GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.

Moderatorzy: Spider, Magnoom, GPS Maniak

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Wojtek Szydlowski » Śr, 27 lis 2013 22:02

Proszę bardzo: (z tym, że ja mam 320-tkę, więc część poleceń może być niedostępna w 220 i vice versa)
jest: fenix 5x + Oregon 600 + Astro 320 + 2 x DC50 + tempe + 3 x PL TOPO
było: etrex 30, 62ST, 60CSx, Oregon 450, Vista HCX, Vista CX, Nuvi 200, Nuvi 765T, nuvi 1490T, DC 40, fenix 1, epix
Avatar użytkownika
Wojtek Szydlowski
Bywalec
 
Posty: 1067
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 23:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez meridian » Śr, 27 lis 2013 22:25

Wojtek Szydlowski napisał(a):(z tym, że ja mam 320-tkę, więc część poleceń może być niedostępna w 220 i vice versa)

Odpowiedni plik Polish.gtt dla odbiornika można pobrać za pomocą GarminExpress .

@ Skif

Podłącz odbiornik do portu USB, uruchomić GarminExpress, zakładka „Urządzenie” > opcje zawansowane >zaznaczyć plik.
Oregon 650 T
meridian
Bywalec
 
Posty: 2173
Dołączył(a): Śr, 10 paź 2012 17:25

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Wojtek Szydlowski » Cz, 28 lis 2013 0:04

już o tym pisałem koledze:
Najlepiej zainstaluj program Garmin Express http://software.garmin.com/pl-PL/express.html i postępuj zgodnie z wytycznymi producenta ;)
faktycznie trudno pomóc na odległość.
Ja na miejscu posiadacza tego kompletu zrobiłbym twardy reset odbiornika, zaktualizowałbym wszelkie firmwary (odbiornik + obroża) po złapaniu fixa na komplecie urządzeń i albo się łączy, albo nie. Jak nie: to awaria sprżętowa i forum nic nie pomoże. Nic więcej nie potrafię pomóć, bo chyba wyczerpaliśmy możliwe sprawdzenia przyczyn.
jest: fenix 5x + Oregon 600 + Astro 320 + 2 x DC50 + tempe + 3 x PL TOPO
było: etrex 30, 62ST, 60CSx, Oregon 450, Vista HCX, Vista CX, Nuvi 200, Nuvi 765T, nuvi 1490T, DC 40, fenix 1, epix
Avatar użytkownika
Wojtek Szydlowski
Bywalec
 
Posty: 1067
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 23:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez PabloPablo » Cz, 18 wrz 2014 9:13

Witam,

mysle ze nie ma sensu zakladac nowego tematu to zapytam tutaj.

Czy astro 220 sam w sobie jest tylko odbiornikiem czy tez wysyła cos do obrozy na tych czestotliwosciach murs (chodzi mi czy sam astro to tylko to odbiornik czy tez odbiorniko-nadajnik ((wiem ze obroze to nadajniki)).
PabloPablo
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): N, 14 wrz 2014 11:25

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Wojtek Szydlowski » Cz, 18 wrz 2014 11:15

Astro jest także nadajnikiem (odkręcenie anteny i zastąpienie zaślepką spowoduje, że siła / zasięg nadawania będzie minimalne).
jest: fenix 5x + Oregon 600 + Astro 320 + 2 x DC50 + tempe + 3 x PL TOPO
było: etrex 30, 62ST, 60CSx, Oregon 450, Vista HCX, Vista CX, Nuvi 200, Nuvi 765T, nuvi 1490T, DC 40, fenix 1, epix
Avatar użytkownika
Wojtek Szydlowski
Bywalec
 
Posty: 1067
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 23:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez PabloPablo » Cz, 18 wrz 2014 11:39

A jest jakiś patent aby ten moduł nadawania trwale wyłączyć? Sprzętowo albo programowo? Bo nie zamierzam z tego korzystac.
PabloPablo
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): N, 14 wrz 2014 11:25

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Wojtek Szydlowski » Pt, 19 wrz 2014 8:35

Obawiam się, że nie.
sam kiedyś pytałem o to jednego z ekspertów na tym forum - poradził mi odkręcenie antenki i ... miał rację :)
p.s. zmień na 60CSx i po sprawie.
jest: fenix 5x + Oregon 600 + Astro 320 + 2 x DC50 + tempe + 3 x PL TOPO
było: etrex 30, 62ST, 60CSx, Oregon 450, Vista HCX, Vista CX, Nuvi 200, Nuvi 765T, nuvi 1490T, DC 40, fenix 1, epix
Avatar użytkownika
Wojtek Szydlowski
Bywalec
 
Posty: 1067
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 23:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez kostek88 » Pn, 18 sty 2016 19:39

Witam wiem, że temat stary ale może ktoś pomoże ze spolszczeniem astro 220? :)
kostek88
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pn, 18 sty 2016 19:33

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez Wojtek Szydlowski » Wt, 19 kwi 2016 22:09

Nie wiem, czy Twoje pytanie jest aktualne, ale:
- mogę Ci wysłać plik z 320-tki, zapewne nie wszystko będzie pasować
- sam możesz bardzo łatwo wyedytować plik języka i zrobić spolszczenie / poprawki w pliku z językiem
Domyślam się, ze mówimy o wersji na rynek amerykański?
jest: fenix 5x + Oregon 600 + Astro 320 + 2 x DC50 + tempe + 3 x PL TOPO
było: etrex 30, 62ST, 60CSx, Oregon 450, Vista HCX, Vista CX, Nuvi 200, Nuvi 765T, nuvi 1490T, DC 40, fenix 1, epix
Avatar użytkownika
Wojtek Szydlowski
Bywalec
 
Posty: 1067
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 23:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez maciejza » Cz, 15 lut 2018 18:37

odkopuje temat. Dostałem Astro220.
Podlaczam po USB i komputer widzi urządzenie dopiero jak ustawie "mass storage mode". Jednak tam tylko plik img z mapą, brak dostępu do "pamięci" Astro.
Nie bardzo wiem jak "dograć" plik polish.gtt aby tego amerykańca spolonizować.

--edit
Garmin Express wykrywa ale twierdzi, że nie obsługuje tego urządzenia.
maciejza
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz, 15 lut 2018 18:32

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez GPS Maniak » Cz, 15 lut 2018 18:41

Zapewne w Windowsie masz zablokowane pokazywanie folderów ukrytych i systemowych.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez maciejza » Cz, 15 lut 2018 20:29

nie to nie to.
po podlaczeniu widzi tylko kartę pamięci (o ile włączę w astro "mass storage mode"), a nie widzi tej wbudowanej w urządzenie.
maciejza
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Cz, 15 lut 2018 18:32

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez roro » Cz, 15 lut 2018 20:32

maciejza napisał(a):nie to nie to.

Zrób reset odbiornika.
roro
Bywalec
 
Posty: 409
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: GPS Garmin Astro 220 oraz DC 30

Postprzez GPS Maniak » Cz, 15 lut 2018 21:15

maciejza napisał(a):po podlaczeniu widzi tylko kartę pamięci (o ile włączę w astro "mass storage mode"), a nie widzi tej wbudowanej w urządzenie.

Sorry. Dopiero teraz zorientowałem się że najprawdopodobniej chodzi o sprzęt z nieco innej epoki (w sensie produktów Garmina), więc podejrzewam, że to odpowiednik 60CSX. W takim razie ... wszystko OK. Odbiornik nie ma systemu operacyjnego pozwalającego na mapowanie pamięci i dostęp do struktury plików. Ba! Coś takiego jak polish.gtt w tym urządzeniu nie istnieje. Języki są integralną częścią Firmwaru ładowanego do pamięci będącej odpowiednikiem ROM.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Poprzednia strona

Powrót do Na szlaku

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość