Aktualizacja UMP-pcPL

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?

Moderatorzy: frasun, Artur, sdsyc, Alf/red/

Postprzez Peter » Śr, 24 wrz 2008 9:23

Problem z polskimi znakami w wersji NI dotyczy GPMapy a nie UMP PcPL :)
W instalerze NI do UMPa nie ma polskich znakow, wiec nie bedziesz mial "krzakow". Wesja "ogonkowa" UMP jest wypuszczana testowo i wyraznie oznaczona.

pozdro

pl
60CSx + VistaCx + NokiaN82 + Nuvi 860 + UMP PcPL + GPMapa2009.3 + CNE 2010.20
Obrazek
Peter
Bywalec
 
Posty: 169
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:26
Lokalizacja: Kraków

Postprzez Brt » Śr, 24 wrz 2008 19:00

Koledzy, ja mam następujący problem:
Po odpaleniu Update UMP-pcPL pojawia mi się następujący komunikat:
Kod: Zaznacz cały
There is no script engine for file extension ".vbs".
Problem pojawił się, gdy podczas aktualizacji wyłączył mi się komputer.

Ktoś wie jak to naprawić?
Pozdrawiam
Brt
------
Było: Kenwood DNX7200 + CNE 2008 + UMP
Jest: Garmin 1390T LMU + CNE 2019.20 + UMP
Będzie: ??
Brt
 
Posty: 48
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 23:45
Lokalizacja: Warszawa-Zachód

Postprzez jacek_gn » Śr, 24 wrz 2008 20:32

Pilzner napisał(a):A spakowany plik z wersją zwykłą to *.img do wrzucenia do odbiornika? Czy można go zainstalować pod MapSourca i dopiero później wysłać z całą paczką?
Kliknij na "więcej wersji" ( http://ump.waw.pl/wszystkie.html ) i wszystko powinno być jasne. Można ściągnąć gotowy do wrzucenia do odbiornika plik, można pakiet mapek do zainstalowania w mapsource.
jacek_gn
 
Posty: 40
Dołączył(a): Cz, 24 sty 2008 20:59

Postprzez Zachu » Pn, 06 paź 2008 11:09

Rsync sam zmienia mi atrybuty plików na tylko do odczytu. W związku z czym MapSource nie uruchamia się. Wiem że coś nie tak u mnie kompie ;) Może jakieś wskazówki gdzie szukać?
Kod: Zaznacz cały
rsync.exe -hrtz --progress --recursive %UMP_SRC%/%UMP_LATEST%/* ./
  if ERRORLEVEL 1 (goto rsync_error)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8040
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

ściąganie pkt.poi i mapy UMP

Postprzez czeslaw555 » Pn, 01 gru 2008 10:13

Witam co się dzieje ? bardzo wolno wręcz wcale nie można ściągnąć uaktualnienia mapy UMP i pkt.poi ,inne strony programy ściąga mi błyskawicznie.Wcześniej nie było takich problemów
Ostatnio edytowano Pn, 01 gru 2008 21:27 przez Zachu, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniosłem. Problem powtarza się co jakiś czas. przejściowe problemy.
Nuvi 2595LM
czeslaw555
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 14:24
Lokalizacja: Gdańsk

Re: ściąganie pkt.poi i mapy UMP

Postprzez sebastiank » Pn, 01 gru 2008 15:58

Dzisiaj od rana też z tym walcze i maksymalny transfer jaki miałem to 1kbit/s. Udało mi się tylko ściągnąć normanie aktualizację do UMP-szlaki.
Sebastian
Avatar użytkownika
sebastiank
 
Posty: 34
Dołączył(a): Pn, 01 paź 2007 14:05
Lokalizacja: Głuszyca/Legnica

Re: ściąganie pkt.poi i mapy UMP

Postprzez asandrzej » Pn, 01 gru 2008 19:33

W tej chwili uaktualniam b.z . "Korzystam "Update_UMP-pcPL_rsync"
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6094
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: Aktualizacja UMP-pcPL

Postprzez jacek_gn » Wt, 02 gru 2008 16:12

Jak komuś się powoli ściąga aktualizacja (w wersji rsync) to proszę o zaprezentowanie skryptu. Dodanie swojego adresu IP też nie zaszkodzi.
Jacek
eTrex Vista + Nuvi 650 PO POLSKU
jacek_gn
 
Posty: 40
Dołączył(a): Cz, 24 sty 2008 20:59

Re: Aktualizacja UMP-pcPL

Postprzez polaris » Wt, 10 mar 2009 12:43

Od ostatniej kompilacji UMP w Nuvim wyświetlają mi się w mapa info dwie identyczne mapy UMP do wybrania. Zarówno po wgraniu MS jak i gotowca .img. Z tym, że po wybraniu jednej z nich wyświetla się tylko bazowa. Czy ktoś ma ten sam objaw czy to raczej wina sprzętu?

Pozdrawiam.
nuvi 42LM + CN EE + UMP
polaris
Bywalec
 
Posty: 186
Dołączył(a): Śr, 14 sty 2009 18:23
Lokalizacja: Poznań

Re: Aktualizacja UMP-pcPL

Postprzez Zachu » Wt, 10 mar 2009 12:47

Zgłoszone. W trakcie naprawiania. Relax ;)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8040
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Nuvi 760 wyswietla dwa razy ta sama mape na liscie map

Postprzez Solos » Wt, 10 mar 2009 17:41

Witam,

mam na moim Nuvim GPMape i CNE 2008 w pamieci wewnetrznej i UMP-pcPL na karcie pamieci. Dzisiaj postanowilem sobie uaktualnic UMP-pcPL. Sciagnalem wiec wersje B3 z 09.03.2009 i zastapilem stara wersje na karcie pamieci nowa. Po wlozeniu karty do Garmina i uruchomieniu urzadzenia na liscie map - oprocz GPMapy i CNE 2008 - mam dwie mapy UMP-pcPL z 09.03.2009. Czy to problem z mapa czy z urzadzeniem? Pomozecie mi doprowadzic liste map do porzadku? :D
Michał
(Nuvi 760 + CNE2011.10b NT + GPMapa 2009.4 NT + aktualna UMPpcPL)
Avatar użytkownika
Solos
Bywalec
 
Posty: 118
Dołączył(a): Pt, 07 mar 2008 13:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 760 wyswietla dwa razy ta sama mape na liscie map

Postprzez wopozka » Wt, 10 mar 2009 17:46

Problem z UMP, wiemy i pracujemy nad rozwiazaniem. Ogolnie jednak to nie przeszkadza.
wopozka
Bywalec
 
Posty: 579
Dołączył(a): Cz, 18 paź 2007 9:48

Re: Aktualizacja UMP-pcPL

Postprzez polaris » Wt, 24 mar 2009 14:46

Znów ten sam objaw :)
nuvi 42LM + CN EE + UMP
polaris
Bywalec
 
Posty: 186
Dołączył(a): Śr, 14 sty 2009 18:23
Lokalizacja: Poznań

Re: Aktualizacja UMP-pcPL

Postprzez jacek_gn » Wt, 24 mar 2009 23:37

Duże zmiany były. Już można ciągnąć działającą wersję.
Jacek
eTrex Vista + Nuvi 650 PO POLSKU
jacek_gn
 
Posty: 40
Dołączył(a): Cz, 24 sty 2008 20:59

Re: Aktualizacja UMP-pcPL

Postprzez polaris » Śr, 25 mar 2009 9:24

O! Czy zmiany poszły dalej niż układ dróg i "wbudowanych" POI?
nuvi 42LM + CN EE + UMP
polaris
Bywalec
 
Posty: 186
Dołączył(a): Śr, 14 sty 2009 18:23
Lokalizacja: Poznań

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość