Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Tutaj można dyskutować na temat błędów w UMP-pcPL przed zgłoszeniem ich w oficjalnym systemie Flyspray.

Moderatorzy: frasun, Artur, Alf/red/

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez h2o » Śr, 28 lip 2010 19:39

Czasem coś się przytnie albo są problemy na łączach. Też tak czasem mam. Trzeba poczekać. Teraz possałem aktualizacje obu map i wszystko jest OK.
Krzysiek

w schowku: nuvi 2497LMT+CNE LifeTime + UMP-pcPL
na ryby: Oregon 650 + VMAP +PL Topo 2013.30
na stanie: nuvi 255WT+UMP
Avatar użytkownika
h2o
Bywalec
 
Posty: 492
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 19:14
Lokalizacja: Poznań

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Mariusz65 » Śr, 28 lip 2010 20:09

U mnie ogonkowa poszła a TOPO w dalszym ciągu nie chce!
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4466
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez EGON » Cz, 29 lip 2010 4:39

A u mnie, nawet pomimo ponownej instalacji, nadal error. Zainstalowały się niby normalnie, ale przy aktualizacji error.
Wersja ogonkowa i TOPO.
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490 + UMP pcPL + CNE
Xiaomi Redmi 3 Pro Android 5.1.1
Avatar użytkownika
EGON
Bywalec
 
Posty: 1157
Dołączył(a): So, 26 kwi 2008 15:53
Lokalizacja: Wrocław

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Mariusz65 » Cz, 29 lip 2010 7:19

Ja dziś sprawdzałem na drugim komputerze i update TOPO nadal nie idzie!

Tylko, że chyba nikt tego nie czyta ;-)
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4466
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Alf/red/ » Cz, 29 lip 2010 11:02

Mariusz65 napisał(a):TOPO w dalszym ciągu nie chce!

Chce chce, tylko ma błąd na koniec. Info poszło do odpowiedniej osoby.

Mariusz65 napisał(a):Tylko, że chyba nikt tego nie czyta ;-)

No przecież mówiłem, że tu nie jest dobre miejsce dla szybkich alarmów.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1094
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Mariusz65 » Cz, 29 lip 2010 11:05

A gdzie jest dobre? ;-)
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4466
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Scubany » Cz, 29 lip 2010 20:32

Może ludzie czytają Jak zgłaszać i ze zdania:
ewentualnie skontaktuj się e-mailem albo na forum o urządzeniach Garmin

wybierają forum garmina :D Nie doczytując:
Tak czy owak uważamy, że system zgłoszeniowy FlySpray jest obecnie najlepszą i zalecaną formą zgłaszania wszystkich poprawek

;)
Aktualnie:
Motywator wycieczek wszelakich - GPSmap 62s + różniste mapki (UMP-pcPL topo, mapy GPS Maniak'a)
Motywator wysiłku fizycznego - Forerunner 305

Był:
GPSmap 60CSx + GPMapa TOPO 2009
Avatar użytkownika
Scubany
Bywalec
 
Posty: 100
Dołączył(a): Pn, 15 cze 2009 13:00
Lokalizacja: Silesia

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Mariusz65 » Pt, 30 lip 2010 19:09

No i w dalszym ciągu problemy z aktualizacją UMP!
Czy faktycznie mam to zgłosić na Flyspray?

Przeinstalowałem nawet mapy bo dziś rano w pracy było dobrze i myślałem, że na domowym coś mam nie tak...
Załączniki
Błąd Update.jpg
Błąd update UMP
Błąd Update.jpg (43.64 KiB) Przeglądane 5022 razy
Ostatnio edytowano Pt, 30 lip 2010 21:13 przez Mariusz65, łącznie edytowano 2 razy
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4466
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Zachu » Pt, 30 lip 2010 20:07

Ciężko teraz będzie bo dyrekcja się urlopuje.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7693
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Mariusz65 » Pt, 30 lip 2010 21:14

Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4466
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

UMP-Wrocław zawiesza nuvi?

Postprzez Janusz_ » So, 28 sie 2010 23:17

Witam!

Jak w temacie. Obserwuję od jakiegoś czasu (mniej więcej od dwóch miesięcy), mój nuvi760 zawiesza się,
gdy nawiguję nim po Wrocławiu - poza miastem i w trasie (po Polsce ok. 2500 km) działa bez zarzutu.
Zdarza się to najczęściej raz podczas jazdy po mieście, chociaż dzisiaj zawiesił mi się w dwóch miejscach
(Bardzka/Armii Krajowej oraz Most Uniwersytecki).
Pozostałe moje mapy bez zarzutu działają we Wrocławiu, więc to będzie coś z arkuszem wrocławskim.
Czy ktoś może potwierdzić podobne zachowanie?
Pozdrawiam
Janusz

|| Nuvi 760 | UMP pcPL | CNE nüMaps Lifetime | OSMapaPL || Sygic ||
Avatar użytkownika
Janusz_
Bywalec
 
Posty: 154
Dołączył(a): Wt, 26 sie 2008 13:05

Re: UMP-Wrocław zawiesza nuvi?

Postprzez Magnoom » N, 29 sie 2010 9:39

Pod koniec maja 2010, gdy jeździłem po Wrocławiu też mi się nuvi 760 zawiesił dwukrotnie... czego nie łączyłem wtedy z tym arkuszem, ale faktycznie od tamtej pory pracuje bez zarzutu (a ja we Wrocławiu nie byłem). Może posymuluję dzisiaj trochę i coś się znajdzie.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS: Góry_PL, UMP-pcPL-topo oraz Okolice Bełchatowa
Nuvi 760 + GA27C: GPMapa 2007.3, CNE NT 2009, UMP-pcPL; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1754
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Janusz_ » Pn, 30 sie 2010 11:32

Magnoom: i jak testy? ;-)
Pozdrawiam
Janusz

|| Nuvi 760 | UMP pcPL | CNE nüMaps Lifetime | OSMapaPL || Sygic ||
Avatar użytkownika
Janusz_
Bywalec
 
Posty: 154
Dołączył(a): Wt, 26 sie 2008 13:05

Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL

Postprzez Magnoom » Wt, 31 sie 2010 8:51

Na razie działa bez problemów. Pobawię się dzisiaj jeszcze w wolnej chwili.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS: Góry_PL, UMP-pcPL-topo oraz Okolice Bełchatowa
Nuvi 760 + GA27C: GPMapa 2007.3, CNE NT 2009, UMP-pcPL; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1754
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Problem z wysłaniem UMP-pcPL do urządzenia

Postprzez pelsta » Pn, 20 wrz 2010 18:25

Witam,
Dzisiaj zaktualizowałem UMP-pcPL ni do wersji 20Sep10. Zaznaczyłem obszar samej Polski i próbowałem wysłać ją do urządzenia przy pomocy MapSource 6.13.7 ge, przy czym nie podłączałem samego urządzenia lecz wybrałem opcję dysku twardego - jak zwykle to robię.
Niestety ponawiane próby kończą się komunikatem o błędzie:
komunikat.png

O dziwo, wysłanie tej mapy za pomocą MapSource 6.16.2 też na dysk twardy zakończyło się powodzeniem.

Z ciekawości sprawdziłem też, że wysłanie UMP-pcPL to 20Sep10 przy pomocy MapSource 6.13.7 ge zakończyło się powodzeniem.

Mam zatem pytanie: Czy najnowsze wersje UMP-pcPL ni nie będą już współpracowały z MS6.13.7?
Avatar użytkownika
pelsta
Bywalec
 
Posty: 890
Dołączył(a): Pt, 04 sty 2008 16:52
Lokalizacja: Kęty

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Błędy UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość