Błędy GPMapy (do wersji 2008.1 włącznie)

Tutaj można zgłaszać znalezione w GPMapie błędy oraz śledzić losy swoich raportów. Dział oficjalnie wspierany i moderowany przez Imagis.

Re: Zgloszenie

Postprzez wopozka » Wt, 12 sie 2008 11:30

Plezi napisał(a):P.S. mieszkam obecnie w Kutnie i widze ze pcPL jest tam mocno szczupla. Jesli ktos chetny wytlumaczylby mi lopatologicznie jak to zmienic to chetnie pomoge. Uzywam N95 Z GPMapa i pcPL
Pozdr


No najprosciej jesli bedziesz podsylal slady. Musisz w swoim mobile xt wylaczyc przyciaganie do drogi i wlaczyc zapis sladu. Potem przejechac sie po uliczkach ktorych brakuje, zgrac slady z komorki, obrobic je jakos (na przyklad od tad do tad taka droga, tu nie mozna skrecic zakaz itd) i podeslac. Powinno wystarczyc. Najlepiej poczytaj sobie tutaj http://ump.waw.pl/faq.html.
wopozka
Bywalec
 
Posty: 579
Dołączył(a): Cz, 18 paź 2007 9:48

Re: Zgloszenie

Postprzez Artur » Wt, 12 sie 2008 11:41

Plezi napisał(a):mieszkam obecnie w Kutnie i widze ze pcPL jest tam mocno szczupla. Jesli ktos chetny wytlumaczylby mi lopatologicznie jak to zmienic to chetnie pomoge.

Ponieważ obszar plock to "moja" działka to chętnie pomogę w pracy ze źródłami, ale dopiero po wakacjach. Na razie chętnie przygarnę wszelkie ślady zebrane jak wskazał post wyżej wopozka.

Pozdrawiam
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Postprzez Plezi » Śr, 13 sie 2008 11:23

Wiem ze UMP jest w innym watku wiec ostatnie nawiazanie :)

Czy slad wystarczy bez opisow jesli drogi istnieja w GP Mapa 2008.1? A dlaczego nie mozna po prostu przeniesc tego co jest w GP Mapie?
Plezi
Bywalec
 
Posty: 213
Dołączył(a): Śr, 16 lip 2008 15:20
Lokalizacja: Kutno/Warszawa

Postprzez frasun » Śr, 13 sie 2008 11:27

Plezi napisał(a):A dlaczego nie mozna po prostu przeniesc tego co jest w GP Mapie?

Bo my tacy dziwni jesteśmy i nie chcemy podkradać cudzej pracy. :?
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3776
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez Plezi » Śr, 13 sie 2008 12:17

To akurat nie jest dziwne
understood
Plezi
Bywalec
 
Posty: 213
Dołączył(a): Śr, 16 lip 2008 15:20
Lokalizacja: Kutno/Warszawa

Postprzez henski » Pt, 15 sie 2008 12:00

KARWIA, KROKOWA, JASTRZĘBIA GÓRA... CNE 2008 NT znajduje je bez problemu ale rodzimy produkt wymaga wiedzy o przynależności administracyjnej.

W moim Nuvi nie ma problemów z wyszukaniem tych miejscowości...
Pozdrawiam
Henryk

Nuvi 760 + CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL, GPMapa 2010.3, GPMapa Topo 2009,
Samsung Galaxy SII + MapaMap, Automapa
henski
 
Posty: 23
Dołączył(a): Pt, 04 kwi 2008 18:17
Lokalizacja: Grudziądz

Postprzez frasun » Pt, 15 sie 2008 12:17

h2o napisał(a):Dotyczy: brak miejscowości

Spróbuj Dokąd? -> Miasto! Nie używaj do wyszukiwanie małych mieścin Dokąd? -> Adres, ponieważ GPMapa nie ma ich w indeksie adresowym.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3776
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez ggolikPL » Pt, 15 sie 2008 12:23

ja odkrylem fajny motyw
GP mapa ma stare ulozenie ulic na glowniej krzyzowce mojego miasta
" Krzyż Wielkopolski " Poznańska , Wojska Polskiego , Walki młodych < ktorej juz nie ma z 10 lat > bo zamiast niej jest Drawska , ale za to dodali jakies przedszkole gminne ktore jest nowe i kilka nowych ulic ktore zostaly dodane kilka lat temu .
ale smieszne jest to ze w City Navigator jest skrzyzowanie
Poznańska , Wojska Polskiego , Drawska < tylko ze nie sa opisane , ale skrzyzowanie jest zrobione dobrze >
ja to ja, a navi to 760
ggolikPL
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pt, 15 sie 2008 11:57

Postprzez frasun » Pt, 15 sie 2008 12:28

ggolikPL napisał(a):" Krzyż Wielkopolski " Poznańska , Wojska Polskiego , Walki młodych < ktorej juz nie ma z 10 lat > bo zamiast niej jest Drawska , ale za to dodali jakies przedszkole gminne ktore jest nowe i kilka nowych ulic ktore zostaly dodane kilka lat temu .

Fajne info. Dzielisz się refleksjami, czy zgłaszasz błąd?
Jeśli ma to być formalne zgłoszenie, to prosiliśmy kilkukrotnie o podawanie go w formie ułatwiającą dalszą obróbkę przez Imagis.

_________________________________________________________
Z G Ł O S Z E N I E.
Lokalizacja: Nowy Sącz
Współrzędne zgłaszanego błędu: N49.62473 E20.69524
Opis faktycznej sytuacji drogowej: We wskazanej powyżej lokalizacji ulica Bulwar Narwiku przechodzi pod ulicą Lwowską (Lwowska w tym fragmencie przebiega wiaduktem).
Opis błędu GPMapy: Wg GPMapy jest tam prawdopodobnie skrzyżowanie umożliwiające skręt w prawo lub lewo co faktycznie jest niemożliwe.
Zrzut ekranowy: Pokazuje przykładowy, niemożliwy do wykonania skręt w lewo w ulicę Lwowską.

Obrazek

Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3776
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez h2o » Pt, 15 sie 2008 16:58

frasun napisał(a):
h2o napisał(a):Dotyczy: brak miejscowości

Spróbuj Dokąd? -> Miasto! Nie używaj do wyszukiwanie małych mieścin Dokąd? -> Adres, ponieważ GPMapa nie ma ich w indeksie adresowym.
Pozdrawiam,

no w ten sposób działa.
Krzysiek

w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP +PL Topo 2013.30
na stanie: nuvi 255WT+UMP
Avatar użytkownika
h2o
Bywalec
 
Posty: 491
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 19:14
Lokalizacja: Poznań

Postprzez frasun » Pt, 15 sie 2008 17:56

h2o napisał(a):no w ten sposób działa.

Wygląda na to, że przydałaby się lektura instrukcji obsługi. ;)
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3776
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez h2o » Pt, 15 sie 2008 17:57

nie ma tu czegoś takiego ;-)

! Teraz to nawet znalazło mi te nieszczęsne Jadowniki Rycerskie :o

patrz tu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=3834
Krzysiek

w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP +PL Topo 2013.30
na stanie: nuvi 255WT+UMP
Avatar użytkownika
h2o
Bywalec
 
Posty: 491
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 19:14
Lokalizacja: Poznań

imagis

Postprzez ivan » So, 16 sie 2008 20:13

swoją drogą imagis bierze pieniądze za waszą pracę.przecież oni mogli by się ruszyć i sprawdzić co sie pozmieniało.jeśli im się zdaje że ktoś za nich odwali robotę to podziwiam.
uważam że jeżeli czerpią dane z waszych postów to mapy dla was powinny być za free.
pozdrowienia dla wszystkich garniaków
ivan
Newbie
 
Posty: 7
Dołączył(a): Wt, 17 cze 2008 20:11

Re: imagis

Postprzez grzel » So, 16 sie 2008 20:54

ivan napisał(a):uważam że jeżeli czerpią dane z waszych postów to mapy dla was powinny być za free.


Za free to raczej nie, ale jakiś upust przy zakupie byłby mile widziany. :)
Garmin Nuvi 250W + UMP-pcPL
grzel
 
Posty: 23
Dołączył(a): N, 27 lip 2008 13:04

Postprzez beetle-m » So, 16 sie 2008 21:00

Przypominam. W tym temacie przyjmowane są tylko zgłoszenia błędów.
Żale i skargi przyjmuje prezes tu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=3 ... ght=imagis
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6692
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Błędy GPMapy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość