Błędy GPMapy (do wersji 2008.1 włącznie)

Tutaj można zgłaszać znalezione w GPMapie błędy oraz śledzić losy swoich raportów. Dział oficjalnie wspierany i moderowany przez Imagis.

Postprzez nocnyMarek » Cz, 21 sie 2008 21:02

jarek_101 napisał(a):ulica Watoły krzyżuje sie z ulicą niepodległosci w tym samym miejscu co ulica boh. westerplatte
Opis błędu GPMapy: Wg GPMapy to sa dwa odrębne skrzyżowania a w rzeczowistości jest jedno

Tu byłbym ostrożny w nazywaniu tego błędem. Osie ulic Watoły i Westeplatte są nieco przesunięte,
na tym skrzyżowaniu przecinają się raczej ich prawe krawędzie. Żeby skręcić z Watoły w Westerplatte
trzeba przejechać kilka (3-5) metrów Bytkowską.

jarek_101 napisał(a):skret w prawo z ulicy bytkowskiej na ulice telewizyjna odbywa sie na skrzyżowaniu
Opis błędu GPMapy: Wg GPMapy mozna jest tam dodatkowa droga dla prawoskrętu

Tu też się do końca nie zgodzę, w prawo jest osobny pas ruchu, a między 'prosto' i 'w prawo'
jest wysepka na której stoi sygnalizator dotyczący kierunku prosto i w lewo.
Sytuacja na mapie jest nieco przerysowana w skali, ale jednak jest osobny pas
ruchu z jednokierunkowym skrótem omijajacym 'główne' skrzyżowanie
Palmax & AM3/4/5/6, NE, /Sygic, AP, N2/9, OM-free
Avatar użytkownika
nocnyMarek
Bywalec
 
Posty: 607
Dołączył(a): Śr, 21 mar 2007 21:17
Lokalizacja: Silesia

Postprzez h2o » Śr, 27 sie 2008 15:39

ZGŁOSZENIE

GPMapa 2008.1

Dotyczy: Rondo zamiast skrzyżowania
Pozycja: N52 54.835 E17 22.032

Skrzyżowanie dróg: 194 i 241

[EDIT]
I jeszcze jedno. Nie wiem czy to błąd GPMapy czy błąd nuvi 255W (firmware 3.10). Jadąc w kierunku Poznania jak pokazuje ślad, nawigacja prawidłowo podświetla trasę ale podpowiadacz manewru podaje odległość do skrętu/odbicia w LEWO! a nie w prawo jak prowadzi zjazd do 92 z 434.

Obrazek
Ostatnio edytowano Śr, 27 sie 2008 17:34 przez h2o, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiek

w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP +PL Topo 2013.30
na stanie: nuvi 255WT+UMP
Avatar użytkownika
h2o
Bywalec
 
Posty: 491
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 19:14
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Znery » Śr, 27 sie 2008 15:49

To ja też dorzucę tu powinno być rondo
N51.84931 E18.26174
pozdrawiam Sławek
_ _ _ _ _ _
UMP-pcPL; Nuvi 56LM
Znery
Bywalec
 
Posty: 167
Dołączył(a): So, 26 lip 2008 10:11
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Plezi » Pn, 01 wrz 2008 13:50

ZGLOSZENIE
Lokalizacja: Zgierz
Wspolrzedne: N 51.87249 E 19.40807
Opis Faktycznej sytuacji: Znajduje sie stacja paliw Shell
Opis bledu: Wydaje mi sei ze do niedawna na GP bylo tam BP a w tej chwili nie ma juz niczego. Na UMP wlasciwie jest Shell
Obrazek
Plezi
Bywalec
 
Posty: 213
Dołączył(a): Śr, 16 lip 2008 15:20
Lokalizacja: Kutno/Warszawa

Postprzez Gradory » Pn, 01 wrz 2008 16:28

Garmin czyta ten wątek?
Garmin nüvi 205, Garmin Dakota 20, Garmin Montana 610, smartfon
Gradory
Bywalec
 
Posty: 453
Dołączył(a): Cz, 07 lut 2008 21:31
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez frasun » Pn, 01 wrz 2008 16:50

Gradory napisał(a):Garmin czyta ten wątek?

A po co Ci Garmin? Przecież Garmin nie robi GPMapy.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3777
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez Gradory » Pn, 01 wrz 2008 19:48

frasun napisał(a):
Gradory napisał(a):Garmin czyta ten wątek?

A po co Ci Garmin? Przecież Garmin nie robi GPMapy.
Pozdrawiam,


No to IMAGIS. Garmin jednak sprzedaje te mapy przez swoich przedstawicieli.

Więc pytanie: czy IMAGIS czyta ten wątek?
Garmin nüvi 205, Garmin Dakota 20, Garmin Montana 610, smartfon
Gradory
Bywalec
 
Posty: 453
Dołączył(a): Cz, 07 lut 2008 21:31
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez wanmic1 » Pn, 01 wrz 2008 19:53

Gradory napisał(a):Więc pytanie: czy IMAGIS czyta ten wątek?

Tak, jest Olaf i JulitaG

http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=9 ... &start=210

Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych :)
wanmic1
Bywalec
 
Posty: 481
Dołączył(a): N, 20 sty 2008 15:15
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez frasun » Pn, 01 wrz 2008 19:53

Gradory napisał(a):Więc pytanie: czy IMAGIS czyta ten wątek?

Czyta.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3777
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez nocnyMarek » Pn, 01 wrz 2008 19:53

A Ty?
... bo gdybyś czytał nie zadawałbyś tego pytania 8)
Palmax & AM3/4/5/6, NE, /Sygic, AP, N2/9, OM-free
Avatar użytkownika
nocnyMarek
Bywalec
 
Posty: 607
Dołączył(a): Śr, 21 mar 2007 21:17
Lokalizacja: Silesia

Postprzez h2o » Cz, 04 wrz 2008 19:43

GP Mapa 2008.1

Menu: aktualna pozycja / POSTERUNKI POLICJI.

POSTERUNKI POLICJI
jest nieaktywne gdy włączona jest CNE. Z UMPem pracuje poprawnie ale GP i CNE dezaktywuje tą opcje. A miało pracować wszystko razem bez "ząbków" tymczasem wyszukiwanie najbliższych obiektów też szwankuje. Np. najbliższe lodowisko Poznania jest gdzieś w Niemczech ;-)

Proponuję to sprawdzić i może jakiś bezpłatny upgrade dla użytkowników 8)
Krzysiek

w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP +PL Topo 2013.30
na stanie: nuvi 255WT+UMP
Avatar użytkownika
h2o
Bywalec
 
Posty: 491
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 19:14
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Antek » So, 13 wrz 2008 7:38

To i ja dołożę do pieca :wink: GPMapa 2008.1
Lokalizacja Łódź N51 48.160 E19 22.099
Jadąc z Aleksandrowa do Łodzi ul. Aleksandrowską nie ma zjazdu w lewo w ulice Szczecińską. Konia z rzędem temu co opracował tę mapę, jak skręci - przepraszam czołgiem się da :?
Pozdrawia Antek
Etrex Vista; StreetPilot c510; Colorado 300; Edge 800
http://www.galeria.cyfrowe.pl/author.php?aid=2982
http://www.youtube.com/user/MrAntoniatom
Avatar użytkownika
Antek
 
Posty: 46
Dołączył(a): Pn, 25 sie 2008 12:09
Lokalizacja: Łódź

nowa wersja gp mapy

Postprzez ivan » Śr, 17 wrz 2008 20:06

po co zgłaszacie błędy gp mapy 2008.1 jak jest wersja 2008.2
trzeba sprawdzić czy wasze posty przyniosły skutek.
pozdrowienia
ivan
Newbie
 
Posty: 7
Dołączył(a): Wt, 17 cze 2008 20:11

Postprzez arczewski » Cz, 18 wrz 2008 7:55

Dziwne, bo na oficjalnej stronie GPMapy piszą, że najnowszą wersją jest 2008.1
arczewski
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Śr, 23 lip 2008 8:55

nowa mapa

Postprzez ivan » Cz, 18 wrz 2008 22:39

poczekaj pare dni i zobaczysz.
pozdrowienia
ivan
Newbie
 
Posty: 7
Dołączył(a): Wt, 17 cze 2008 20:11

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Błędy GPMapy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość