Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

O nüvifone, seriach 10 i 20, iQue oraz aplikacjach nawigacyjnych Garmin StreetPilot, Mobile XT, Que i Mobile PC. Czyli o nawigacji Garmina w PDA i telefonach (w tym Andriod, iOS, Windows Mobile i Symbian) lub na przenośnych PC. Także o mapach cityXplorer i użytkowaniu GPSów w miejskim buszu.

Moderatorzy: wojtek, sdsyc, Spider

Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez tamara » Pt, 09 mar 2012 12:52

Witam kolegów, serwis asusa mi nie pomógł to mam prośbę może ktoś z kolegów pomoże w problemie z WM 6,5, mam wersję ROM M10_v6.26_PLK,wersja programu 20101119183207, ,wersja radia V4.7.14-Q2 i jeszcze wersja rozszerzona V5.3.2 POL00. Problem polega na tym że nie mogę otworzyć wszystkich stron internetowych i nie mogę słuchać np. muzyki. Otwierma np. onet czy interię i jest ok. a wejdę na stronę np.. radio złote przeboje, otworzy się strona ale jak chcę kliknąć na odtwarzanie muzyki to jest cisza, to samo z youtube otwieram stronę a jak chcę posłuchać czegoś to pojawia się czarny ekran i cisza. Co może być używam Internetu i po GPRS i po WiFi i wszędzie tak samo.Może ktoś miał coś takiego i wie jak to rozwiązać , wiele ustawień to nie ma jakiegoś uaktualnienia WM też nie ma i tak w sumie dobre urządko do nawigacji ale reszta coś nie tak, pomoże ktoś?
tamara
 
Posty: 50
Dołączył(a): Pn, 13 wrz 2010 7:15

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez epkchmiele » Pt, 09 mar 2012 14:50

witam, tamara na moim youtube i zlote przeboje się otwierają. Youtube otwiera się za pomocąAdobbe flash player, natomiast zlote przeboje za pomocą odtwarzacza muzyki. Jeśli chodzi o Adobbe to może wgrałeś jakąś wersje z sieci i to jest przyczyna. Należy zrobić hard reset i wróci ten fabryczny , tylko należy w nim zwiększyć pamięć żeby miał większe możliwości (czytaj otwarzał większe pliki). A jak to zrobić to podam jak wrócę do domu po 20:00. Co do zlotych przebojów to nie wiem. Już dawno zauważyłem , że to raczej nawigacja z dodatkiem telefonu i jakiekolwiek zmiany powodują konflikt z nawigacją i nie tylko. Ostatnio przekonałem się , że np. przestawienie powiadamiania o sms przyczyniło sie do zasłonięcia mapy w najbardziej potrzebnym momencie . Te zmiany które podałem na forum nie powodują konfliktu bo sam przetestowałem. Wydaje mi się , że producent dopracował system w stopniu dobrym jak nie bardzo dobrym . No oprócz asystenta pasa ruchu , czy np. Adobe flash player który nie otwarza niektórych stron w przeglądarce chyba że mu się zwiększy pamięć roboczą . W twoim przypadku to chyba tylko przywrócenie ustawień fabrycznych , a jak to zrobisz i będzie już otwarzał youtuba w przegladarce int. to pomyślimy na zwiększeniu pamięci w tej aplikacji.
edit. Ja natomiast zauważyłem inny problem . Po ściągnięciu mapy 2012.40 za pomocą "nowego zasysacza garmina" zauważyłem , że po wejściu do poi np. restauracje znajduje je bardzo szybko natomiast otwiera bardzo wolno. Czas otwarcia jest uzależniony od ilości poi w danym rejonie, czyli im więcej poi to dłużej się otwierają( żeby nacisnąć np. jedź lub zadzwoń) . Wydaje mi się , że jest to wina mapy bo UMP chodzi znakomicie pomimo że ma większą ilość poi w danym rejonie . Najbardziej widoczne to jest jak się ustawi lokalizację np. Londyn wówczas poi otwiera ze 20 sekund. Wy też tak macie?
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez tamara » Pt, 09 mar 2012 17:26

Witam, kolego "epkchmiele" a jak będzie po resecie z asystentem pasa ruchu czy zniknie i trzeba bedzie instalować ,co z mapą CN 2012.30 czy na nowo intalka i innymi mapami mam AM? Podaj jak się zwiększa tą pamięć? Dzięki za podjęcie tematu czekam na info.
tamara
 
Posty: 50
Dołączył(a): Pn, 13 wrz 2010 7:15

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez epkchmiele » Pt, 09 mar 2012 20:26

Przed resetem zrób backup danych co pozwoli na przywrócenie kontaktów. Asystent pasa zniknie bo urządzenie wróci do ustawień fabrycznych, mapa Cn nie zniknie , automapa jeśli jest wgrana na kartę pamięci (a pewnie tak) też nie zniknie tylko trzeba będzie po restarcie wyjąć i włożyć z powrotem kartę pamięci , żeby wyskoczył komunikat czy instalować automapę a i ustawić będzie trzeba od nowa . Musisz zrobić Hard reset bo jak ci przeglądarka nie otwiera youtube to coś nie tak . Jak już będzie otwierać youtube to dopiero zainstaluj sobie program regEdit i otwórz klucz :HKLM/Software/Adobe/FlashLiteActiveX/Memory Setting. Następnie zmień wartość Dynamic Memory na 80.
Tym samym programem możesz przywrócić asystenta pasa ruchu za pomocą klucza HKLM\Software\Asus\LBS , gdzie SKU musi być zmienione na 4100
Wgraj sobie regedit i potestuj a zobaczysz , że to bajecznie proste.
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez tamara » N, 11 mar 2012 11:22

Witam, kolego "epkchmiele" ruszyło wszystko, można sluchać muzy z M10, wartość rejestru dla asystenta pasa ruchu zmieniełem , w poniedziałek sprawdzę czy chodzi jak nie to wgram ten pliczek od Ciebie, dzięki za pomoc.
tamara
 
Posty: 50
Dołączył(a): Pn, 13 wrz 2010 7:15

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez epkchmiele » N, 11 mar 2012 13:02

Nie ma za co jak będę wiedział to pomogę , zresztą po to jest te forum .

edit Jak masz w szukaj opcję Przewodnik podróży to napewno chodzi Ci Asystent i Widok skrzyżowań.
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez tamara » Pn, 12 mar 2012 7:35

Witam , muszę Cię zmartwić kolego"epkchmiele" po zmianie klucza na 4100 nie mam asystenta pasa ruchu i nie mam w szukaj "przewodnik podróży" co teraz robić wgrywać plik Euela czy coś innego kombinować? Jaki był wpis w rejestrze przed wartością 4100 bo sobie mądrala :oops: nie zapisałem to wróce do tej wartości.
tamara
 
Posty: 50
Dołączył(a): Pn, 13 wrz 2010 7:15

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez epkchmiele » Pn, 12 mar 2012 7:41

A reset mięki był po zmianie klucza? :D Po każdej zmianie klucza trzeba wyłączyć telefon .
Działanie Adobe Flash Player można sprawdzić na stronie garminasus.pl. Po wejściu w zakładkę Wydarzenia otwiera się prezentacja telefonu. Jak masz ustawione jak producent wymyślił to otworzy się tylko część prezentacji , natomiast przy podwyższonej wartości na 80 prezentacja otworzy się cała . pod warunkiem , że wyłączyłeś telefon po zmianie klucza :wink:
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez tamara » Pn, 12 mar 2012 9:05

Witam reset telefonu był asystenta nie ma, jak z tym kluczem jego wartością początkową LBS?
tamara
 
Posty: 50
Dołączył(a): Pn, 13 wrz 2010 7:15

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez epkchmiele » Pn, 12 mar 2012 9:19

Nie pamiętam jaka to była wartość. Napewno masz SKU 4100? Czy możesz to sprawdzić jeszcze raz?
Pytam bo ja robiłem setki resetów i wystarczy zmiana klucza . Po zmianie klucza są dwa OK , ale naciska się ten Ok z aplikacji, nie z telefonu
Załączniki
Screen01.png
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez tamara » Pn, 12 mar 2012 9:57

Witam ja mam "best regedit" i nie mam 2 "ok" tylko jeden ten z poziomu telefonu, wartość 4100 jest , jeśli byłaby nie zatwierdzona i rejestr tego nie przyjął to byłaby inna wrtość rejestru ta początkowa a jej nie ma , a nawet odłanczałem baterię .
Z tego wynika na moim przykładzie ,że ten plik eula zmieniał coś jeszcze i dopiero wtedy działał asystent pasa ruchu, co ty na to kolego ?
tamara
 
Posty: 50
Dołączył(a): Pn, 13 wrz 2010 7:15

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez tamara » Wt, 13 mar 2012 15:04

Witam, chciałem dodać informację dla kolegów którzy ewentualnie śledzili mój temat, po którymś tam wyłączeniu telefonu łączenie z wyjęciem baterii asystent pasa ruchu sie pojawił przy wpisanej wartości 4100, zrobiłem też próbę z podmianą pliku jcv o większej pojemności , był to plik 460 MB z mapy CN 2011.10 oczywiście ściągnięty z M10 ale po podminie w mape 2012.30 nie ma podglądu skrzyżowania w miejscu w którym do tej pory był.
tamara
 
Posty: 50
Dołączył(a): Pn, 13 wrz 2010 7:15

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez sdsyc » Wt, 13 mar 2012 15:18

A czy Ty masz plik skrzyżowań zgodny z mapą? Nie będzie działać widok z wersji a z mapą w wersji b.
Auto: N1200T + LA/JV patch + CNE Lifetime + UMP (było N250)
Nadgarstek: Epix + OSM Freizeikarte + UMP (był Fenix)
W telefonach: Locus / Brouter, 7Ways + UMP, OSM (było Oruxmap, OsmAnd, viago)
sdsyc
Radny
 
Posty: 2846
Dołączył(a): Śr, 27 lut 2008 9:03

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez tamara » Śr, 14 mar 2012 7:20

Nie nie mam zgodnego, wziąłem więszy plik jak już pisałem z M10
tamara
 
Posty: 50
Dołączył(a): Pn, 13 wrz 2010 7:15

Re: Garmin Asus M10 problem w WM 6,5

Postprzez Marko » Śr, 14 mar 2012 8:06

@Tamara
JCV musi być zgodny z mapą, a nie z urządzeniem. Tak więc JCV dla np. CNE 2011.30 nie będzie zgodny z CNE 2011.20.
eTrex 30x Virb Tempe
Avatar użytkownika
Marko
Bywalec
 
Posty: 6102
Dołączył(a): Pt, 12 wrz 2008 10:18
Lokalizacja: Skoczów

Następna strona

Powrót do Na urządzenia mobilne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość