Update UMP-pcPL - problem

Tutaj można dyskutować na temat błędów w UMP-pcPL przed zgłoszeniem ich w oficjalnym systemie Flyspray.

Moderatorzy: frasun, Artur, Alf/red/

Brak aktualizacji UMP

Postprzez EGON » Cz, 20 sie 2015 6:35

Witam,

Czy ktoś jeszcze ma problem z aktualizacją UMP? Ostatnia aktualizacja pełnej wersji, jest z 18 sierpnia.
Strona http://ump.waw.pl też nie działa.
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490 + UMP pcPL + CNE
Xiaomi Redmi 3 Pro Android 5.1.1
Avatar użytkownika
EGON
Bywalec
 
Posty: 1157
Dołączył(a): So, 26 kwi 2008 15:53
Lokalizacja: Wrocław

Re: Brak aktualizacji UMP

Postprzez Ajger » Cz, 20 sie 2015 7:15

Właśnie włączyłem aktualizację. Pobiera pliki z 18.08, a strona też mi nie działa.
Pozdrawiam Jano

Garmin: Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS
Smartphone: Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Obrazek
Avatar użytkownika
Ajger
Bywalec
 
Posty: 853
Dołączył(a): Wt, 13 lis 2007 8:07
Lokalizacja: Nowa Sarzyna 50°19'N, 22°20'E

Re: Brak aktualizacji UMP

Postprzez Zachu » Cz, 20 sie 2015 21:59

Jest awaria i są urlopy. Do Września można odpoczywać.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Update UMP-pcPL - problem

Postprzez Mariusz65 » Cz, 26 lis 2015 10:14

Zaktualizowałem dzisiaj UMP ogonkową i pełną w pracy przy pomocy paczek ZIP (rsync jest tu blokowane). Daty na stronie UMP to 25 i 26 listopada a w MapSource nadal 19 i 20 listopada...
Paczki do pobrania nie są zaktualizowane czy to u mnie jakiś problem?
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4468
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Update UMP-pcPL - problem

Postprzez Zachu » Pt, 27 lis 2015 9:04

Już poprawione.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Brak bazy adresowej

Postprzez Xysiu » N, 13 gru 2015 0:00

Witam,

Od dłuższego czasu używam UMP-pcPL w Nuvi 2460 i bardzo sobie chwalę. Dziś ściągnąłem aktualna wersje (06.12.2015) do odbiornika i jest problem - nie moge znajsc zadnego adresu ani miasta (Nie znaleziono wyników). Probowalem wszystkich wersji - z ogonkami i bez, PL i EU - jest to samo. Udalo mi sie sciagnac wersje ktora mialem do dzisiaj - z 19.10.2015 i tam wszystko działa. Czy ktos moze potwierdzić problem?

Pozdrawiam,

Krzysiek
Xysiu
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt, 03 sie 2010 22:04

Re: Brak bazy adresowej

Postprzez Castel 899 » N, 13 gru 2015 3:15

?? Dziś - 12 grudnia - ściągnąłeś "aktualną" z 6 grudnia ? To jak Ty ściągasz ?
Masz tu adres znaleziony na UMP 12gru15:
Adresy z 12 grudnia 2015.JPG
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.20, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 425
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Brak bazy adresowej

Postprzez Xysiu » N, 13 gru 2015 7:10

Czesc,

Tak dzis, sciagnalem mape z 6.12. Zobacz co napisalem - pisze o Nuvi 2460 i tym, ze probowalem wszystkie wersje to znaczy, ze sciagam plik gmapsupp.img a z tego co sie orientuje ma on pewne opoznienia w stosunku do daty ktora jest w 2 kolumnie tej tabelki:

http://ump.waw.pl/wszystkie.html

Data pliku gmapsupp.img z ZIPa jest z 06.12.2015 r.

I nie chodzi mi o to, ze nie ma adresow widocznych na mapie w urzadzeniu a tymbardziej na wersji PC - to jest jak zwykle, sa miejscowosci itp. Jak wyszukuje w urzadzeniu opcją "Dokąd->Adres->Literuj miasto" to nie znajduje nic. I nie mowie tu o wsiach czy malych miastach bo te adresow moga nie miec ale o czymkolwiek wielkosci np. Bydgoszczy.

Z tego archiwum:

http://ump.jacek.it.pl/mapy/archive/GMAPSUPP-EU-OG/

Wrocilem do poprzedniej wersji z 19.10 z ogonkami (wprawdzie cala Europa ale nie ma to znaczenia) i chodzi poprawnie - adresy wyszukuje.

Btw. w ww. archiwum datowanie jest OK - nazwa pliku z data zgadza sie z zawartoscia i najnowszy plik -current (na teraz) jest wlasnie z 06.12.

Pozdrawiam,

Krzysiek
Xysiu
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt, 03 sie 2010 22:04

Re: Update UMP-pcPL - problem

Postprzez Zachu » N, 13 gru 2015 9:24

Źle się wyprodukowało. Nowa możliwe że będzie poprawna.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Brak bazy adresowej

Postprzez Castel 899 » Pn, 14 gru 2015 2:30

Xysiu napisał(a):... sciagam plik gmapsupp.img
Cześć!
A nie masz/ nie lubisz Update(ra) UMP ? On wcale nie wymaga aktualizacji co kilka dni.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.20, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 425
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Update UMP-pcPL - problem

Postprzez jackuc » Śr, 27 sty 2016 18:47

Witam
nie wiem co się stało, ale od kilku dni nie mogłem pociągnąć aktualizacji przez Update_UMP-pcPL_rsync, wyskakiwał błąd. Odinstalowanie i ponowna instalacja nie pomogły. Dotychczasowa ścieżka to C:\Program Files\Garmin\UMP-pcPL , system to Vista. Działa dopiero po zainstalowaniu w C:\Garmin\UMP-pcPL (wersja pełna, samochodowa z ogonkami)

Aby mieć porządek na dysku jak mogę przywrócić instalację do Program Files ?

Pozdrawiam
Jacek
Nuvi310, Nuvi 1490T, Nuvi 3590
CNE, UMP-pcPL
jackuc
Bywalec
 
Posty: 202
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 12:56

Re: Update UMP-pcPL - problem

Postprzez Zachu » Śr, 27 sty 2016 18:53

Jeśli nic nie kasowałeś to w katalogu masz plik instal.bat i skorka.bat
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Update UMP-pcPL - problem

Postprzez jackuc » Śr, 27 sty 2016 19:09

Tamtą instalację skasowałem a teraz pomimo zaznaczenia Dociągnij mapę oraz zainstaluj UMP-pcPL w MapSource Base Camp jej nie widzi... :(

EDIT:

ok spojrzałem że stronę wcześniej Michal N miał ten sam problem i tak jak i jemu i mi udało się znalaźć pomoc w poście @beetle-m. z tego tematu:
viewtopic.php?f=15&t=8735 :D

Na koniec tylko kliknąłem pliki install i skórka bat i BC widzi mapę :D
Jacek
Nuvi310, Nuvi 1490T, Nuvi 3590
CNE, UMP-pcPL
jackuc
Bywalec
 
Posty: 202
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 12:56

Re: Update UMP-pcPL - problem

Postprzez Castel 899 » Pn, 31 lip 2017 0:08

Może nie najlepiej wybrałem temat do podpięcia się, bo Problemu nie mam.
Do rzeczy (nie mylić z gazetą :)) :
Po jak długiej przerwie aktualizacja bardziej katuje serwer UMP niż instalacja od nowa ?
"1 miesiąc" podany tutaj http://ump.waw.pl/wszystkie.html nie jest odpowiedzią ma moje pytanie, bo dotyczy pliku wsadowego do odbiornika,
a mnie chodzi o aktualizację w kompie.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.20, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 425
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Update UMP-pcPL - problem

Postprzez Zachu » Pn, 31 lip 2017 7:20

Ciężko określić termin. Aktualizując ściągasz tylko zmienione pliki, czyli jeśli się wszystkie zmienią to równie dobrze możesz ściągnąć na nowo. Teraz zgaduj jakie się zaktualizowały? :)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Błędy UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość