Strona 46 z 46

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: N, 19 mar 2017 12:03
przez Marko
Na ogół pomaga Hard reset.

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Pt, 09 cze 2017 9:07
przez bluesman
nigdy wiecej Garmina !!! Nikomu nie polecę ! wole kupić zwykły licznik rowerowy bo w tej chwili tak z niego korzystam co za 2000PLN jest letka przesadą. Liczy i zlicza do celu nie zaprowadzi. Panowie w Azymucie mają w dupie, nie jestem w stanie wyznaczyc trasy co robi zwykły TomTom nie po to kupowałem to badziewie by sobie cisnienie podnosić !

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Pt, 09 cze 2017 11:19
przez Marko
@Bluesman
Żale wylałeś, powodu żadnego nie podałeś - nieładnie.
W czym TomTom jest dobry?

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Wt, 13 cze 2017 7:18
przez regii.kr
Ja używam 650 i jest Ok z mapa Polski GP prowadzi do celu Super!

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Pn, 16 paź 2017 23:39
przez gJePeEs
bluesman napisał(a):nigdy wiecej Garmina !!! Nikomu nie polecę ! wole kupić zwykły licznik rowerowy bo w tej chwili tak z niego korzystam co za 2000PLN jest letka przesadą. Liczy i zlicza do celu nie zaprowadzi. Panowie w Azymucie mają w dupie, nie jestem w stanie wyznaczyc trasy co robi zwykły TomTom nie po to kupowałem to badziewie by sobie cisnienie podnosić !


z garminem - oregon - jest trochę jak z pcetem (no może z wyjątkiem win 10) - dużo się psuje i trzeba się nauczyć co i jak, wtedy można zrobić naprawdę wiele i wszystko działa - nawet 98% :P . BTW, a o win 10 to osobiście uważam - by nie używać bezpośrednich wulgaryzmów - jest systemem dla osób, które lubią apple i chcą czegoś nowego na podobnym poziomie. ;)

Co do konkretów, tego co piszesz: " liczy i zlicza a do celu nie prowadzi" - powiedz czy to są duże odległości wyznaczanej trasy co nie daje "wyniku obliczeń " czy też dzieje się to na krótkich. Bo jeśli tylko na długich to chyba wiem czemu.

Jest sporo błędów, które błędami softu nie są, a jedyne czemu się na nie napotykamy, to niezrozumienie idei, projektu, jak ten sprzęt ma działać.
Nie mówię tutaj, że jest idealny, bo nie jest, ale uważam, że to całkiem fajny i bardzo funkcjonalny sprzęt. Napisz coś więcej o co kaman?

A do wszystkich: Wyszedł nowy soft garmin cne NTU 2018.20 :!: :!: :!: :D

edit: Mam problem, bo zrobiłem hard reset - pewne rzeczy mi nie działały. Teraz wszystko działa, ale w CNE NTU 2018.10 oraz w tym nowym 2018.20 jak jest pokazane ograniczenie prędkości, jakie jest ustanowione na danym odcinku drogi, to nie mam go w kółeczku (jak na znakach drogowych), tylko po prostu w białym kwadraciku. Czy ktoś wie, gdzie to się zmienia, bo wygląda na to, że jakaś opcja się przestawiła na fabryczną i to ładne oznaczenie w czerwonym kółku znikło. :(

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Pn, 20 lis 2017 8:55
przez Zachu
Jeśli prędkość jest w kwadracie to musiałeś wybrać profil USA ;)

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Pn, 27 lis 2017 22:39
przez gJePeEs
a gdzie zmienić ten profil by było kółeczko - w basecap czy gdzieś w ustawieniach? ...i czy da się to zrobić jeśli mapa była wgrana z img - bo tak ją właśnie wgrałem. [ tak wgrywam bo do dziś nie wiem jak to się robi z instalatora :? ]

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Wt, 28 lis 2017 7:19
przez Zachu
Albo restart (to ostatecznie) albo przywróć ustawienia (to już w odbiorniku w menu).
Mapę jak się instaluje? Żartujesz? Garmin Express i samo się robi albo w BaseCampie masz filmy instruktażowe i pomoc F1.

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Wt, 28 lis 2017 10:43
przez gJePeEs
reset już robiłem - bo po update najnowszym ładował się trochę dłużej gdy go włączałem. Ale to nic nie dało z tą mapą i kółeczkiem tak czy siak. A w ustawieniach...nie kojarzę by gdziekolwiek było cokolwiek co mogło by dotyczyć w ustawieniach tej kwestii. A garmin express pobrałem - może z tego jeszcze raz załaduję mapkę i pomoże :roll:

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Pn, 21 maja 2018 21:46
przez wmxt
Witam
Mam oregona 650 (nowe oprogramowanie) , kartę 32 gb kupioną w azymut z EU topo . Usunąłem zdjęcia mam zajęte 8 gb , a urządzenie od włączenia do uruchomienia potrzebuje 1,40 sek czasu , czy to nie za długo ? Co ma wpływ na długi " rozruch " , jak go skrócić ?

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Wt, 31 lip 2018 21:33
przez wmxt
Witam
Przepraszam , że niepokoję po raz drugi , ale czy ktoś może pomóc mi w skróceniu czasu uruchamiania mojego Oregona

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Wt, 31 lip 2018 22:10
przez roro
Jeżeli korzystasz z map w plikach kmz przenieś z karty do pamięci odbiornika.
Skopiuj na dysk PC katalog Archive ( w katalogu GPX ) a z odbiornika usuń,
przejrzyj zarchiwizowane ślady, wybierz te które są Ci porzebne i wklej ponownie do odbiornika.
W podobny sposób uprządkuj punkty i trasy.
Można zrobić reset do ustawień początkowych.

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Śr, 01 sie 2018 21:47
przez wmxt
Witam
Rzeczywiście miałem kmz na karcie , usunąłem je w ogóle (w moim przypadku dublowały się one z innymi mapami Teneryfy i mogę się obejść bez nich)
i pomogło ... uruchamia się w 20 sekund
Dzięki bardzo ... jest skutek

Czy istnieje menager plików z pozycji urządzenia , a nie kompa ... chociażby do zmiany nazwy np.katalogu

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Cz, 02 sie 2018 12:34
przez roro
wmxt napisał(a):Czy istnieje menager plików z pozycji urządzenia , a nie kompa ...

Z poziomu odbiornika można usunąć punkty, ślady, trasy,
podczas wyjazdu można posłużyć się smartfonem, tabletem z funkcją
USB On-The-Go ( OTG ) lub kablem połączeniowym OTG.

Po podłączeniu odbiornika system smartfona traktuje odbiornik
jako dysk zewnętrzny (można kopiować pliki z i do Garmina).

Zależnie od oprogramowania smartfona może być dostęp
do pamięci odbiornika i karty SD lub tylko do karty SD,
a dostęp do pamięci następuje po usunięciu karty.

Re: Oregon 600/650

PostNapisane: Pn, 06 sie 2018 19:26
przez wmxt
Dzięki za okazałą pomoc ...
Niestety Oregon nie widzi się przez bluetooth ze smartfonem , pozostaje tylko kabelek którego na razie nie kupiłem