Błędy UMP-pcPL - ZREALIZOWANE

Tutaj można dyskutować na temat błędów w UMP-pcPL przed zgłoszeniem ich w oficjalnym systemie Flyspray.

Moderatorzy: frasun, Artur, Alf/red/

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez h007 » N, 15 gru 2013 19:48

Nie jestem pewien czy to błąd UMP. Chodzi o łącznik
http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=18&lat=52.22289&lon=20.9874&layers=B000000FFTFF&mlat=52.22341&mlon=20.98738
Routing na stronie www działa, korzystając z Dakoty dla profilu samochodowego nijak nie da się przejechać tym łącznikiem. Próbowałem różnych ustawień i nic. Mógłby to ktoś sprawdzić?
Dakota 20, UMP-pcPL, PL_TOPO | Nuvi 2545LMT
Forerunner 110
Avatar użytkownika
h007
Bywalec
 
Posty: 427
Dołączył(a): So, 01 paź 2011 18:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Castel 899 » N, 15 gru 2013 23:48

Gdy wybieram Preferencje trasy > Krótszy czas (czytaj: Drogami głównymi :D )to faktycznie objeżdża Rondo Zawiszy. W pozostałych przypadkach (Mniej paliwa, Najkrótsza) korzysta do zawracania z tego łącznika. Zatem to nie jest sprawa mapy. Sorki za podejrzenia - na pewno masz aktualną?
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.20, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 424
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez h007 » Pn, 16 gru 2013 1:33

Mapa z przed trzech dni, więc można uznać że aktualna. W Dakocie ustawienie 'Czas po drogach' lub 'Dystans po drogach' daje ten sam efekt - trzeba objechać rondo Zawiszy. Prawdopodobnie to jakaś ułomność routingu Dakoty.
Dakota 20, UMP-pcPL, PL_TOPO | Nuvi 2545LMT
Forerunner 110
Avatar użytkownika
h007
Bywalec
 
Posty: 427
Dołączył(a): So, 01 paź 2011 18:13
Lokalizacja: Warszawa

Re: Węzeł Czerniewice A1/S10

Postprzez Mariusz65 » Pn, 23 gru 2013 10:15

:idea: Jak by ktoś jechał nowo oddanym odcinkiem A1, to może podrzucić ślady z odcinka pomiędzy węzłami Czerniewice – Ciechocinek!
Od Ciechocinka do Pikutkowa (Włocławek Zachód) sam dzisiaj ogarnę.

PS
Jeśli ktoś się wybiera w podróż A1 i boi się korków we Włocławku na brakującym odcinku między Kowalem a Pikutkowem, to może rozważyć taki wariant:
:arrow: http://trasy.ump.waw.pl/?hl=pl&loc=52.6 ... &df=0&re=0
Tylko dla aut osobowych. Na forum autostradowym piszą, że jest tam luźniej.
Chociaż we Włocławku powinno być już dużo lepiej. Jedzie się teraz Aleją Królowej Jadwigi i ul. Kruszyńską a nie wciąż remontowanym odcinkiem DK 1.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4462
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Węzeł Czerniewice A1/S10

Postprzez Zachu » Pn, 23 gru 2013 17:53

E, widziałeś żeby to kogo interesowało? :)
Tu masz oficjalny komunikat z obrazkiem http://www.gddkia.gov.pl/pl/a/13870/Zmi ... owej-nr-91
Tamtędy przez wioski może i krócej ale z filmu to 3/4 teren zabudowany i z kombajnem się nie miniesz ;)
Włocławek to teraz żadna przeszkoda. Gładki asfalt, trochę świateł, nic szczególnego.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7671
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Węzeł Czerniewice A1/S10

Postprzez Mariusz65 » Pn, 23 gru 2013 18:49

Zachu napisał(a):E, widziałeś żeby to kogo interesowało? :)

Ja tam swoje zrobiłem :wink: :arrow: http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?fs_track=22961

Zachu napisał(a):z kombajnem się nie miniesz ;)

Zanim kombajny wyjadą, to skończą do Kowala ;-)
Zachu napisał(a):Włocławek to teraz żadna przeszkoda. Gładki asfalt, trochę świateł, nic szczególnego.

Wracałem dziś z pracy przez węzeł Włocławek Zachód i jest dużo lepiej niż stanie w korku na jedynce :D
Trochę wąska jest ta droga przez las (odcinek DK 62) i lekko blokuje się rondo Falbanka N52.63502 E19.04517 ale tragedii nie ma.

Z kolei ta likwidacja węzła w Czerniewicach spowodowała, że blokuje się trochę rondo w Odolionie N52.87013 E18.75179. Światła trzymają ruch na skrzyżowaniu z DK 91 i duży korek od strony Aleksandrowa się czasami robi. Zrobili błąd, że nie dali tam dodatkowego pasa do lewoskrętu na Włocławek z 266 w 91. Może lepiej gdyby zjazdy z A1 skomunikowali zamiast 266 z drogą 91 i tam walnęli rondo…

No ale jak się człowiekowi polepszy to musi na coś narzekać ;-)
Teraz jazda to niebo a ziemia a na 91 (Ciechocinek – Włocławek) prawie pusto.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4462
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Węzeł Czerniewice A1/S10

Postprzez Castel 899 » Wt, 24 gru 2013 1:19

Żeby mieć Wasze powyższe dylematy, trzeba najpierw przejechać przez Węzeł Kowal . :mrgreen:
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.20, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 424
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Węzeł Czerniewice A1/S10

Postprzez Mariusz65 » Wt, 24 gru 2013 9:11

W dzisiejszej "pełnej" już jest OK.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4462
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez MaciekP » Śr, 25 gru 2013 15:53

Alternatywny dojazd do Marillevy 1400 przez serpentyny w gorach...niestety tak zwytkle prowadzi CNE....bardzo widokowo ale zbiera sie na wymioty
Załączniki
MARILlEVA1400.gdb
(68.17 KiB) Pobrane 117 razy
Forerunner 935 na codzień, Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1030 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30, Edge 1000
MaciekP
Bywalec
 
Posty: 540
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 19:18
Lokalizacja: Warszawa

Wodzisław Śląski

Postprzez Castel 899 » Cz, 29 maja 2014 1:04

Jak to się dzieje, że na UMP otwartej MS-em lub BC-em nazwa jest prawidłowa, przy wyszukiwaniu w odbiorniku Dokąd > Miasta - prawidłowa, a na mapie w odbiorniku ... "Wodzislaw Slaskie" ?
4 byki w jednej nazwie.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.20, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 424
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

routing Szczecin - Wrocław

Postprzez leszek_b22 » Pn, 02 cze 2014 13:25

Coś się dziwnego chyba dzieje z mapą UMP.
Planuję podróż do Kamienia Pomorskiego z Wrocławia. Droga obecnie prosta jak drut. Mapa pięknie pokazuje jak jechać. Żadnych niespodzianek w trasie. Po niedawnym oddaniu obwodnicy Skwierzyny jedzie się naprawdę komfortowo - żadnych miasteczek po drodze.

Ale w drodze powrotnej mapa NAKAZUJE bym jechał przez centrum Gorzowa Wielkopolskiego. To jest absolutnie bez sensu!!!
Używam Garmina wiele lat i mapy UMP też. Co to za jakieś "rewolucje", by jechać przez centrum wielkiego miasta, gdy obok są piękne "prawie autostrady"!!!???
Z czego to wynika?

Leszek
Ostatnio edytowano Pn, 02 cze 2014 18:21 przez sdsyc, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmiana działu
Ewolucja: 200 > 760 > 1490 > 2557
leszek_b22
 
Posty: 23
Dołączył(a): Wt, 30 kwi 2013 8:08

Re: routing Szczecin - Wrocław

Postprzez kaltam » Pn, 02 cze 2014 16:55

Kto kieruje ?
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
kaltam
Bywalec
 
Posty: 485
Dołączył(a): Śr, 19 wrz 2007 7:36

Re: routing Szczecin - Wrocław

Postprzez Zachu » Pn, 02 cze 2014 22:33

Drugi temat od góry. Podwieszony.
Jak zgłaszamy to z konkretami. W Ms też ucieka z obwodnicy?
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7671
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: routing Szczecin - Wrocław

Postprzez wodzirej » Wt, 03 cze 2014 1:02

Nuvi 2757 nawiguje po obwodnicy Gorzowa, Monterra też.
BTW, jeszcze rok temu buszowałem po powiecie kamieńskim zdobywając dla UMP setki POI od Świnoujścia do Mrzeżyna i Trzebiatowa. Wszystkie cztery szlaki turystyczne Świnoujście - Międzyzdroje, następnie Karsibór, 90% POI w Międzyzdrojach, Kamieniu i powiecie podesłałem, Wolin, Wisełka, Kołczewo, Międzywodzie, Dziwnów, Dziwnówek, prawie wszystkie ścieżki rowerowe, szlaki, etc, itd.... Miłego pobytu :)
Oregon 750, Nuvicam, Virb XE, vivosport
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1911
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: routing Szczecin - Wrocław

Postprzez leszek_b22 » Wt, 03 cze 2014 6:48

Nie pisałem w tym wątku o urządzeniu ale o mapie. Czyli po wejściu na stronę www wybrałem mapę, podałem trasę i na tym się skończyło. Mapa zaplanowała mi trasę Kamień Pomorski - Wrocław przez centrum Gorzowa. Nie wiem jak działa w urządzeniu, bo nie wgrywałem tej wersji mapy do urządzenia. Po prostu zobaczyłem, że mapa na stronie www planuje trasę głupio. I tyle.
Leszek
Ewolucja: 200 > 760 > 1490 > 2557
leszek_b22
 
Posty: 23
Dołączył(a): Wt, 30 kwi 2013 8:08

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Błędy UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość