mogą naliczać opłaty za połączenia z numerami 00 800 dlatego też, prosimy sprawdzić rzeczywisty koszt połączenia u Państwa operatora.

http://www.garmin.com/pl/support/
64sc, Edge Explore, etrex 10, vivoactiv 3 Music, Nuvicam, Virb XE
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1989
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: garmin vivoactive 3 jak wgrać polskie menu

Postprzez kasia p » Cz, 25 lip 2019 19:16

już wiem, że z uwagi na fakt, że zegarek jest przeznaczony na inne rynki niż polski nie ma języka wgranego
czy da sie jakoś wgraćć ?
kasia p
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 23 lip 2019 11:29

Re: garmin vivoactive 3 jak wgrać polskie menu

Postprzez sdsyc » Cz, 25 lip 2019 21:48

Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, 7Ways + UMP, OSM (było OsmAnd, Oruxmap, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 3011
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: Garmin vívoactive 3 - język polski

Postprzez alstd » Cz, 05 wrz 2019 7:21

wgrałem tym sposobem.

https://www.pepper.pl/dyskusji/garmin-v ... yka-168160

Analogicznie zrobiłem to również dla vivoactive2 HR,
jedyna różnica to linijka dla pliku xml:
<UpdateFile><PartNumber>006-D6368-13</PartNumber><Version><Major>2</Major><Minor>00</Minor></Version><Path>GARMIN/TEXT</Path><FileName>polish.ln2</FileName></UpdateFile>
alstd
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt, 25 wrz 2018 17:24

Następna strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości