Garmin Oregon 700 jak ustawić przejechany dystans

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.

Moderatorzy: Spider, Magnoom, GPS Maniak

Garmin Oregon 700 jak ustawić przejechany dystans

Postprzez jarek.w » Pn, 19 sie 2019 16:15

Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu posiadam Oregona 700 , przede wszystkim używam go do jazdy na rowerze .
Mam kłopot z ustawieniem pól danych widocznych na mapie , jak ustawić aby po włączeniu urządzenia i złapaniu sygnału poruszając się pokazywał przejechany dystans .
Szukałem i szukałem i jest tysiąc innych możliwości a takiej opcji nie mogę odnaleźć .
Żaden dystans ani licznik nie działa . Posiadam też zegarek , Fenix 2 i tam bez problemu ustawia się pola danych z tą funkcją .
Może ktoś ma doświadczenie z tym sprzętem .
Załączniki
IMG_20190819_170523.jpg
IMG_20190819_170509.jpg
jarek.w
 
Posty: 15
Dołączył(a): Pn, 12 mar 2012 12:21

Re: Garmin Oregon 700 jak ustawić przejechany dystans

Postprzez wodzirej » Pn, 19 sie 2019 19:13

Przed chwilą wyszedłem z Oregonem 750 na dwór (możesz też stanąć w budynku tuż przy oknie), włączyłem go, w menu głównym wszedłem do: 'konfiguracja', 'system', 'satelita', 'system satelitarny' i wybrałem 'GPS' (możesz też wybrać 'GPS+Glonass'; obojętnie).
Co się dzieje po złapaniu fix'a? Pole danych 'licznik podróży' zmienia wartość (najpierw x metrów, potem dziesiątki metrów, setki etc...)

Piszę o polu, które masz na drugim zdjęciu, nad mapą 'Licznik podróży'.
64sc, Edge Explore, etrex 10, vivoactiv 3 Music, Nuvicam, Virb XE
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1989
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: Garmin Oregon 700 jak ustawić przejechany dystans

Postprzez jarek.w » Wt, 20 sie 2019 8:17

Zrobiłem tak jak kolega napisał , niestety nic się nie zmienia .
Cały czas jest zero
Wszystkie inne wartości się zmieniają , prędkość , prędkość max. , wysokość na poziom morza itd
a w żaden sposób nie mogę ustawić aby pokazywał aktualnie przejechany dystans
co ciekawe jak ustawie na "licznik" cały czas pokazuje mi 435,3km :/
i nawet jak zrobię zeruj ustawienia cały czas jest tak samo
jarek.w
 
Posty: 15
Dołączył(a): Pn, 12 mar 2012 12:21

Re: Garmin Oregon 700 jak ustawić przejechany dystans

Postprzez djerzyk » Wt, 20 sie 2019 22:20

Jerzy
Teraz: GPSMAP 62stc. Były: GPSMAP 60csx, eTrex Vista.
djerzyk
 
Posty: 35
Dołączył(a): Pn, 15 gru 2014 21:25

Re: Garmin Oregon 700 jak ustawić przejechany dystans

Postprzez frigo » Pn, 02 wrz 2019 21:17

A włączałeś rejestrację aktywności?
Przeciągnij od dołu ekranu i wybierz START.
frigo
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt, 25 sty 2019 18:22


Powrót do Na szlaku

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość