Vivoactive 4 polski język

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Vivoactive 4 polski język

Postprzez SlawekR » Śr, 27 lis 2019 21:00

Na początek się przywitam i przepraszam, że tak od razu po prośbie. Poratowałby ktoś plikiem językowym polish.ln4 z Vivoactive 4?
Mam niby wersję europejską, ale serwis Garmina, do którego dzwoniłem, twierdzi że i z Europy trafiają się bez PL.
Muszę sobie poradzić starym sposobem znanym z Vivoactive 3. Metoda na ściągnięcie Garmin Expressem na zmodyfikowany plik xml niestety nie działa, stąd moja prośba.
Plik można zgrać po podłączeniu kablem, zegarek widoczny jest jako dysk na USB, a rzeczony plik jest w folderze \garmin\txt
Z góry dziękuję.
SlawekR
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr, 27 lis 2019 20:54

Re: Vivoactive 4 polski język

Postprzez kacyk78 » Pt, 27 gru 2019 0:26

podobno ten myk nie działa , mam ten sam problem z Venu ,które dostała córką od wujka z Włoch i póki co nic nie moge z tym zrobić a zegarek cieżko zwrócić w tej sytuacji :evil:
kacyk78
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt, 27 gru 2019 0:23

Re: Vivoactive 4 polski język

Postprzez sebab87 » Śr, 05 lut 2020 20:59

Witam

Kupiłem vivoactive w decathlonie niestety nie ma polskiego języka, poradzi ktoś coś. Dodam że próbowałem się skontaktować z serwisem, ale to porażka. Na FB nie odpowiadają, na stronie www, w opcji czat nie da się połączyć, co chwilę wszyscy "specjaliści" zajęci. Wysłałem meila tydzień temu, poza potwierdzeniem że wysłałem echo. Serwis porażka, wcześniej miałem Polara, m430. Teraz przeszedłem na Garmina bo ponoć najlepsze zegarki ale serwis dno, w Polarze takiego problemu nie było. I mam jeszcze jedno pytanie do użytkowników VA4, czy gdzieś w opcjach, ewentualnie apkach idzie sprawdzić statystyki snu? czy jest to tylko możliwie przez tel, stronę www.
sebab87
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Śr, 05 lut 2020 20:50

Re: Vivoactive 4 polski język

Postprzez Zachu » Śr, 05 lut 2020 21:46

Zamiast żebrać miej pretensje do sprzedawcy że Ci taki badziew wcisnął. Każdy polski sprzedawca ma z PL językiem.
Do serwisu można zadzwonić za darmo. Poczytaj na forum, serwis to wzór przy tm co w naszym kraju prezentują sprzedawcy wszelkich marek.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8248
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Vivoactive 4 polski język

Postprzez sebab87 » Cz, 06 lut 2020 18:49

Po pierwsze o nic nie żebram tylko grzecznie pytam. Po drugie decathlon to jest sklep dostępny w PL więc język też powinien być PL. A o co chodzi z badziewiem, nie wiem model ci nie odpowiada czy co? jest to mój pierwszy garmin i do biegania mi wystarczy. Wolę mieć nowego vivoactive niż jakieś stare fenixy.
sebab87
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Śr, 05 lut 2020 20:50

Re: Vivoactive 4 polski język

Postprzez sdsyc » Cz, 06 lut 2020 19:07

Cóż, Decathlon powinien, ale... nie wiem, czy musi. Jeśli musi, reklamuj w Decathlon powołując się na swoje prawa. Możesz ponarzekać na Decathlon w Garminie.
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (był: N250)
Nagarstek: Fenix 5 Plus Sapphire + TopoActive Europe + OSM Freizeikarte + UMP (był: Fenix, Epix)
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd + UMP, OSM (był: 7Ways, Oruxmap, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 3154
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: Vivoactive 4 polski język

Postprzez UserGarmin » N, 12 lip 2020 22:27

Cześć , jeśli dałoby radę to proszę o przesłanie pliku z językiem polskim do Garmin Vivoactive 4S na email : ajchelalbert@gmail.com , dzięki :D
UserGarmin
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): N, 12 lip 2020 22:23

Re: Vivoactive 4 polski język

Postprzez rafon » Pn, 14 wrz 2020 15:35

Ja pamiętam, że jak kupowałem dla żony Vivoactive 4S biały to domyślnie zegarek miał ustawiony język Polski. Myślę, że skoro kupowałeś go w polskim sklepie to też powinieneś go mieć wgranego. Poszukaj w ustawieniach, ewentualnie napisz do sprzedawcy o pomoc. Pozdrawiam
rafon
Newbie
 
Posty: 5
Dołączył(a): Cz, 02 lip 2020 11:24


Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości

cron