GPS64s brak komunikacji z komputerem

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.

Moderatorzy: Spider, Magnoom, GPS Maniak

GPS64s brak komunikacji z komputerem

Postprzez paderewski17 » So, 17 mar 2018 15:13

Witam,
Mój komputer od pewnego momentu nie wykrywa podłączonego urządzenia. Sprawdzałem dwa kable oraz dwa wejścia USB (które z innym sprzętem np. dysk wymienny) działają. Więc, albo jest problem z wejściem w GPS-ie, albo trzeba zmienić jakieś ustawienia w Garminie lub komputerze.
Będę wdzięczny za pomoc !
Ostatnio edytowano N, 18 mar 2018 13:39 przez sdsyc, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zmiana działu na "Na szlaku"
paderewski17
Newbie
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pt, 28 mar 2014 20:26

Re: GPS64s brak komunikacji z komputerem

Postprzez Zachu » N, 18 mar 2018 11:37

Nie powinno być problemu z ustawieniami ale możesz sprawdzić jak będzie gdy zmienisz na spanner/serial.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7630
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: GPS64s brak komunikacji z komputerem

Postprzez paderewski17 » Pn, 19 mar 2018 10:27

Dzięki, ale gdzie się to zmienia ?
paderewski17
Newbie
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pt, 28 mar 2014 20:26

Re: GPS64s brak komunikacji z komputerem

Postprzez wodzirej » Pn, 19 mar 2018 12:19

Menu główne -> System -> Interfejs
Oregon 750, Nuvicam, Virb XE, vivosport
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1907
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: GPS64s brak komunikacji z komputerem

Postprzez Norick » Pn, 19 mar 2018 13:22

Wrzucę obrazki.. by było łatwiej.
Po odpaleniu urządzenia wciskamy dwa razy MENU
i dalej już obrazkowo...
Załączniki
42.jpg
42.jpg (13.14 KiB) Przeglądane 444 razy
54.jpg
54.jpg (11.21 KiB) Przeglądane 444 razy
64.jpg
64.jpg (8.1 KiB) Przeglądane 444 razy
Pozdrawiam Norick i przepraszam za brak polskich znakow
64st,
Avatar użytkownika
Norick
 
Posty: 67
Dołączył(a): Pt, 31 maja 2013 14:17

Re: GPS64s brak komunikacji z komputerem

Postprzez paderewski17 » Pn, 19 mar 2018 14:06

Wielkie dzięki, pozdrawiam !
paderewski17
Newbie
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pt, 28 mar 2014 20:26

Re: GPS64s brak komunikacji z komputerem

Postprzez roro » Pn, 19 mar 2018 21:25

paderewski17 napisał(a):albo trzeba zmienić jakieś ustawienia w Garminie........

Odbiornik powinien być " widziany " bez względu na ustawienia ( nawet przy wybraniu "NMEA", czy "Wyświetlanie tekstu"),
możliwy jest problem z gniazdem USB w odbiorniku.
( Jeżeli masz możliwość, to sprawdź na innym komuterze)
roro
Bywalec
 
Posty: 409
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: GPS64s brak komunikacji z komputerem

Postprzez moli516 » Śr, 06 cze 2018 8:54

Mam ten sam problem.
Napisz czy udalo sie polaczyc z komputerem.
Jako ostatnia deske ratunku - zamowilem oryginalny kabel USB do Garmina.
Na dwoch komputerach , na roznych kablach odbiornik moj nie jest wykrywalny via USB.
Obrazek
Avatar użytkownika
moli516
 
Posty: 57
Dołączył(a): Wt, 28 sie 2007 22:12
Lokalizacja: NZ


Powrót do Na szlaku

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości