Garmin Asus A10 jak zmienić na polski rom

O nüvifone, seriach 10 i 20, iQue oraz aplikacjach nawigacyjnych Garmin StreetPilot, Mobile XT, Que i Mobile PC. Czyli o nawigacji Garmina w PDA i telefonach (w tym Andriod, iOS, Windows Mobile i Symbian) lub na przenośnych PC. Także o mapach cityXplorer i użytkowaniu GPSów w miejskim buszu.

Moderatorzy: wojtek, sdsyc, Spider

Garmin Asus A10 jak zmienić na polski rom

Postprzez Marco81xx » Wt, 13 gru 2011 20:16

Witam ! Z uwagi na to że już oczy mnie bolą od patrzenia w monitor i braku nerwów proszę o pomoc Was.Mianowicie chodzi mi o to że chciałbym zmienić oprogramowanie tego urządzenia na takie z językiem polskim. Mam już rom z PL nie w telefonie tylko pobrany i z tego co wyczytałem na innych forach potrzebny jest plik (p835abisplit3.exe) który służy do złamania blokady regionalnej, niestety nie mogę go namierzyć, może ktoś by mi w tym pomógł. No i pytanko czy na wyłączonym urządzeniu trzymając przycisk zmniejszania głośności i włączania wprowadzi urządzenie w tryb wyboru karty sd bo jakoś u mnie to nie działa. Proszę o jakąś zrozumiałą instrukcję zmiany romu na taki z PL i ewentualnie jakiś namiar na najlepszy rom plus wszystko co do tego potrzebne. Aktualnie mam V5.0.68 Firmware Version 2.1 Baseband Version 534006_1.24.0_1020
Ostatnio edytowano Wt, 13 gru 2011 21:06 przez Marco81xx, łącznie edytowano 2 razy
Marco81xx
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt, 13 gru 2011 19:23

Re: Garmin Asus A10 jak zmienić na polski rom

Postprzez epkchmiele » Wt, 13 gru 2011 20:39

chodzi mi o to że chciałbym zmienić oprogramowanie tego urządzenia na takie z językiem polskim. Mam rom z PL

Sory ale ja tego nie rozumiem. Chyba nie ma polskiej wersji językowej
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: Garmin Asus A10 jak zmienić na polski rom

Postprzez Marco81xx » Wt, 13 gru 2011 21:03

Sorki za nie zrozumiałą wypowiedź. Dzięki za pomoc już coś podobnego czytałem. Spróbuję jeszcze raz to zrozumieć. Szkoda że nie ma do pobrania już takiego gotowego romu z PL przerobionego.

Sory że jeszcze zawracam głowę ale nadal nie wiem skąd wziąć ten plik ''p835abisplit3.exe'' gdzie on się znajduję ?

już wiem gdzie, chyba już od tego długiego siedzenia przed monitorem do późna w nocy i cały dzień pogorszył mi się wzrok
Marco81xx
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt, 13 gru 2011 19:23

Re: Garmin Asus A10 jak zmienić na polski rom

Postprzez epkchmiele » Wt, 13 gru 2011 21:55

Jak byś mógł kolego podesłać info czy na tym twoim A10 działa trafic w Polsce ? Chodzi mi dokładni o to czy w usługach sieciowych jest info o korkach w Polsce.
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: Garmin Asus A10 jak zmienić na polski rom

Postprzez Marco81xx » Wt, 13 gru 2011 22:30

Mam ten tel. drugi dzień i może nie za bardzo jeszcze się orientuję gdzie co jest ale jeśli chodzi o taką aplikację jak (Traffic Search) to po włączeniu jej krzyczy że jest wyłączone i że trzeba to włączyć w ustawieniach w nawigacji ale jak włanczam nawigacje to mi się ładuje bez skutku. Mam pytanko do Pana odnośnie Romu który ściągnełem, wydaje mi się że jest inny niż ten co jest w instrukcji , podam jego nazwę M10_V6260_PLK_app_POL00 a ten w instrukcji M10_ALL_V6.26.0_Modem_V4.7.14_Ship_PLK_app_POL00_V5.3.2.exe. Jeśli ja mam zły to proszę o podanie jakiegoś namiaru na ten właściwy. DZIĘKUJĘ
Marco81xx
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt, 13 gru 2011 19:23

Re: Garmin Asus A10 jak zmienić na polski rom

Postprzez epkchmiele » Śr, 14 gru 2011 7:52

Pytanie czy Ty masz M10 czy A10. Jeśli M10 to jest na windows mobile i jak najbardziej rom M10_V6260_PLK_app_POL00 jest właściwy , a w instrukcji wgrywania(którą Ci chyba omyłkowo podałem) jest przykładowy rom -może to być każdy inny .
Natomiast jesli masz A10 to jest na androidzie i chyba nie ma polskiego romu ponieważ one nie wychodziły w naszym kraju. Podejrzewam , że instrukcja łamania romu (rejonizacji) będzie ta sama bo to ten sam asus tylko z innym ekranem(M10 ma większą rozdzielczość) i innym systemem, ale reszta jest ta sama. Sposób lamania romów oraz wgrywania w asusie nie zmienił się i od dawna jest taki sam .
Niestety moja wiedza dotyczy tylko M10. Powodzenia .
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: Garmin Asus A10 jak zmienić na polski rom

Postprzez Marco81xx » Śr, 14 gru 2011 21:09

Szkoda bo właśnie chodzi mi o A10. Więc nie da się z tym nic zrobić żeby był polski język, może jest jakaś nakładka czy coś w tym rodzaju ? Jak nie mam to trudno , poczekamy zobaczymy może coś wymyślą ci co się na tym znają bardziej zaawansowanie . Pozdrawiam
Marco81xx
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Wt, 13 gru 2011 19:23

Re: Garmin Asus A10 jak zmienić na polski rom

Postprzez batman72 » N, 12 lut 2012 18:54

Pozwolę sobie odgrzać temat.
Co do polskiego menu w A10, to go nie znajdziesz- tak, jak napisano w postach powyżej ten telefon nie był przeznaczony na rynek PL.
Natomiast jeśli chodzi o głos polski w nawigacji, to jest do pobrania, jak do każdego innego nuvi- poprzez WebUpdater.
Jako ciekawostkę dodam, że A10 obsługuje budynki 3D, ale chyba tylko w Australii mają je w standardzie. Mój A10 ma LMU i mnie wkurza, że pliki 3D muszę sobie dogrywać.
batman72
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pn, 18 maja 2009 22:13


Powrót do Na urządzenia mobilne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość