Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

O serii 76, morskich GPSMAP, echosondach i radarach. Także o oprogramowaniu HomePort i mapach Bluechart oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na morzu, rzece czy jeziorze, na statku, jachcie czy kajaku.

Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

Postprzez woocasho » Śr, 05 gru 2012 16:23

Witam wszystkich ! Mam problem , posiadam starego etrexa i mam w nim zapisane kilkadziesiąt waypontów i chciałbym je zgrać jakoś na GPS w mojej echosondzie Lowrance HDS 7 touch , czy jest to możliwe ? jeśli tak to w jaki sposób ?
woocasho
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2012 21:51

Re: Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

Postprzez bombel » Śr, 05 gru 2012 18:13

Jest co najmniej kilka modeli "starych etrexów". Podaj proszę więcej konkretów.
[Vista HCx] + 2*[Nuvi 765T] + [Nuvi 1690 w rozsypce] + [UMP + rower]
bombel
Bywalec
 
Posty: 143
Dołączył(a): Śr, 29 lip 2009 11:34
Lokalizacja: POZ

Re: Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

Postprzez woocasho » Śr, 05 gru 2012 18:56

KUPIŁEM GO JAKOŚ 7-8lat temu to jeden z pierwszych etreksów nie ma żadnej literki (kolor żółty)
woocasho
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2012 21:51

Re: Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

Postprzez bombel » Śr, 05 gru 2012 19:46

To może inaczej: czy posiadasz kabel "etrex - komputer" ?

Jak nie, to trzeba zacząć od kabelka.
Ekran czarno-biały czy kolor? Jakie to ma gniazdo?
Albo to czarny/biały model na szeregówce (eTrex, eTrex H) albo już kolor na USB (eTrex Venture Cx, lub Ventrure HC).
[Vista HCx] + 2*[Nuvi 765T] + [Nuvi 1690 w rozsypce] + [UMP + rower]
bombel
Bywalec
 
Posty: 143
Dołączył(a): Śr, 29 lip 2009 11:34
Lokalizacja: POZ

Re: Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

Postprzez woocasho » Śr, 05 gru 2012 19:51

Widziałem jak trzeba wykonać samemu taki kabel nie jest na usb ... ekran jest czarno-biały Złącze do PC jest od góry jakaś cienka karta z pinami . Nie posiadam tego kabla muszę go wykonać .
woocasho
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2012 21:51

Re: Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

Postprzez GPS Maniak » Śr, 05 gru 2012 19:52

@bombel. Skoro nie ma opisu typu "venture" etc. to obstawiam, że to tradycyjny "żółtek" ze złączem RS.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

Postprzez woocasho » Śr, 05 gru 2012 19:53

woocasho
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2012 21:51

Re: Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

Postprzez Ajger » Cz, 06 gru 2012 10:46

No, czyli potrzeba zwykły kabel RS-232 na port szeregowy. Po podłączeniu do kompa waypointy powinny być dostępne do odebrania z garmina przez MapSource. Potem już z górki.
Pozdrawiam Jano

Garmin: Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS
Smartphone: Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Obrazek
Avatar użytkownika
Ajger
Bywalec
 
Posty: 853
Dołączył(a): Wt, 13 lis 2007 8:07
Lokalizacja: Nowa Sarzyna 50°19'N, 22°20'E

Re: Jak zgrać z Etrexa WAYPONTY do echosondy HDS

Postprzez Miszka » Wt, 08 sty 2013 9:50

Jak waypointów jest kilkadziesiąt nie wiem
czy nie szybciej będzie je przepisać :oops: z ekranu.
Michal
teraz Vista HCx ( UMP pcPL ) + Nuvi 765T Taiwan ( UMP pcPL, za granicą CNE2010.31, awaryjnie GPMapa 2010.3)
kiedyś Nuvi 200v2 ( UMP pcPL, CNE 2009 )
Miszka
Bywalec
 
Posty: 250
Dołączył(a): Pn, 28 kwi 2008 11:55
Lokalizacja: Mazowieckie


Powrót do Na wodzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron