Problemy z aktualizacją UMP-Topo

Tutaj można dyskutować na temat błędów w UMP-pcPL przed zgłoszeniem ich w oficjalnym systemie Flyspray.

Moderatorzy: frasun, Artur, Alf/red/

Problemy z aktualizacją UMP-Topo

Postprzez Piotruspan » Śr, 14 kwi 2010 10:58

Wgralem do nowego kompa mape ump-topo ze strony UMP:
48000009.zip /
torrent
74M z 13.04 16:13
Wgralem na pulpit,rozpakowalem, zainstalowalem w MapSource i mapa jest ok ale gdy klikam na ikonke :
"Update_UMP-pcpl_rsync
Plik wsadowy MS-DOS
2KB"

to pojawia sie nastepujacy komunikat; " Can not script file"C:\Documents and Settings\Pulpit\48000009\chec-MS-run.vbs" i mapa sie nie aktualizuje. Czy ktos moze mi powiedziec co robie zle?? Zalezy mi na tej wersji bo chce miec tylko mape Polski.
Pozdrawiam
Piotruspan
 
Posty: 76
Dołączył(a): Śr, 29 sie 2007 13:24
Lokalizacja: Rybnik

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez wojtek » Śr, 14 kwi 2010 11:13

Była na temat tego błędu rozmowa na liście ump.
Tak doraźnie powinoo zadziałać po dokonaniu następującej zmiany:
Otwórz notatnikiem plik Update_UMP-pcpl_rsync.bat (jest w katalogu mapy), znajdź zaraz na początku linijkę zaczynającą się od set gdziejestem=
wpisz w niej po znaku = ściezkę do katalogu Twojej mapy czyli:
set gdziejestem="C:\Documents and Settings\Pulpit\48000009\"
Powinno zadziałać
Inna sprawa to w dziwnym miejscu zainstalowałeś mapkę, na pulpicie .....?

W.
nuvi 215W, SP 2720
wojtek
Moderator
 
Posty: 1351
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 23:13
Lokalizacja: Poznań

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Alf/red/ » Śr, 14 kwi 2010 11:37

wojtek napisał(a):wpisz w niej po znaku = ściezkę do katalogu Twojej mapy czyli:
set gdziejestem="C:\Documents and Settings\Pulpit\48000009\"

A nawet wpisać jak docelowo:
Kod: Zaznacz cały
set gdziejestem="%~dp0"

a ja zaraz poszukam, dlaczego w zipie (na torrencie?) nie ma jeszcze tej zmiany.

EDIT poprawka - chodzi o brak pliku sprawdzającego, czy Mapsource aby nie działa. Już poprawiłem, ale ponieważ to naokoło by było, to po prostu dograj sobie takie pliczki do swojego katalogu, i powinno zadziałać.
Załączniki
totrzeba.zip
trzy pliki vbs
(1.3 KiB) Pobrane 263 razy
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1095
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Piotruspan » Śr, 14 kwi 2010 12:53

Zrobilem co mi radziles zmienilem ten wpis ale niestety nic sie nie zmienilo. Komunikat pojawia sie dalej taki sam. Musze Ci powiedziec , ze te sama wersje mam na innym kompie i jest ok. Tu zainstalowalem MS z GPmapa, zaktualizowalem MS pozniej sciagnalem UMP TOPO i dalej juz jak pisalem. Jakies inne sugestie??
Piotruspan
 
Posty: 76
Dołączył(a): Śr, 29 sie 2007 13:24
Lokalizacja: Rybnik

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Alf/red/ » Śr, 14 kwi 2010 13:16

to nie wpisu problem, ale tych pliczków
alternatywnie poczekaj do piątej i ściągnij nowego zipa, już tam powinny być.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1095
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Piotruspan » Śr, 14 kwi 2010 13:19

Alfredzie,
Dogralem tak jak mi radziles te 3 pliczki i teraz proces aktualizacji sie rozpoczyna i po chwili wyskakuje komunikat :"UMP-dawnload error".A moze wywalic UMP z rejestrow i sciagnac na nowo????? :(
Poczekam
Dziekuje za pomoc
pozdrawiam
Piotruspan
 
Posty: 76
Dołączył(a): Śr, 29 sie 2007 13:24
Lokalizacja: Rybnik

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Alf/red/ » Śr, 14 kwi 2010 15:36

Piotruspan napisał(a):"UMP-dawnload error"

A to już może być różnie, i poza naszym wpływem. Może masz firewall zbyt despotyczny? Może Twoja sieć tego protokołu (rsync) nie przepuszcza? Może...? nie wiem.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1095
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez PiK » Śr, 14 kwi 2010 17:27

alternatywnie poczekaj do piątej i ściągnij nowego zipa, już tam powinny być.

W paczce ściągniętej po 17 nadal nie ma tych plików. W moim przypadku oprócz tych 3 pliczków trzeba było jeszcze dograć rsync.exe i cygwin1.dll. Wziąłem je z katalogu z "drogowego" UMP-a. I jeszcze ok.vbs - wyświetlający komunikat że aktualizacja się powiodła.
W szufladzie - Vista, Colorado. Vista HCx poszła do ludzi. W użyciu - Nuvi 250W, Virb, Oregon 600, eTrex 30. Wycieczki rowerowe.
Avatar użytkownika
PiK
Bywalec
 
Posty: 183
Dołączył(a): Wt, 01 lip 2008 19:35
Lokalizacja: Wrocław

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Piotruspan » Cz, 15 kwi 2010 6:01

A teraz mam tak. Sciagnalem UMP-TOPO- zzipowane dalo sie , ale juz przy probie wyodrebniania plikow pojawia sie komunikat o bledzie :(
Piotruspan
 
Posty: 76
Dołączył(a): Śr, 29 sie 2007 13:24
Lokalizacja: Rybnik

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Zachu » Cz, 15 kwi 2010 7:58

Takie pytanie, czemu nie ściągacie instalatora?
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Piotruspan » Cz, 15 kwi 2010 9:07

Bo chce miec tylko Polske a instalator walnie mi calosc
:)
Piotruspan
 
Posty: 76
Dołączył(a): Śr, 29 sie 2007 13:24
Lokalizacja: Rybnik

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Zachu » Cz, 15 kwi 2010 9:22

Masz taką pewność bo już sprawdzałeś? Możesz się miło rozczarować ;)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Piotruspan » Cz, 15 kwi 2010 11:40

Dziekuje za informacje, sprobuje i dam znac
Pozdrawiam
Piotruspan
 
Posty: 76
Dołączył(a): Śr, 29 sie 2007 13:24
Lokalizacja: Rybnik

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez Piotruspan » Cz, 15 kwi 2010 11:52

Zrobilem tak jak radziles i wszystko chodzi super!!!!!!!!!!!!!!
Dziekuje
Pozdrawiam :D
Piotruspan
 
Posty: 76
Dołączył(a): Śr, 29 sie 2007 13:24
Lokalizacja: Rybnik

Re: Problemy z aktualizacja UMP-TOPO

Postprzez jeremihorn » Pt, 30 lip 2010 19:09

witam
nowicjusz składa głęboki ukłon w stronę Twórców!
ale mam jakiś problem od dwóch dni z aktualizacją ump topo - chciałbym się upewnić - podejrzewam bardziej problem z win7 albo inne po mojej stronie
wyświetla się bowiem takie cóś w czasie aktualizacji:
Obrazek
Jeremi
Wcześniej: summit, vista hcx, oregon 450 (ump), etrex 20 (ump)
Teraz: nuvi 3760 (ump), oregon 650 (ump), 64st (ump, pl topo 2018)
Avatar użytkownika
jeremihorn
Bywalec
 
Posty: 181
Dołączył(a): Wt, 23 cze 2009 9:53
Lokalizacja: Lublin

Następna strona

Powrót do Błędy UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron