mobile a ump

O nüvifone, seriach 10 i 20, iQue oraz aplikacjach nawigacyjnych Garmin StreetPilot, Mobile XT, Que i Mobile PC. Czyli o nawigacji Garmina w PDA i telefonach (w tym Andriod, iOS, Windows Mobile i Symbian) lub na przenośnych PC. Także o mapach cityXplorer i użytkowaniu GPSów w miejskim buszu.

Moderatorzy: wojtek, sdsyc, Spider

mobile a ump

Postprzez paputek11 » Śr, 13 lip 2011 13:36

posiadam nokie E 52 i chciałbym mieć aktualna mapę np ump czy jest możliwość wgrania samej mapy czy też muszę wrzucić do tego garmina?
paputek11
 
Posty: 21
Dołączył(a): Śr, 18 lut 2009 14:54
Lokalizacja: Jaworzno woj.śląskie

Re: mobile a ump

Postprzez Miszka » Cz, 14 lip 2011 14:39

Mapa UMP to tylko albo aż dane.

Do jej oglądania musisz mieć program.
Michal
teraz Vista HCx ( UMP pcPL ) + Nuvi 765T Taiwan ( UMP pcPL, za granicą CNE2010.31, awaryjnie GPMapa 2010.3)
kiedyś Nuvi 200v2 ( UMP pcPL, CNE 2009 )
Miszka
Bywalec
 
Posty: 250
Dołączył(a): Pn, 28 kwi 2008 11:55
Lokalizacja: Mazowieckie

Re: mobile a ump

Postprzez paputek11 » Cz, 14 lip 2011 19:10

wiem ze ump jest super mapka mam ja nawet zainstalowana w garniaku i czasami aktualizuje remonty w okolicy dlatego chciałbym mieć ją wgraną na komórke tylko nie wiem jaki muszę mieć program .
paputek11
 
Posty: 21
Dołączył(a): Śr, 18 lut 2009 14:54
Lokalizacja: Jaworzno woj.śląskie

Re: mobile a ump

Postprzez epkchmiele » Cz, 14 lip 2011 20:45

ten program to Garmin xt jest na stronie producenta .Żeby ci działał musisz go zhakować, ale o tym się tu nie dowiesz.
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: mobile a ump

Postprzez bigboykr » Pt, 15 lip 2011 8:19

epkchmiele napisał(a):Żeby ci działał musisz go zhakować, ale o tym się tu nie dowiesz.

a może jednak lepiej kupić??
bigboykr
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Wt, 06 lip 2010 19:11

Re: mobile a ump

Postprzez beetle-m » Pt, 15 lip 2011 10:06

Obawiam się, że kart z Garmin Mobile XT i mapami kupić się już nie da ... od dawna. "Hakowanie" IMO jest "be".
W każdym razie na tym forum nie pomagamy w tym zakresie.
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6696
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Re: mobile a ump

Postprzez paputek11 » Wt, 09 sie 2011 5:40

Azeby korzystać z ump muszę połączyć mapy garmina i ump za pomocą programu Gmap Tool?
paputek11
 
Posty: 21
Dołączył(a): Śr, 18 lut 2009 14:54
Lokalizacja: Jaworzno woj.śląskie

Re: mobile a ump

Postprzez Zachu » Wt, 09 sie 2011 7:23

Nie.
Trzeba tylko wiedzieć jak gospodaruje odbiornik zasobami mapowymi. Przydało by się wiedzieć jak wgrywać mapy a nie tylko gotowe/kradzione img.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7702
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: mobile a ump

Postprzez paputek11 » Wt, 09 sie 2011 14:00

pomożesz w sprawie mapy ump?wgrałem na tel.garmina xt i jest ok.ale chciałem jeszcze ump ale nie wiem gdzie go wrzucić,b
o na karcie pam.go nie widzi.
paputek11
 
Posty: 21
Dołączył(a): Śr, 18 lut 2009 14:54
Lokalizacja: Jaworzno woj.śląskie

Re: mobile a ump

Postprzez paputek11 » N, 21 sie 2011 17:07

zachu dziekuję za wszelka pomoc :D
paputek11
 
Posty: 21
Dołączył(a): Śr, 18 lut 2009 14:54
Lokalizacja: Jaworzno woj.śląskie

Re: mobile a ump

Postprzez paputek11 » Cz, 25 sie 2011 1:16

Ump ładnie działa tylko jest jeden problem otóż jak jade po wyznaczonej drodze to zauważylem iż często zbacza z drogi i prowadzi mnie z boku np.po lesie w dużej odległości od niej.jak tego uniknąć?
Mam jeszcze jedno pytanko strasznie długo łapie mi sygnał z satelity jest jakaś opcja przyśpieszenia tego?
paputek11
 
Posty: 21
Dołączył(a): Śr, 18 lut 2009 14:54
Lokalizacja: Jaworzno woj.śląskie

Re: mobile a ump

Postprzez sdsyc » Cz, 25 sie 2011 18:53

paputek11 napisał(a):iż często zbacza z drogi [...] długo łapie mi sygnał

Poczytaj jak GPSManiak nosi odbiornik
:arrow: http://gpsmaniak.com/new/gps-czulosc.htm

Co do szybkości łapania fix-a: czy posiadasz i masz włączony A-GPS?
:arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/AGPS
sdsyc
Radny
 
Posty: 2822
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03


Powrót do Na urządzenia mobilne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość