garmin i WINCE 5.0

O nüvifone, seriach 10 i 20, iQue oraz aplikacjach nawigacyjnych Garmin StreetPilot, Mobile XT, Que i Mobile PC. Czyli o nawigacji Garmina w PDA i telefonach (w tym Andriod, iOS, Windows Mobile i Symbian) lub na przenośnych PC. Także o mapach cityXplorer i użytkowaniu GPSów w miejskim buszu.

Moderatorzy: wojtek, sdsyc, Spider

Postprzez showman111 » Cz, 17 lip 2008 8:09

Fajnie, zdradź tylko proszę jak udało Ci się uruchomić ten program? Fajnie byłoby, gdybyś zamieścił instrukcję, pozdrawiam :D
showman111
Newbie
 
Posty: 9
Dołączył(a): Pt, 20 cze 2008 9:43

Postprzez GPS Maniak » Cz, 17 lip 2008 10:19

Obawiam się, że taki opis mógłby podpaść pod to: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1483
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Która wersja GMXT?

Postprzez ravenland » Pt, 18 lip 2008 8:38

Witam,

Fajnie to wygląda ale moja próba zainstalowania GMXT na Mancie GPS-020 zakończyła się niepowodzeniem: komunikat: "Que" is not a valid Windows CE application. Instalowałem z tej strony https://buy.garmin.com/shop/store/downl ... &pID=11413
Może trzeba jakąś inną wersję?

Pozdrawiam,
Artur
ravenland
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt, 18 lip 2008 8:33

Re: Która wersja GMXT?

Postprzez popej » Pt, 18 lip 2008 9:40

ravenland napisał(a):Może trzeba jakąś inną wersję?

Temat owszem interesujący, ale problem polega na tym, że na Garniaku "innych wersji" nie wspomagamy.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6843
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Alferek » Pt, 18 lip 2008 14:17

Otóż to, dlatego poza ekranami wersji "trial" nie pokazuję nic więcej.
хардваре: GPSMap60CSx, GPS12, Navibe GB735+Nokia E50, Akira 3512, Navigon 1300, Lark 35.7, Nokia E71, HTC HD2 z wgranym Androidem, GPS Holux 236+Ramos42. Nie mam tylko GPSa wbudowanego w kufel piwa.
софтваре: jakieś durne mapy :D.

Obrazek
Avatar użytkownika
Alferek
Bywalec
 
Posty: 504
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 12:33
Lokalizacja: 49°55'N 19°01'E

Postprzez 3po3 » Śr, 23 lip 2008 17:11

czy coś z graminowych aplikacji do turystyki (np mapy gpsmaniaka) będą chodzić na urządzeniu z wince 5.0 ?

Russa pracuje poprawnie i routing jest. Trzeba oczywiscie dograc dll-ki i zapewnic obrot ekranu, bo Russa statuje "pionowo" i nie daje sie skonfigurowac - nie widac wszystkich opcji. Pliki do Russy sa male to duza zaleta.
3po3
 
Posty: 35
Dołączył(a): Cz, 13 wrz 2007 19:57
Lokalizacja: Puszcza Knyszynska

Postprzez GPS Maniak » Śr, 23 lip 2008 17:13

3po3 napisał(a):
czy coś z graminowych aplikacji do turystyki (np mapy gpsmaniaka) będą chodzić na urządzeniu z wince 5.0 ?

Russa pracuje poprawnie

A jak tam wygląd map Topo_Pl_100? Szlaki są kolorowe?
Tzn. czy Russa obsługuje pliki TYP? Kiedyś nie obsługiwała.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Postprzez 3po3 » Śr, 23 lip 2008 17:50

Ja mam chyba stara wersje Russy. Zainstalowalem kilka lat temu i nic nie aktualizowalem. Img tylko odczytuje, *.rus - pelna obsluga. Topo_Pl_100 nigdy nie korzystalem.
3po3
 
Posty: 35
Dołączył(a): Cz, 13 wrz 2007 19:57
Lokalizacja: Puszcza Knyszynska

Postprzez GPS Maniak » Śr, 23 lip 2008 17:58

3po3 napisał(a):Ja mam chyba stara wersje Russy.

Z tego co wiem od dobrych dwóch lat Russa nie jest była rozwijana.

A specjalnie zapytałem, bo powołałeś się na cytat, w którym zostały wymienione: "np mapy gpsmaniaka" i w tym kontekście Russa się ne nada. Tylko Mobile XT obsługuje moje produkcje z lat 2006-2008.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Postprzez 3po3 » Śr, 23 lip 2008 18:23

Jesli jest to plik "TYP" to oczywiscie nie zadziala. Ale jesli jest to img lub typu build source, podaj jakis link do mapki ze szlakiem, mozna szybko sprawdzic.
Sciagnalem http://gps.astronet.pl/AAA/szlaki.exe ale to plik wykonawczy, wiec zrezygnowalem z instalacji.
3po3
 
Posty: 35
Dołączył(a): Cz, 13 wrz 2007 19:57
Lokalizacja: Puszcza Knyszynska

Postprzez GPS Maniak » Śr, 23 lip 2008 18:58

3po3 napisał(a):Jesli jest to plik "TYP" to oczywiscie nie zadziala. Ale jesli jest to img lub typu build source, podaj jakis link do mapki ze szlakiem, mozna szybko sprawdzic.

Nie sprawdzisz, bo to tak nie działa :D

Tzn. nie mogę Tobie podać linku do pojedynczej mapki ze szlakami, bo na taką mapkę składają się dwa pliki: plik IMG będący mapą właściwą oraz plik TYP odpowiedzialny za grafikę mapy. Dowcip polega na tym, że zastosowana przeze mnie koncepcja wykonania mapy właściwej powoduje, że sam plik IMG będzie wyglądał w Garmin QUE czy w GIS RUSSA w sposób uniemożliwiający sensowne jego wykorzystanie.

A mapki? No cóż. Są tu: http://gpsmaniak.com/new/download-garmin-kod.htm

EDIT:
3po3 napisał(a):Sciagnalem http://gps.astronet.pl/AAA/szlaki.exe ale to plik wykonawczy, wiec zrezygnowalem z instalacji.

No właśnie to instalator dla MapSource.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Postprzez popej » Śr, 23 lip 2008 19:15

Russa chyba teraz jest free:
http://gisrussa.ru/russa.html

I pomyśleć, że kiedyś musiałem zapłacić 11zł za wersję Lite :-)
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6843
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez GPS Maniak » Śr, 23 lip 2008 19:17

popej napisał(a):I pomyśleć, że kiedyś musiałem zapłacić 11zł za wersję Lite :-)

Wiem, że to złośliwość z Twojej strony :evil: :wink:
Bo na pewno pamiętasz że ja płaciłem za nią chyba ze 30 baksów :evil:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Postprzez 3po3 » Śr, 23 lip 2008 19:44

astosowana przeze mnie koncepcja wykonania mapy właściwej powoduje, że sam plik IMG będzie wyglądał w Garmin QUE czy w GIS RUSSA w sposób uniemożliwiający sensowne jego wykorzystanie.

To wszystko jasne.
3po3
 
Posty: 35
Dołączył(a): Cz, 13 wrz 2007 19:57
Lokalizacja: Puszcza Knyszynska

Postprzez popej » Śr, 23 lip 2008 19:50

Bo ty zaszalałeś i kupiłeś Full :-)

Poza tym to nie złośliwość. Wspominam to podobnie jak zakupy rosyjskiego sprzętu fotograficznego. Był kiedyś taki okres, że można było go dostać prawie darmo - został mi z tych czasów malutki obiektyw 500/8, który da się przykręcić do Canona :-)
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6843
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Na urządzenia mobilne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość